Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě přátelský a vstřícný stařík Leland Gaunt obchoduje se vším možným. Pro každého zákazníka má něco, po čem touží, a na oplátku si vždy vyžádá nějakou protislužbu. S ďábelskou rafinovaností tak popouzí občany městečka Castle Rock k vzájemné nesnášenlivosti, která vede až k nepokryté brutalitě. Zrůdné manipulaci odolává jen jediný muž - šerif Alan Pagborn. Šerif si uvědomuje, že lidé sice jednají na základě vlastního rozhodnutí, přesto však tuší, odkud pochází zdroj všeho zla. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

PKD 

všechny recenze uživatele

Tohle je učebnicový příklad,když scénárista očividně (jinak si to nedovedu vysvětlit), nečetl předlohu. Pro mě, jako člověka, vlastnícího 55 kingovek je tenhle film zkouknutelný jen díky obsazení a skvělé hudbě. A rytíři Antoniu Blockovi:-) Ost rozhodně doporučuji. Nejlepší komentář - gudaulin. P.s. 186 min.verze je o 100% lepsi. I pro Kinga. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Na první pohled ambiciózní pokus o převedení skvělého románu Nezbytné věci na filmové plátno nedopadl zas až tak špatně. Některé scénky, jako například souboj mezi majitelkou krocaní farmy a servírkou jsou skoro až lahůdkovou podívanou. Osobně mě nejvíce mrzí výkon mého oblíbence Eda Harrise, který dle mého názoru v některých momentech značně přehrává a v závěru mě už vyloženě šel na nervy. Lepší tři *. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

I přes bezesporu vynikající herecké obsazení jsem Nezbytným věcem nepřišel na chuť ani na druhý pokus. Vyprávění je zdlouhavé a bez potřebné gradace. Možná za to může přepálená stopáž, možná mi jen příjde, že se tenhle king vykrádá víc, než je zdrávo, ale prostě to opravdu nejde. Ale, kdo ví, třeba napotřetí... ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Okey ľudia. Toto je najhoršia adaptácia Stephena Kinga, aká kedy bola vypustená do sveta a vytáča ma maximálne do zúrivosti. Možno je to tým, že knihu podľa ktorej je tento film natočený považujem za Kingovskú klasiku a tento film ju maximálne degraduje do takého levelu, že spracovanie "Mangler" bolo hodnotnejšie a bližšie k originálu než toto. Je len jedno jediné pozitívum a to je Max von Sydov ako Leland Gaunt. Inak je toto hororové utrpenie a doslova kastrácia fantastickej knihy. Hlavná myšlienka príbehu je tu zničená, hrdinovia sú absolútne strašní, chýbajú tu kľúčové postavy, chýbajú mi tu myšlienky a osobnosti jednotlivých ľudí v Castle Rock z románu a je to proste len jeden veľký kus odpadu, ktorý by som prirovnal k skazenému mäsu, ktoré ste zabudli v chladničke aspoň mesiac. Veľa adaptácií Kingových diel bolo hrozných, ale toto... toto je na mňa extrémne zlé. V osobnom TOP 11 filmov, ktoré nenávidím absolútne najviac sa umiestnil na 4. mieste ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Celé městečko Castle Rock je zvědavo, co asi může prodávat Leland Gaunt (Max von Sydow) ve svém obchodě nazvaném Potřebné věci. A vskutku, každý si v jeho obchodě najde něco, po čem dávno toužil či co vyvolává dávné vzpomínky. A ceny jsou vyloženě lidové - jen ke každé prodané věci si Gaunt od kupujícího vyžádá malou službičku. Tu rozbít nějaké okno, tu poslat nějaký dopis, tu naházet na čisté prádlo bláto. Gaunt ale ví, že tyto zdánlivě žertíky dokážou ve městě vyvolat úplné peklo... Kingovu knihu jsem četl mnohokrát, a považuji ji za jednu z jeho nejlepších - už samotným nápadem, jak snadno se dá vyvolat mezi lidmi nenávist a násilí. Ve filmové verzi adaptace nevybočuje s obvyklých mezí stanovených u Kingových filmů, ale i zde patří k těm lepším. Hlavně hereckým obsazením (Max von Sydow, Ed Harris), ale i postupným nárůstem nepokojů končících totálním kolapsem kdysi idylického městečka. I přesto ale případným divákům doporučuji raději sáhnout po knize... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Mezi knihou a filmovým zpracováním lze najít několik rozdílů. Změna je například v setkání dvou ústředních postav, šerifa Pangborna (Ed Harris) a Lelanda Gaunta (Max von Sydow) v úvodu filmu.  V knize se spolu poprvé a naposledy střetnou až v samotném závěru. Oproti knize je také prvním, kdo v krámku pana Gaunta nakupuje, Brian Rusk (Shane Meier), který si odnese baseballovou kartou s legendárním Mickeym Mantlem. V předloze se ale jedná o jiného slavného hráče, Sandyho Koufaxe. (fisus)

Reklama

Reklama