Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2079, planeta Země. Již deset let zuří válka lidí proti mimozemšťanům, útočícím na města, chráněná silnými elektromagnetickými póly. Pohyb každého člověka je přísně střežen, aby se zabránilo proniknutí vetřelců. Vědce Spencera Olhama, jehož výzkum může vést k jejich porážce, zatkne tajná policie, protože se prý stal tajnou zbraní cizinců a má v těle ukrytou bombu. Spencerovi se ale podaří uniknout do podzemí a musí všechny přesvědčit, že je pořád člověk, a zachránit lidstvo před zkázou. Dokáže ale přesvědčit sám sebe? (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

adams89 

všechny recenze uživatele

Minority Report v béčkovém provedení, tak by se asi dal přesně charakterizovat tento snímek. Nízký rozpočet se ani moc kupodivu nepodepsal na vizuální efekty - postapokalyptická budoucnost naší planety je zde celkem zdařile vystižena. Příběh kdovíjak složitý nebyl, ale až na trochu šokující konec se mi líbil. Také herci předvedli solidní výkony a myslím, že by nebylo na škodu, kdyby byli bývali obsazeni i známější osoby než byli tito. Jak už jsem uvedl na začátku, film spadá do béčkové kategorie, ale já jsem se u jeho sledování nenudil. Kdyby nebyl tak krátký, moje hodnocení by bylo i vyšší.60% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Android naprogramovaný k tomu, aby věřil, že je člověk a přitom vědomě či nevědomě splnil kýsi úkol, kolikrát už jsme tohle slyšeli? A kolikrát dostala tato oblíbená Dickovská vychytávka od filmařů ošklivě na prdel? A kolikrát už diváky zklamal film s vysoce kvalitním obsazením a pohlednou vizuální stránkou? Myslím, že všichni víme, že takových případů bylo až příliš mnoho:P A bohužel jim stále není konec... Kde se to tak hloupě zvrtlo směrem k, řekněme nedobrému filmu? Asi někde kolem práce na scénáři, protože D'Onofriův vyšetřovatel je sám o sobě slušná klasa, což platí i o Madeleine Stoweové (nehledě na to, že je to kus;)) a Garym Siniseovi. Jeho strach o život v útěkové scéně a emoce při první krvi mohou akcie Impostora jedině zvednout...a že je hodně kam zvedat. Co se mi na Impostorovi ale líbí suverénně nejvíc je to, že s podstatně menším rozpočtem dokázal dosáhnout stejného provaru jako megaloprojekt Minority Report:) 40%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Impostor sází především na nejistotu. Prakticky po celou dobu jsem netušil, zda je pronásledovaný dotor Olham skutečně nepřátelský kyborg anebo ne. Posléze jsem začal podezírat i ostatní postavy vč. vrchního pronásledovatele, že jsou jen nastrčení bio-roboti a proto jsem si myslel, že jsem na všechny možné konce připravený, ale přece jen se nakonec povedlo režisérovi překvapit mě. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem uprieť dobrý námet a vykonštruovaný pocit tajomna s niekoľkými otázkami okolo postavy Johna Olhama. To ostatné v scenári však bolo iba priemerné a dokázalo udržať pozornosť len do takej miery aby som sa nezačal nudiť. Prostredie futuristického sveta a atmosféra neboli najhoršie, pričom záver nič nepokazil ale ani neohromil, celkovo mám teda pocit len čistej priemernosti. 60/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Má to 1 přednost...je to opravdu typicky Dickovské. A konečně! je tu závěr z povídky. Palce nahoru. Obsazení je v poho. Jen škoda, že to nedělal též pan Duguay. P.s. director´s cut nedoporučuji. Je na prd. Nepíši/neříkám to často, ale v tomto př. jest kratší verze....lepší. Hudba tentokráte, nicmoc. Na to, že ji dělal Isham. Asi ho to moc nebavilo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie začalo v Runing Springs, Kalifornia, kde napríklad vytvorili kulisy kozmického lietadla. Ďalej sa natáčalo v Los Angeles. (Greenpeacak)
  • V úvodní scéně doprovázené vysvětlujícím monologem je použit úryvek z filmu Hvězdná pěchota (1997). (Cobur)

Reklama

Reklama