Reklama

Reklama

Nikdo tě nezachrání

  • USA No One Will Save You (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nikdo tě nezachrání je film o talentované mladé ženě Brynn, jež se vzdálila své komunitě. Osamělá žena plná naděje nachází útěchu v domě, kde vyrůstala, avšak vyruší ji podivné zvuky pocházející od vetřelců z jiné planety. Následuje akční utkání Brynn s mimozemskými bytostmi, které ohrožují její budoucnost a zároveň ji nutí čelit vlastní minulosti. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

tron 

všechny recenze uživatele

Nápad s lesmi izolovanou oblasťou s rodinnými domami, na ktorých obyvateľov pod rúškom tmy zaútočí agresívne naladená mimozemská civilizácia, je rovnakou mierou neoriginálny, ako nepríjemný. Mne ako obrovskému fanúšikovi Shyamalanových Znamení okamžite zaplesalo srdce, keď som sa dozvedel, že takýto film vzniká. A treba povedať, že tvorcom sa podarilo dať dokopy viacero mrazivých nápadov a znepokojivých scén (ako je tá s autobusom). Žiaľ, čo sa ústrednej hrdinky týka, nemali po kastingovej stránke práve najšťastnejšiu voľnu. Kaitlyn Dever nie je zlá, ale je taká nejaká... nijaká. Dobrý dojem nezanechajú ani efekty, ktorých je žiaľ ku koncu čoraz viac, ich úroveň rapídne klesá a už na začiatku nebola valná. Pár dní som premýšľal, ako hodnotiť. 2* sa mi zdali predsa len málo, ale napokon ich musím udeliť, pretože to na mňa celé pôsobilo značne béčkarský, triky boli fakt mizerné, scenár divný a herečka neveľmi sympatická. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela meh. Řemeslně poměrně zručné žánrové cvičení s nejvíc fádně vypadajícím mimozemšťanem, jakého si dovedete představit. Zaměnitelný traumatický subplot tam neměl být vůbec, anebo měl být v celkově ambicióznějším filmu. Takhle flow filmu akorát brzdí a finále pak vyloženě zabíjí. Loňské Nope od Jordana Peelea jsem ve výsledku hodnotil taky jen třemi hvězdami, ale kreativita zpracování těch tradičních UFO/ALIEN motivů tam byla úplně jinde. 5/10 (skoro na **) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ítí nemá rád hluchonemých či herečky, ktoré stratili scenár, lebo s dvomi replikami by sa text naučil aj Alzheimer sám. Hudobný dizajn však prebil nemotu, svoju atmosféru to určite má a aj bez slov sa dá pochopiť, že keď máš úzkostnú poruchu, liečba vesmírnym parazitom nie je to pravé orechové. Ale dá sa proti nemu bojovať a, ako sme videli, - dokonca aj mopom. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Němá ufogroteska je bezesporu poměrně novátorský žánr, který má určitě potenciál do budoucna ušetřit Holému údu spoustu mrtvých prezidentů za už teď brutálně přeplácené, vesměs přitroublé, recyklující a nic kloudného neprodukující scénáristy. Ač nezvyklý formát, musím připustit, že tohle blízké setkání slizké pičinky na pěst, co se chová jako by právě zdrhla z Ústavu pro léčbu behaviorálního kokotismu v Retardovicích nad Nesvéprávnou, a bandy archetypálních mantákovitých Ítýů, co sice mají technologie k překonání tisíců světelných let, ovšem ani ve smečce nedokážou upytlačit jednu mentálně nestabilní tupku, je přeqapivě poměrně svižné a příliš nenudí.  Nicméně vatěné vytváření redundantních situací, aby to mohlo mít alespoň devadesát minut, furt dokola demonstrujících, že ufouši jsou prostě banda nemehl, a taxe ta „jaderná vědkyně“ vždycky z té vivisekce v létajícím talíři nějak idiotsky vyvleče, to mě po dvaceti minutách začalo pěkně srát, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „nekorespondovalo to s expektační profunditou erudovaného filmového teoretika mého kalibru“, jakož i ten obvyklý bezradný myslomrd na závěr a konstantní iritace peklotyčně nesympatickou a prudce nehereckou kravkou. Takže 2,5000000000314. Ale o chlup z extraterestriální prdele, málem to bylo 2,4999999999796! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý alien horor, ktorý má síce zaujímavú formu (je to vlastné nemý film, kde sa nepovie jedna súvislá veta a kde hrdinka iba neustále uteká pred hrozbou), ale ani s tou nevie nijako zaujímavo pracovať a navyše v závere sa zbytočne snaží o banálnu pointu. Pritom začiatok je pomerne sľubný s hrdinkou v opustenom dome v poli s nastupujúcou inváziou ufónov, lenže potom divák zistí, že ufóni vyzerajú presne tak fádne ako sme ich všetci kreslili, keď sme mali tak šesť rokov a v televízii bežali Akty-X, a neustále naháňačky nemej hlavnej hrdinky rýchlo omrzia, keďže za tú hodinu a pol neponúknu nijakú atmosféru a veľmi rýchlo z nich opadne aj posledný kúsok napätia. V závere sa No One Will Save You nakoniec z ničoho nič chce tváriť, že ponúka akúsi pointu a vysporiadanie sa so životnými traumami, no je vyslovene na smiech a celé to vyústi do trápneho happy endu akoby sa tu niekto pokúšal natočiť horor pre celú rodinu. CELKOVO: 4/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • První okamžik oficiálního dialogu nastane až v čase 01:09:05. (Lajty)
  • Mimozemský dizajn je do značnej miery založený na náčrtoch urobených v Amerike v 50-tych rokoch opísaných údajne unesenými ľuďmi a ľuďmi, ktorí mali blízke stretnutia tretieho druhu. (Arsenal83)
  • V celom filme zaznie v origináli len 8 slov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama