Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi nie až tak dokonalé ako Ryba menom Wanda, ale po počiatočnej skepse som sa do filmu dostal a využitý typ humoru som väčšinou ocenil. Nedocenil som však každý vtip, vtedy by to bolo na plný počet. Niektoré veci asi zostali v dabingu stratené v preklade, napriek tomu si pointy dovtípite vždy. Na záver sa to už poriadne rozbehne a je aj patrične využitý fakt, že si dvojúlohu otca a syna zahral Kevin Kline. No a po týchto dvoch komédiách mi je záhadou, prečo Jamie Lee Curtis a John Cleese neskončili v skutočnom živote ako manželia. Michael Palin sa tu objavuje so špecifickým druhom domáceho maznáčika a keďže som podobný arachnofobik ako Cleeseova postava, tieto scény som za vtipné rozhodne nepovažoval. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Cleese, Palin, Curtis, Kline -- ani jeden z nich mě nezklamal. Divoká stvoření jsou sice úplně jiná než Wanda, ale určitě nemůžu říct, že by byla horší. John Cleese i Michael Palin jsou dokonalí, Kevin Kline se mi víc líbí v roli nafrněného otce (perfektní je ale i v roli syna v roli otce) a Jamie Lee Curtis je, pravda, hlavně na ozdobu (Ale jakou!). Čtyři a půl hvězdy zaokrouhluji nahoru za počet scének, při kterých jsem se po dlouhé době smál opravdu, opravdu nahlas (krocení zvířátek židlí).__P.S. A hraje k tomu Jerry Goldsmith, tak co víc chtít? ()

Reklama

PALINO 

všechny recenze uživatele

FIERCE CREATURES je v dobrom zmysle slova poriadna ptákovina, ktorá je ale miestami celkom vtipná. Film obsahuje niekoľko scén, ktoré balancujú na hranici trápnosti, ale najmä zásluhou hercov sa nimi nakoniec nestávajú. Najvtipnejší je John Cleese, ktorý si svoju postavu s chuťou užil a vtipný je i Kevin Kline vo svojej dvojúlohe (hlavne ako starý McCain). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po necelých deseti letech se čtyřka z Ryba jménem Wanda (Cleese, Lee Curtis, Kline a Palin) vrací v jiných rolích, ale mnohem útočněji, zábavněji a agresivněji. Divoká stvoření jsou komplexnější, ucelenější a zábavnější. Lee Curtis si roli opět neskutečně užívá a sex appeal z ní srší mocnými proudy (kdyby se někdy volilo nejlepší herecké tělo, Lee Curtis bude na předních příčkách, pokud né na té nejpřednější - Jamie lety zraje jako víno). Osobně mě potěšila menší role pro nejžhavější (a mou nejoblíbenější) bondgirl Carey Lowell. Prostě prdel film. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s černým inteligentním humorem z prostředí, které by nabádalo ke vzniku nějaké ukřičené a ulítané blázniviny. John Cleese se ale musí vždycky lišit :-). Celé to má pouze jedinou chybu - je to o třídu slabší než Ryba jménem Wanda. Naštěstí je ale tahle komedie tak dobrá, že se bez své starší setřičky v pohodě obejde :-). 80%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Postava Roberta Lindsayho se jmenuje Sydney Lotterby po slavném komediálním režisérovi a producentovi televize BBC. (HappySmile)
  • V Rybě jménem Wanda (1988) se hlavní představitelka Jamie Lee Curtis jmenuje stejně jako ryba. V tomto filmu se postava Johna Cleese jmenuje Rollo stejně jako lemur. V závěru filmu osloví Rollo omylem postavu Jamie Lee Curtis jako Wandu, což je odkaz na vzpomínaný film. Pravděpodobně to má odkazovat na scénu, kde Cleesova postava omylem osloví svou manželku Wendy jako Wandu. (HappySmile)
  • Trailer k filmu začínal hláškou "Následující ukázka nebyla testována na zvířatech." Následně byli uvedeni hlavní představitelé: "Oskarový vítěz" Kevin Kline, Jonh "Nulová šance na Oskara" Cleese, Jamie Lee "Moje máma a táta skoro vyhráli Oskara" Curtis a Michael "Znám někoho jménem Oskar" Palin. Trailer končí ukázakou z vystřižené závěrečné scény, kde je Klineova postava Vince McCain zasažena do slabin nosorožcem. (HappySmile)

Reklama

Reklama