Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Další perla z pera Grahama Linehana, vlastně ta první, kde na sebe tenhle týpek poprvé upozornil. A stejně jako v jeho dalších seriálech (The IT Crowd, Black Books), i zde máme výrazné postavy, velmi absurdní situace, ale především pořádkou dávku toho nejlepšího britského humoru. Scény jako ta, kdy otec Dougal (btw nejlepší postava v seriálu) kouká z okna, když venku řádí neskutečný uragán, lítají tam pomalu auta, se otočí a na otce Teda: "Prší tam", jsou prostě nezapomenutelné... ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Je tohle typický černý humor, kterým jsou ostrovy tak věhlasný? Je mě to asi jedno, tohle má šmrnc, postavy jsou skvěle zaseklé na konci světa na imaginárním zaprděném ostrově a správně jim hrabe. Vtipy jsou solidní, pojetí originální, dá se na to koukat, celkem chápu, že to může být pro Brity, nebo spíše Iry klasika, na kterou nostalgicky vzpomínají. S knězi je psina. ()

Reklama

annihilation 

všechny recenze uživatele

Říkám si, že v moderním světě přece není možné udělat seriál bez přitažlivých mužů a žen (hlavní představitelé mi odpustí) z prostředí fary tak, aby byl alespoň průměrný. No, ale když si něco vezme do parády Graham Linehan, je to jiná písnička. Vezme úplně hloupé postavy a ty zasadí do ještě hloupějších situací. K tomu si dělá od shora dolů legraci z církve. A ejhle, ono to je skvělé. Jak to je možné? Nevím, to prostě kouzlo britských sitcomů. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Takže tu máme hluchýho, páchnoucího, alkoholickýho Otce Jacka, kolem jehož křesla se nebezpečně rozlízá plíseň po půlce obýváku. Agresivní toť stařec s hnijícíma zubama, jehož základní dvě fráze jsou: "WhaaAAA?" a "Fekoff!" Pak je tady otec Dougal - totální mimoň, kterej by nenašel svou zadnici, ani kdybyste ho do ní kopli. Dále šílená, knírem práskající, hospodyně, jejíž jedinou prací je nekonečné otravovaní s šálkem čaje...A mezi tím vším stojí celkem normální otec Ted, kterej ze všech sil kočíruje tenhle cirkus na venkovské faře. Velmi hrubozrnné? Velmi nekorektní? Hulvátské? Urážející prostý lid z venkova? Možná! Hlavně ale naprosto brilantní! ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí všech tří sérií prostě nemůžu jinak. Na vymšlenym ostrově Craggy Island je fara. Tu obývají čtyři osoby. Otec Ted Crilley, prostý venkovský fařář co má rád peníze, klid a cigárko. Otec Dougal McGuire, mladej kněz, co asi zázrakem prošel seminářem a žije si ve svym vlastnim světě, protože mnohdy vůbec nevnímá realitu kolem něj. Otec Jack Hackett, nejstarší z otců, sprosťák a absolutní kořala, co umí jenom nadávat, spát a bít lidi, co mu lezou na nervy. No a pak je tu ještě hospodyně paní Doyle, která se vyžívá v dělání čaje a péči o vnitřek a občas i vnějšek fary. Tenhle seriál se nebojim označit jako dokonalej. Je v něm tolik, že by se mi to sem ani nevešlo. Já jsem poctivej ateista a věřim, že věřící musej bejt z tohohle seriálu pěkně naštvaný. Bristej humor až na výjimky miluju, tady je do toho ještě irskej akcent, nehorázně vtipný scény, málo hluchejch míst. Co víc si přát? Snad jen jedno. Aby bejval hned po dokončení třetí sérky neumřel Otec Ted, Dermot Morgan. Ten měl mít ještě hodně let před sebou. No nic, na konec můžu napsat už jenom tohle:FECK! ARSE! GIRLS! DRINK! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Pauline McLynn si zopakovala svou roli ze seriálu a jako paní Doyleová se objevila v reklamě pro britské ministerské oddělení pro příjem z daní a poplatků, kde nabádá diváky, aby včas vyplnili svoje daňové přiznání, přičemž říká: Go on, go on, go on, go on....go on line! Go on line, go on line, go on line...." Ve Velké Británii byla tehdy tato reklama zvolena jako jedna z nejotravnějších toho roku. (HappySmile)
  • Seriál se převážně natáčel v irském hrabství Clare, které leží na zapádě Irské republiky. Samotný dům otce Teda (Dermot Morgan) můžeme navštívit poblíž města Kilnaboy na místě zvaném Lackareagh. (Trajektt)
  • V posledním díle třetí série "Going to America" si zahrál cameo roli známý britský skladatel a producent Brian Eno. Představen je zde coby "father Brian Eno". (bubun)

Reklama

Reklama