Reklama

Reklama

Kung Fu Panda 4

  • USA Kung Fu Panda 4 (více)
Trailer 5

Hrdina animované ságy Kung Fu Panda už mnohokrát prokázal, že si titul „Dračí bojovník“ navzdory všemu (zejména své nemotornosti) skutečně zaslouží. Pod odborným dohledem Mistra Šifu, se stará o to, aby jeho rodné Údolí klidu dostálo svému názvu. Jenže jeho mentor si teď usmyslel, že Po by měl povýšit a stát se duchovním vůdcem celého údolí a tím pádem také vybrat svého nástupce do role Dračího bojovníka. To se pandímu hrdinovi moc nezamlouvá, protože o duchovním vedení toho ví ještě mnohem míň, než na startu své hrdinské kariéry věděl o kung fu. Úvahy o novém ochránci Údolí klidu naneštěstí přeruší mocná čarodějnice, která je sice původem chameleón, jenže je to vlastně jedno, protože se dokáže proměnit prakticky v kohokoliv. A tahle potvora se právě rozhodla, že získá bojové dovednosti od všech legendárních kung fu bojovníků, které Po v minulosti porazil. Věří totiž, že jejich spojením se z ní stane monstrum, na které bude i Dračí bojovník krátký. Po tedy musí ještě na čas odložit duchovno k ledu, vyhrnout si rukávy a pustit se do poctivé kung fu práce. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (111)

LdaVinci 

všechny recenze uživatele

Tak nebyla to pohroma, ale nějak tu prostě chybí ta kvalita, kterou jsem pociťoval z jedničky a dvojky. Musím ocenit některé "kamerové" sekvence a nápady s ní. Co se týče zápletky a naší velké záporačky, to je dost promarněný potenciál. Zároveň někdy možná až na sílu dětinštější humor, na druhou stranu jsou tu stále i trefné vtipy, které k pandě patří. Novou liščí postavu jsem si velmi oblíbil, ale absence Pěti postrachů docela zamrzela. Škoda, tohle mělo být lepší, takhle je to průměrnější blbinka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $85miliónov║ Tržby USA $133,237,000║ Tržby Celosvetovo $268,180,000▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Konečne niečo po dlhej dobe čo je úderné a zábavné. Panda nesklamala ani po štvrtý krát. DreamWorks stále vedia namiešať dobrú animáciu a zábavnosť. /videl v kine: 70%/ ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Viem pochopiť, prečo si "Kung Fu Panda 4" odnáša nižšie hodnotenie, než jeho predchodcovia, no i tak si myslím, že jeho silné momentky opäť bude treba vyzdvihnúť. Stále platí, že Jack black je úžasný ako Po. Stále platí, že Dustin Hoffman ako Majster Shifu a jeho nálady ma bavia. A tiež stále platí, že animácie sú nádherné a film vyzerá skutočne úchvatne. Príbehovo to ale Dreamworks teraz spracovali trochu predvídateľnejšie a dá sa skoro jednoznačne skonštatovať, že odpoveď na dôležitú otázku "Koho si Po vyberie za nového dračieho bojovníka" je jasná v momente, ako tú postavu stretnete. Niet o tom žiadnych pochýb. No treba uznať, že Awkwafina si našla ďalšiu rolu, kam zapadla úplne perfektne. Mám pocit, že takto sa stane asi za chvíľu mojou obľúbenou herečkou, lebo spôsob ako prináša postavy k životu je vždy radosť vidieť. Jej hlas je dobrý, jej fóry majú dobré načasovanie a vie svoje role predať s absolútnou grandiózou. Čo sa zloducha týka, tak tým je prvýkrát ženská postava a volá sa Chameleón. Obdivujem jej schopnosti a spôsob ako manipuluje druhých, no jej motivácie a výsledný súboj nakoniec až tak zaujímavé nie sú. V podstate tu bude další súboj, ktorý má veľmi predvídateľné vyvrcholenie, ktoré sme videli miliónkrát. Najlepšie momentky v závere však prichádzajú až po súboji, kedy sa Po dočká uznania a rešpektu od postavy, od ktorej by som to nikdy neočakával. A pôsobilo to skutočne skvele. Humor je stále dobrý. Najlepším elementom sú ale vnútorné hlasy Majstra Shifu, ktoré má Po vo svojej hlave. Tam príde niekoľko vynikajúcich scénok. Hlavná myšlienka dobrá a film má stále aj niekoľko príjemných prekvapení. Mňa to úprimne bavilo a nebránil by som sa tomu znovu. Podobne ako tretí film má čo ponúknuť a tie dobré momentky stoja za to. Hodnotenie: A- ()

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Po zdejších recenzích jsem čekal, že to nebude dobré. Nevím, co proti tomuto filmu všichni mají, ale mně se dost líbil. Určitě to není nejlepší díl série. Jednička je podle mě nedosažitelná, ale pořád mi to přijde jako secakra nadprůměrný animák. Akce je stále nápaditá, jsou zde úžasné hrádky s kamerou, siluetami i animací. Po je stále sympaťák. Jeho chemie a dynamika s Zhen funguje neskutečně skvěle. Pořád je to vtipný, zábavný a ani na vteřinu jsem se nenudil. Dokonce i ten filozofický přesah to stále má. Bohužel… je to tak nějak nedopečené. Záporačka – jednoznačně nejhorší ze všech záporáku, které jsme napříč těmito filmy viděli. A návrat starých záporáků je OBROVSKÝ promarněný potenciál. Kdyby se těchto pár věcí doladilo, jednalo by se o jeden z mých nejoblíbenějších animáků. Takhle to vidím „jen“ na 7/10. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tak a je tu další díl a ždímání peněz stále pokračuje. Napsal bych u tohohle to samý, co u trojky - místy je to opravdu vtipné, ale akční stránka šla trochu stranou a napětí tu není. Nový přírůstek v podobě lištičky mě opravdu překvapil - kdy postava je dobře sepsaná, ale ty jednotlivé momenty, které by mohly být dramatické, nemají bohužel využitý potenciál a je to velká škoda, protože to první dva díly dokázaly a není to taková utopie, aby na tom tady autoři zapracovali. Dalším takovým mínusem je její jméno, kdy si autoři mohli zvolit trochu něco jiného než to, co zní stejně jako záporák z dvojky. Hlavní záporák v tomto díle je taktéž s naprosto zabitým potenciál, kdy chrlí jednu klišovitou záporáckou hlášku pro dětské publikum za druhou a závěrečný boj je opravdu slabý. Pak tu máme ještě úplně zbytečnou vedlejší linku v podobě obou otců hlavního hrdiny, kteří se začali chovat úplně iracionálně a působí to strašně nahodile a nedomyšleně. Sice tady na to docela nadávám, ale obecně to neurazí, ale nečekejte od toho tu super podívanou jedničky a dvojky. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o druhou kvadralogii od studia DreamWorks po filmové sérii Shrek. (JG9)
  • V originálním dabingu je postava Pandy Pig dabována americkým youtuberem Mr. Beastem (Jimmy Donaldson). (Tongo)
  • Jedná se první díl Kung Fu Pandy, ve kterém o sobě Po říká, že je Kung Fu Panda. (Bestfan112)

Reklama

Reklama