Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vzdálená budoucnost nevypadá pro lidstvo příliš růžově. Platí zcela jiné společenské normy, plnohodnotným občanem je pouze ten, kdo sloužil ve Federální službě. Navíc je samotná existence lidstva ohrožena útoky mimozemských brouků, kteří obsazují planety ve vesmíru a začínají ohrožovat i Zemi. Středoškolák Johnny Rico se přes nesouhlas bohatých rodičů přihlásí do služby a je přiřazen k pěchotě. Jeho láska, atraktivní Carmen, se chce stát pilotkou a kamarád Carl je přijat k vojenskému výzkumu. Společně s Ricem nastupuje k pěchotě sympatická Dizzy, která mladíka miluje. Přestože ho ostatní považují za mazánka z bohaté rodiny, Rico se pomalu zoceluje v nesmírně tvrdém výcviku. Spolu se svou jednotkou je vyslán na planetu Klendathu, kde se poprvé ocitne uprostřed bitevní vřavy. Bitva však skončí katastrofou, když brouci během jediné hodiny pobijí na sto tisíc lidí. Rico je těžce raněn. Po uzdravení je přiřazen k jednotce, které velí jeho bývalý učitel. Rica a jeho přátele ještě čeká téměř beznadějná bitva proti mnohonásobné převaze. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 048)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. "Chcete vědět víc?" Sci-fi film Hvězdná pěchota je natočen podle jednoho z nejznámějších děl Roberta A. Heinleina a to mým oblíbeným režisérem Paulem Verhoevenem. Nic pro slabší nátury, povinnost pro milovníky velkolepé sci-fi, hodně brutální akce a především černočerného humoru. Já to viděl už asi 6 x a pokaždé jsem se dobře bavil. "Chcete snad žít navždy?!" Trailer: http://www.csfd.cz/film/9302-hvezdna-pechota/videa/ ()

belldandy

všechny recenze uživatele

Omluvte mě, ale nedokážu tento film vnímat jinak než skrze autora jeho literární předlohy. Proti Heinleinovi jako autorovi mám snad s vyjímkou knihy "Dveře do léta" neuvěřitelnou averzi. Spojuje v sobě mnoho věcí, které nesnáším: Liberalismus v jeho sobecké podobě, militantní narcisismus, eugenické psedudovědecké teorie. Třebaže přešel politicky v šedesátých letech z prava do leva, což v jeho případě znamená z extrémního liberalismu do extrémního anarchismu, v jeho podání je to v podstatě to samé. Je přesvědčen, že vláda nás vykořisťuje a každý se má o sebe starat sám. Slabí musí zemřít a vyklidit místo těm silnějším. Co se stane v takovém světě s námi slabými mimo svět jeho superhrdinů nám neříká. Taky ovšem má slabost pro armádu. Ve své podstatě je sociální darwinista a bohužel myslí všechno, co říká naprosto vážně. Podává to sice zábavnou formou, ale mě je z toho nakonec stejně na zvracení. - Pokud jde o film sám, chápu slova KevSpa, že je tento film parodií. Skutečně se tak vzhledem k absenci jakékoli věrohodné psycholigizace postav a jejich jednání jeví. Vidět ho skrze toto prizma je jediná možná rozumná interpretace. Můžete mu dát za pět a můžete dát odpad!, obojí je stejně odůvodněné. já se v tomto případě hodnocení raději vyhnu. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Asi znovu psát "nečekal jsem to" nebudu, neboť po předchozích třech filmech už jsem byl připraven, že i tento film může být velká pecka. Ale že se to opravdu vyrovná Základnímu Instinktu, v mnoha věcech ho dokonce i předčí a spojí vše, co jsem si v té krátké době u řezníka oblíbil, jsem opravdu nečekal. Geniální zesměšnění patriotismu, závislosti USA na armádě a posedlost zbraněmi, povýšenectví ala My máme největší bouchačky a atomovky a proto jsme páni a dalších zajímavostí, kterými Amerika už notnou chvíli oplývá. Nedivím se, že tohle se USA nelíbilo, ale pro jiné lidi včetně mně to byla úžasná komedie. Fašistický totalitní vojenský stát, parádně zobrazen častými sestřihy z televizních novin, kde do každé zprávy perou propagandu a verbovací podtext, dělení se na občany a civilisty, různé poznámky během filmu (omezení dětí, líbání apod..) a vedoucí vědci v pláštích ala gestapo.. K popukání :D A vypadá to, že si rejža nedělal srandu jenom z tohohle, ale i ze všemocného Hollywoodu, neboť se svým "svěžím" (čti krvavým) způsobem snaží o boření čehokoliv zajetého a když ne, aspoň si z toho pěkně střílí. A když začne válka s brouky, je to takový masakr, že jsem kromě hororu nikdy nic podobného nikde neviděl.. Brouci bodají, trhají, vysávají, pálí, mačkají a všechno naprosto explicitně zobrazeno.. Válečné scény tedy natočené velmi dobře, výcvik v rámci hlavní myšlenky pěkně přehnaný, ale přitom sakra zajímavý, po technické stránce těžká pecka - vesmírné scény v epizodě 1 my ass.. Už ted je mi jasné, že tohle se zařadí do mé topky nejlepších velkolepých scifi.. Jak je vidět, funguje film na mnoha rovinách, snad jen ten Rico v některých scénách lezl na nervy svými Barbie pohledy a vzhledem. Naštěstí byl většinou těžce od broučího sajrajtu a v přilbě, takže pak působil docela sympaticky. Ženy, stejně jako minule v Instinktu, úchvatné, jak Denise, tak Dina a takový Ironside předvádí peklo!! Roughnecks, Razscak's roughnecks!!! A na ústřední hudební téma (aspon si myslím, že to bylo ústřední) jsem se vždy těšil.. Sérii s Verhoevenem tímto tedy ukončuji, dokud nenatočí zase něco, co by mně opravdu zaujalo, protože po roce 2000 je to bída. Nechápu, proč nenatočil aspon jedno pokračování této pecky. Počkat, jak se tak dívám, šlo to s ním po Hvězdné pěchotě pěkně z kopce a když se tak dívám na, sice jisté rysy jeho tvorby vykazující, ale jinak sterilní a telenovelově vypadající trailer na jeho nový film, začínám podezřívat Hollywood a vládu USA, že ho nějak zlikvidovali.. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček za zvrhlost :-) ... a mám ten film v top 10. Nikoli pro zvrhlost. Dokonalé sestřelování formálních i neformálních pravidel filmu a politické korektnosti. Jinak, abych tak poťouchle poznamenal, je to mírně pesimistická polemika s Naušikou v otázce, zda je možná koexistence lidí a hmyzu :-) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Je zbytočné analyzovať, nakoľko je adaptácia Hviezdnej pechoty verná knižnej predlohe. To že si to Verhoeven natočil po svojom a ponechal len niekoľko prvkov, bolo v konečnom dôsledku dobrým ťahom. Funguje spojenie nezlúčiteľných žánrov ako vojnové sci-fi a teenagerská romantika, fungujú úchvatné trikové zábery, či drsné scény, kde krv strieka na všetky strany a čo je hlavné - funguje i vojnová satira, ktorá bola alfou a omegou samotnej predlohy. Silne kontroverzná záležitosť, ktorá nie je pre každého, no o to viac dokáže potešiť skalného fanúšika. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (72)

  • Během přistání pěchoty na planetě brouků s připoutanými vojáky transportéry značně "cloumají", přesto hned po dosednutí a otevření dveří transportérů vojáci vybíhají ven v davu. (Jedza)
  • V průběhu natáčení bylo použito 17 galonů (cca 64 l) falešné krve. (Chevees)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

04.12.2011

Adaptace slavného sci-fi románu „Enderova hra“ je za rohem a zřejmě se dočkáme i nové verze Hvězdné pěchoty. O válčení s mimozemšťany tedy v kinech nebude nouze. Enderovu hru měl kdysi režírovat… (více)

Reklama

Reklama