Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Wimbledon je taková lehká, sympatická komedie, díky které si můžete odlehčit teplé letní odpoledne u televize. Svým námětem je sice poměrně svěží, ale schematicky je to naprosto tendenční počin. Naštěstí jsou postavy dobře napsané a některé monology hlavního hrdiny i docela vtipné. Člověk u toho nemusí přemýšlet a já sám se přiznám, že mě to pěkně chytlo. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Velmi obyčejná romantická komedie. Zápletka je zasazena do tenisového prostředí nejznámějšího světového turnaje. Románek mezi nadějnou tenistkou a s kariérou se loučícím tenistou budí ve svém podání ještě menší dojem reálnosti, než jsem u filmů tohoto druhu zvyklý. Film ničím moc nepřekvapí, ale ani neurazí. Rozhodně to není můj šálek kávy. 53% ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Ač zásadně nesleduji žádné sportovní přenosy, tak jsem Peteru Peteru Coltovi držel palce do posledního míčku. Nejdřív jsem trochu litoval, že film obsahuje příliš málo záběrů z jednotlivých zápasů, ale pak jsem pochopil, že si je režisér schovával až pro závěrečný zápas (a dobře udělal). Zpomalovačky a různé jiné obrazové kejkle tenisu nesmírně sluší. Paul Bettany vypadá, jakoby se s tenisovou raketou narodil, a Kirsten Dunst je mu obstojnou partnerkou. Wimbledon jednoznačně patří do kategorie těch lepších sportovních romancí a k naprosté dokonalosti jí schází pouze silnější příběh. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Díky za anglické nefekální a nenechutné komedie, díky za opravdu vtipný a výstižný scénář, stojící hlavně na vnitřních hláškách hlavního hrdiny. Také díky za perfektně a zajímavě natočené tenisové zápasy, bylo to poprvé, co jsem si tenis opravdu užila a nezdál se mi nudný ač v podání anglických sucharů. Bettany je prostě fajn chlap k pohledání a navíc také komiky schopný herec. O jeho americkém protějšku Kirsten Dunst mám trochu pochyby (tedy hlavně z dob Spider-mana), ale i přesto jim to spolu jde. Tak proč ne? Tento film osvěží duši a rozesměje. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná romantická komedie, kterou nad průměrné hodnocení povyšuje sympatický anglický humor, vynikající P. Bettany a můj neoblíbenější sport (tenis). Jediné, co trochu nesedí v nastavení (settings of motion picture), je Kirsten Dunst, u které bylo velmi těžké si ji představit jako světovou tenistku. Byla tu pouze jako nutné kolečko. Nebýt jí a mírně patetického konce, hodnocení by se možná vyšplhalo na 90%. Atmosféra kurtů mi zase jednou zpříjemnila den. Ačkoli se film pořád drží zuby nehty zaběhnuté kostry, rád mu to odpustím...filmů s tenisovou tematikou je málo. Golfista je golfista, salahadin je tenista. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Při předposlední výměně ve finále Peter Colt (Paul Bettany) zasáhne těsně lajnu, ale lajnový rozhodčí to vidí jako aut. V roce 2006 bylo na významých tenisových turnajích, včetně Wimbledonu, zavedeno tzv. Jestřábí oko - systém pro dopad míčků, který tento lidský element výrazně snižuje. (Shakaar)
  • Podľa scenára mal mať Peter Colt (Paul Bettany) vzácne auto Porsche 365, avšak vo filme bola nakoniec použitá replika Chesil Speedster 356. (U_S_O)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama