Reklama

Reklama

Saltburn

Trailer 1

Student Oliver Quick (Barry Keoghan), který se snaží vydobýt si své místo na Oxfordu, se nechá vtáhnout do světa okouzlujícího a aristokratického Felixe Cattona (Jacob Elordi). Ten ho pozve na Saltburn, rozlehlé sídlo jeho výstřední rodiny, kde prožijí nezapomenutelné léto. (Prime Video)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Chyběl kousek a byla to instantní klasika bez jediné chybičky. Stačilo málo. Koeghan je fantastický a Fennell ho tlačí do scén a situací, které jsou neuvěřitelně odvážné až možná pro někoho za hranou. Tohle je totiž dost erotický film. Rozhodně stojí za vidění, minimálně první půlka je perfektní a v druhé se rozehrávají zajímavé hry. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ve druhé polovině filmu má navrch forma před obsahem. A teda obsadit Barryho Keoghana a čekat, že nebude všem od začátku jasné, že jeho postava je psychopat, je tak trochu fail (ale Barry to zahrál dokonale, o tom žádná). Rosamund Pike skvělá jako vždycky, několik vtipných hlášek se taky povedlo, takže zaokrouhluju nahoru na 4*. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Excelentně nechutný Barry Keoghan, přirozený talent a dle mého soudu asi nejkvalitnější herec nastupující generace, který se zatím jenom rozehřívá, ve vcelku předvídatelné, ale skvěle natočené černé komedii, kterých není nikdy dost. Bez Barryho a Rosamund Pike bych hodnotila jako lepší průměr, ale ti dva vytáhli tuto variaci na notoricky známého Talentovaného pana Ripleyho natolik zábavným způsobem nahoru, že s chutí přechválím. Barrymu předpovídám slibnou budoucnost, už teď je zřejmé, že nezůstane u rolí nenápadných postav, jeho potenciál je skutečně famózní, škála rolí, které by mu seděly, je nezvykle rozsáhlá. Těším se, co nám předvede dál. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelá vec! Aj keď spočiatku som bol ohľadom tohto filmu trochu skeptický, tak vďaka nevšednému Oliverovi sa dej poriadne rozbalil. (Pozor, bude tu aj spoiler) A ako sa neskôr ukázalo, jeho plán bol poriadne širokospektrálny. Miestami mi ho bolo až ľúto, ako sa v tej aristokratickej spoločnosti musí cítiť podcenený, ale napokon sa to celé pekne vykryštalizovalo :) Aj keď Oliver už od začiatku pôsobil trochu divne, vôbec by som ho netipoval na takéhoto schopného taktika a manipulátora. Malo to zopár nelogických súvislostí, ale inak super. Zaslúžené 4* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako očakával som, že v rámci progresívnej doby sa posadnutosť môže zmeniť na vtáka v riti, ale že sa na Dušičky budem obávať, či mi niekto svojím stojákom na pipinu nepooral hrob pradeda, tak to som veru nečakal. Problémom filmu je absencia prekvapenia v rámci tej krimi roviny, lebo všetko je jasné od začiatku. Keoghan vyzerá ako psycho a určite nevyzerá ako študent a ak áno, tak ako mnohonásobný prepadlík s permanentne kocovinovým stavom. Kto ho ale túži uzrieť nahého, nech sa páči, slinky sa môžu začať zbiehať. Film dáva tiež poučenie, že voda z kúpeľa sa dá všelijako využiť a možno sa preto vykašlete na bublinkové nápoje. Možno budú stačiť bublinky toho, čo sa predtým kúpal. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (29)

  • Pri písaní filmu chcela Fennell ukázať, ako sympatizovať s nesympatickými ľuďmi: „Sú to tie druhy ľudí, ktorých nemôžeme vystáť, tie druhy ľudí, ktorí sú odporní - ale ak ich dokážeme milovať, ak sa dokážeme do nich zamilovať, ak dokážeme pochopiť, prečo je to také lákavé, napriek jeho hmatateľnej krutosti a nespravodlivosti a určitej divnosti, ak toto dokážeme, tak je v tom taká zaujímavá dynamika." (Arsenal83)
  • Šatník bol navrhnutý tak, aby vyjadril, že britská elita má tendenciu obliekať sa neformálne. Vidno to v prvej scéne, kde má Oliver (Barry Keoghan) na sebe úplné akademické oblečenie, zatiaľ čo všetci ostatní sú v teplákoch a džínsoch. Ako sa snaží zapadnúť medzi bohaté deti, Oliverove outfity sú stále menej formálne. (Arsenal83)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Reklama

Reklama