Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ výzkumného týmu paranormálních specialistů je situován do oblasti, která je známa tím, že v ní mimozemšťané v 80. letech často a rádi zanechávali kruhy v obilí. Tentokrát ale v kruhu nechali i mrtvého muže. Ufolog je uprostřed parného léta nalezen zamrzlý v kostce ledu. Jak dlouho byl v kontaktu s mimozemšťany z Epsilon Eridani A? A čím je tak naštval? (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

tehol 

všechny recenze uživatele

uf, uff, ufff. čekal jsem něco na způsob Ghosted v českém prostředí, ale tohle fakt nefunguje.. je to pro mě zklamání, protože tvůrci jinak patří k mým oblíbeným, nějak nechápu, proč ty postavy jsou jak z továrny na největší kliše na světě. doslova o nikom nemůžu, že by mě zaujal a chtěl se o nich dozvědět něco víc. macháček a ani cina nejsou ani trochu vtipní, fakt nic. když už se něco semtam povede, (skládka bodyčekem, nohovy kecy-kolegyňka), tak pořád z toho leze jakási upocenost, která je mi nepříjemná. no dám šanci ještě jednomu dílu, aspoň ten cliffhanger na konci mě trošku zaujal. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Preferoval bych čistě mysteriózní retro, ale i to komediální ladění dává s ohledem na téma smysl, akorát, že místo vtipných hlášek dostáváme přiblblé frky a trapné přehrávání. Karty jsou rozdané jasně, nováček-believer vs protřelý skeptik, kteří mají navíc za zadkem hezkou estébačku, jenže Macháček mě tou svou bodrou ležérností a blbými hláškami dost iritoval a postava drsné a přitom směšné estébačky byla vyloženě absurdní. A jelikož mám rozhodně lepší věci na práci, respektive k odpočinku, než koukat na současné české seriály (čest zdařilým výjimkám), tenhle díl mi bude - navzdory dobrému cliffhangeru - stačit. ()

Reklama

Edge_666 

všechny recenze uživatele

Marnost nad marnost. Není mi líto Macháčka, který za tuzemák i obchod vykrade, není mi líto Ciny, který je prostě špatný herec a není mi líto ani Nohy, který neumí nic jiného než alkoholika, ale té Aničky Fialové mi líto je. Styděl jsem se za ni. Úžasný ve Vinařích, famózní sestra Lídy Baarové a neskutečně uvěřitelná Iveta. No a pak toto. :( Snad se ten seriál probere. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jsem se moc těšil a měl moc velká očekávání. Komediálně rozjetá Akta-X po česku byl dobrý nápad a potenciál to má, ale první epizoda opředena klasickým ufologickým námětem se bohužel zvrtně v normalizační satiru jak od Petra Schulhoffa o šmelině a i o nějakém to rozkrádání v socialistickém vlastnictví. Když už byla nasazena vzhledem k socialistickým reáliím laťka dost do absurdna, proč to třeba nevyústilo k výsledku pátrání spolu s STB, že třeba Vasil Biľak byl z jiné planety. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akta X po česku? Bohužel u nás neumíme nic víc, než se pitvořit. Dobře! V České televizi si na pravidelné společné radě dramaturgických skupin sedli a řekli. „Umíme točit celkem dobré detektivky, ale zatím se nám moc nedařilo udělat dobré komedie, zkusme to prolomit. Lidé mají rádi detektivky a komedie a také filmy a seriály z doby totalitní. Tam se dá vložit spousta humorných situací. Přidáme ještě paranormální jevy a bude to třeskutě vtipné. Čím víc věcí namícháme dohromady, tím víc to bude sranda.“ - Jediný vtip, který mi přišel opravdu vtipný, byl ten s levitující puberťačkou. Měl správné načasování i zakončení. Doufám, že se k tomu nebudou v následujících dílech vracet a snažit se to nějak vysvětlovat, nebo komentovat, protože by ten jediný dobrý vtip zabili. - Hups! Viděl jsem i kus druhého dílu. Samozřejmě, že ihned začali levitaci puberťačky hloupě vysvětlovat. Zabili tím vtip i tajemno. Plaču ;(_ _ _ _ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Scény ze zemědělského družstva se natáčely na farmě v Opatově u Svitav. (Olík)
  • Klubovna ufologů se nachází na fotbalovém hřišti v Třebotově u Černošic. (rakovnik)

Reklama

Reklama