Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Poslední recenze (4 256)

plakát

Hell House LLC Origins: The Carmichael Manor (2023) 

Atmosférické Found Footage INfERNO!!! Nevěřil jsem, že se mi někdy stane, že budu mít strach jít na hajzl po dosledování nějakého hororu, ale tady mi bylo jakože fest nepříjemně. Hodně přidávalo na atmosféře také fakt, že jsem film sledoval na noční ve 3 ráno  a co si budem hotel v noci zkrátka někdy děsivý být může, už jsem málem bral sebou baterku a cesta do druhého patra málem připomínala SIlent HILL!  Už v prvním díle šlo vycítit, že tvůrci i přes omezený rozpočet maji bez debat talent, ale tam mi hodně vadila chaotická kamera a rušivý obraz, to byl ještě takový ten styl Blair Witch s epileptickým nádechem, kde nic moc nejde vidět a kamera se třepe jak důchodci před kauflandem v 7 ráno, ale tady všechny tyhle nedostatky nejsou. Kamera je nádherně polished a vizuálně je z toho hned atraktivnější film a mně rovnou sympatičtější. Film se navíc může opřít o zajímavé crime mystery, kolem bohaté rodiny Carmichaelových z obrovského sídla, pro které mám slabost. Máme tu tedy skupinu 3 vyšetřovatelů, kteří se rozhodnou v tomhle sídle strávit 5 nocí, jelikož mají podezření, že zde straší no a taky že jo !! :D Od nějaké 40 minuty se najede na FULL horor mód s těmi nejděsivějšími klauny, co jsem kdy viděl a každý záběr na ně mi vyvolával mráz v zádech a nepříjemnou úzkost. Práce s kamerou je vyloženě mistrovská a totéž mohu říct i o sound designu, kde některé lekačky se mnou cukaly poctivě, tak jak mají. Atmosféra je bezútěšná a hodně EVIL, v závěru se šlape do toho tak moc, že jsem si přál už konec, protože jsem se bál, že žádné další zjevení snad fyzicky nezvládnu !!! Chválím i velmi inovativní strašící atrakce ( například scéna, kde sledujeme pouze sled fotek, které začnou být postupně čím dál víc creepy bylo geniální) tady by tleskal i Wan ve Stoje! Found Footage Gem s pořádnými creepy vibes. Zvyšuji na plný, protože od Conjuringu a Host jsem intenzivnější hororový zážitek nezažil.  Nedoceněný masterpiece, jehož sledování je vyloženě PEKLO. 9/10.

plakát

Rivalové (2024) 

Mám rád sportovní dramata a na Challengers jsem se od prvního traileru velmi těšil. Luca Guadagnino je zárukou kvalitní filmařiny a doručil solidní sportovní romanci, které sice trochu občas drhne tempo v druhé půlce, ale Zendaya si strhává veškerou pozornost na sebe. Finále hezky napínavé, hezká kamerová práce, slušné herecké výkony a celkově dobrý film, ale který si znova nepustím ( Sestry Williamsovy se Smithem mě bavilo zkrátka o chlup víc, tam byly také silnější emoce). 70%

plakát

Adagio (2023) 

Tohle, že je ten Sollima, co dělal Sicario 2 a je expert na evropské gangsterky ?? Začátek ještě vypadal slibně, hlavní hrdina je na nechutné gay party plné drog a alkoholu, kde má za úkol natočit ministra, vydírají ho totiž policisté, jenže úkol nesplní a uteče a je na útěku. No a pak se celý film přešlapuje na místě, nenabízí vyloženě nic zajímavého ( žádná akce, žádné násilí, žádné zvraty) příběhově to nikam negraduje a ve výsledku je z toho filmu už tak divák otráven, že si přeje jen konec. Nebavilo. 3/10.

Poslední hodnocení (6 155)

Hell House LLC Origins: The Carmichael Manor (2023)

20.05.2024

Rango (2011)

19.05.2024

Rivalové (2024)

19.05.2024

Sexy párty (2002)

17.05.2024

Mrtvý úhel (2017)

17.05.2024

Adagio (2023)

16.05.2024

Monster (2023)

16.05.2024

Halloween končí (2022)

16.05.2024

Hell House LLC (2015)

15.05.2024

Reklama

Poslední deníček (34)

Breaking BAD/SAD News.

Rok 2024 teda nezačal nejlépe. Je tu konec jedné velké Éry. Z ničeho nic začal nečekaný boj mezi mnou a Goliášem a Goliáš vyhrál. To vyústilo k faktu, že se Facebook rozhodl odebrat naší milovanou hororovou stránku Horror N3rds, na které jsem pracoval s Rollmanem 10 let, dosáhla 11 tisíc fanoušků, byly tam roky dřiny i fanouškovského zápalu a troufám si říct, že patřila k nejlepším hororovým stránkám na celém Facebooku v ČR/SK ( Ikdyž jsem svým hodnocením občas některé štval :D   ), ale tomu je teď bohužel konec. Stál jsem si za názorem, že za to nikdy nechci žádné finanční ohodnocení ani placené reklamy, dělal jsem to pro sebe a pro lidi zdarma ve svém volném čase, ale ani to nestačí facebooku na slitování. Někdo z Lionsgate nás nahlásil za porušení autorských práv ( podotýkám, že šlo o trailer k filmu Boy Kills the World, který jsem nahrával tak půl roku zpět!! ( po menším investigativním pátrání jsem zjistil, že 3 dny zpátky k tomu filmu Lionsgate zakoupil práva a ten stejný den odebrali stránku. Náhoda? Osud?Karma? a facebook teda nekompromisně bez žádného slitování zakročil smrtící ranou. Jsem v šoku.  Zůstala už jen skupina Hororová komunita by EvilPhoEniX.