Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti matky se odstěhuje otec (James Nesbitt) se svými syny do nového domu v Anglii. Starší 9letý syn Anthony (Lewis McGibbon) je praktický, mladší 7letý Damian (Alex Etel) věří v Boha a ve svaté, kteří se mu zjevují a mluví s ním. Jednoho dne, kdy si Damian hraje ve svém kartonovém boxu, spadne mu doslova "do náruče z čistého nebe" taška se čtvrt milionem liber. Damian to považuje za dar od Boha a chtěl by nejraději všechny ty peníze rozdat na dobročinné účely a těm, komu se jich nedostává. Svěří se s tím ovšem i svému bratru, který jeho nadšení pro dobročinnost příliš nesdílí. Vše se ještě komplikuje skutečností, že se vše odehrává asi týden před koncem platnosti liber, protože Anglie přechází na eura a navíc původ peněz není tak poetický, jak si Damian myslel... (otula)

(více)

Recenze (84)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Millions jsou podceňovaným klenotem stejně jako Angel-A (no jo, uznávám, že sexy Rie Rasmussen chybí), s ním se dá nalézt hned několik styčných ploch. Boyle je opravdu citlivým režisérem a mnoho záběrů připomíná obrazy právě jako Bessonův černobílý snímek. Btw: Celá stylizace mi hodně připoměla Tima Burtona - a pak že se umí vykrádat jen on sám, včetně hudby, která se inspiruje Elfmanem hóóóóóódně... 70 % ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

najdivnejší film dannyho boylea, ktorý v sebe kombinuje rôzne trademarky, prvky, fragmenty a témy skoro všetkých jeho ostatných filmov (hlavne slummdog, trainspotting, shallow grave a beach) nám ponúka zaujímavú réžiu a dobrého detského neherca, ale inak pôsobí miestami moralizujúco, ku koncu čoraz viac mätúco a žánrovo nevyhranene. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rodinný film od Dannyho Boylea. Moderní pohádka od Dannyho Boylea. Nevím, co z toho mě děsí víc, a tady je to obojí hezky pohromadě. Každopádně je to úlet o přechodu UK na "ojro" (však je taky mezi žánry SciFi;)) a o chlapečkovi, který má zálibu v křesťanství a snaží se skrz něj, respektive to jak ho vnímá svojí sedmiletou mentalitou, fungovat v současném světě. Přičemž má taky trochu problém s představivostí a zemřelou maminkou, a to takový, že to hraničí s psychiatrickou poruchou - nebo signalizuje neurologický problém:) Je potřeba to všechno vnímat s určitou nadsázkou, ale v mém světě by toho kluka už dávno někdo proplesknul a poslal k psychologovi (nebo rovnou psychiatrovi), a staršího bráchu rovnou zastřelil a zahrabal. Film nemá moc přes hodinu a půl a děje se tam toho spousta, ale i tak jsem doufal, že už bude konec. Nevím, co tím chtěl autor říci, a nemůžu se ubránit dojmu, že to buď sám nevěděl, nebo mu to někdo v postprodukci pořádně nabořil. Anebo byl na tripu - jako ostatně zjevně byli někteří svatí, nejen v Miliónech zobrazení. Já za sebe vím, že už se nikdy znovu nepodívám, i když některé obrazy jsou (u Boylea tradičně) téměř ikonické. Ostatním doporučím jen, když budu vědět, že mají rádi "poněkud netradiční" filmy. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi sa netreba na Milióny sústrediť ako na film Dannyho Boylea, ale ako na klasický vianočný film, ktorého funkciou je "zahriať na duši". Tin Tina tiež neberieme v porovnaní so Shindlerovým zoznamom ako Spielbergovu stratu súdnosti, ale ako oddychovku, nadýchnutím sa pred niečím väčším. Bohužiaľ aj ako pokus o vianočnú klasiku Boyle úplne neuspel, chvíľami je to neprehľadné a poriadne to nevie, kam to kráča. Únosnú mieru otravnosti ale film v mojich očiach nikdy neprekročil. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Gilliamova "Krajina prílivu" tak trošku úplne inak.... svižnejšie, rozumnejšie, a hlavne aj s nejakým posolstvom... hoci dnes dávať do filmu morálne posolstvo môže byť zdá sa marketingovo veľmi nevhodné :) páči sa mi ako sa tu podaktorí rozhorčujú nad moralizovaním, alebo chlapcom ktorý sa v bujnosti svojej fantázie rozpráva so svätými, no nevadí im brutalita Saw alebo chlapec ktorý "vídá mrtvé lidi" :) koľké to paradoxy ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Danny Boyle a scénárista Frank Cottrell Boyce zmiňují v komentářích na DVD, že jeden z herců hrajících ugandské mučedníky tvrdil, že je potomek skutečných mučedníků z Ugandy z roku 1881. (CliffLee)
  • V jednom záběru sleduje rodina soutěž Chcete být milionářem? v televizi. Tato soutěž hrála samozřejmě velkou úlohu v pozdějším filmu Dannyho Boyla – Milionář z chatrče (2008). (CliffLee)

Související novinky

Luxusní digitální „animáky“?

Luxusní digitální „animáky“?

12.09.2008

Možná. Danny Boyle chce natočit něco pro mladší publikum a vybral si k adaptaci knížky Terryho Pratchetta. Fanoušky humoristické fantasy ságy Úžasná Zeměplocha však musíme zklamat. Boyle totiž… (více)

Reklama

Reklama