Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Menken: 1. The Virginia Company - Chorus - Pocahontas ,2. Ship At Sea - Alan Menken ,3. The Virginia Company (Reprise) - Chorus ,4. Steady As The Beating Drum Chorus - Pocahontas ,5. Steady As The Beating Drum (Reprise) - Jim Cummings ,6. Just Around The Riverbend - Judy Kuhn ,7. Grandmother Willow - Alan Menken ,8. Listen With Your Heart - Part 1 Bobbi Page ,9. Mine, Mine, Mine - Mel Gibson ,10. Listen With Your Heart - Part 2 Bobbi Page ,11. Colors of the Wind - Judy Kuhn ,12. Savages - Part 1 - Chorus - Pocahontas ,13. Savages - Part 2 - Chorus - Pocahontas ,14. I'll Never See Him Again - Alan Menken ,15. Pocahontas - Alan Menken ,16. Council Meeting - Alan Menken ,17. Percy's Bath - Alan Menken ,18. River's Edge - Alan Menken ,19. Skirmish - Alan Menken ,20. Getting Acquainted - Alan Menken ,21. Ratcliffe's Plan - Alan Menken ,22. Picking Corn - Alan Menken ,23. The Warriors Arrive - Alan Menken ,24. John Smith Sneaks Out - Alan Menken ,25. Execution - Alan Menken ,26. Farewell - Alan Menken ,27. Colors Of The Wind - End Title Vanessa Williams ,28. If I Never Knew You - End Title Jon Secada, ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

...krásný animák, skvělá hudba a písničky...no prostě klasika od Disneyho, jediné co mi vadí, že tak zprznili americké dějiny, všichni přece víme, že Pocahontas zachránila Smitha v deseti letech, ještě jako dítě, neprožili spolu žádný románek, možná maximálně přátelství...ale tak budiž...je to pro děti, (mimochodem Pocahontas zemřela ve věku asi 20 let, zřejmě na neštovice). ()

Reklama

Roby 

všechny recenze uživatele

Musím dát tři hvězdy na čtyři to fakt není, film byl dobrý, ale bohužel JEN dobrý. Příběh až přilíš duchaplný, ale za to velmi poučný. Oproti jiným filmům z továrny Walta Disenye se nemůže pyšnit, tak skvělými písničkami, jako byly například v Malé mořské víle. Oscara za song k filmu Pocahontas "Colors of the Wind" popravdě příliš nechápu, asi byl tehdy na pěkné písničky velmi chudý ročník 58%.. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka, s nádhernou animací a podmanivou hudbou. Krásný romantický a trochu i dramatický příběh, který ač lehce naivní, přesto velmi poutavý a plný různých přírodních či etických motivů a poselství. Vše podpořeno prvotřídní hudbou, jak je již u Disneyho zvykem. Z minimálního rozpočtu se tvůrcům povedla natočit perfektní podívaná pro celou rodinu. 8/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená zlatá Disneyovka. Spousta osobních či etických dilemat, dospívání ve vyhrocených podmínkách a hlavně srdceryvná love story. To všechno na pozadí kontaktu s přírodou, ať už ve formě zvířat, stromů či duchů. Největším plusem je ale nenásilné poselství o tom, že na obou stranách jsou chybující lidé. A Menkenova hudba ve mně to dychtivé dítě vždycky znovu probudí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Domorodý Kanaďan Gordon Tootoosis nadaboval Kekata v tomto animovanom filme. Je iróniou, že vo filme Legenda o Pocahontas (1995) stvárnil náčelníka Powhatana. V čase, keď bol v týchto dvoch sfilmovaných inscenáciách o indiánskej princeznej zo sedemnásteho storočia, účinkoval aj v seriáli Severne od šesťdesiatej (1992). (Pat.Ko)
  • V raných fázach vývoja príbehu mala Pocahontas pôvodne mať matku, pretože Disney bol unavený z absencie matky vo všetkých ich filmoch. Avšak po rozsiahlom výskume zistili, že náčelník Powhatan vytvoril spojenectvo s blízkym kmeňom a splodil dieťa s mladou ženou z tohto kmeňa, čo viedlo k tomu, že Pocahontas svoju matku veľmi často nevidela. (Pat.Ko)
  • Každé slovo a fráza, ktoré Powhatania používajú, pochádza z ich dávno vymretého jazyka. Výslovnosť a gramatika sú väčšinou iba odhadované. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama