Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (427)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Andrew má zjevně nějaký problém a já musím přijít na to, jaký... což nedalo zase tolik práce, podstatné je, jak mně ten vážně nevážný příběh o nelehkém návratu domů byl příjemný, nakonec až tak, že mě donutil znepokojivě kontrolovat rychlé krácení stopáže... Aby ne, když ve společnosti Zacha Braffa, ve věru roztomilé roli utlumeného a tvárného hrdiny, musíte nezbytně vzít na milost jeho zvláštní kamarády i nový objev s děsným hlasem a ušima jak z Hvězdných válek, ale jinak je zde i Natalie Portman půvabná, milá a přirozená. Pravdu dí distributor - vtipná, inteligentní a dojemná komedie, kdy signální zatahání za ucho zvonivě (rozuměj - fakt spontánně) rozesměje a nic nevyznívá hloupě, ani osvobozující akt, jen si tak zařvat do hlubiny... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pomerne zvláštne rozšírenie romantických drám okorenené o príjemnú štipku humoru. Takmer nezávislé spracovanie, neotrepaný dej s mnohými pozoruhodnými odbočkami a príjemní herci. To robí film krajším. Rodinná dráma, romantický vzťah a ulietavajúci priatelia. To všetko správne premiešané. Ešte viac to nadľahčiť a odviazať a je to super. Okrem toto, prvý môj film s Braffom. Čo sa týka réžie a scenára tak mladík sa činil nadpriemerne, no pre dkamerou mi tie akobykolagénové pery mi nejak nesadli. Ale na Natelie nemám slov! 80%. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, který však skvěle kombinuje drama, komedii i romantiku. Co se týká herců tak těm s přehledem kraluje sám pan režisér ale i ostatní film nijak nekazí a Natalie Portman je prostě kouzelná. Po prvním shlédnutí to kolísalo mezi 3 a 4 hvězdami na podruhé už to je na 5. Zach Braff je nejen skvělý herec ale i výborný režisér. Krásný film. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Psychologický chytře zpracovaný snímek, herecky dobře obsazený, přítulná hudba Coldplay, Jimmyho Somerwilla... Zach mě pobavil též ve filmu Poslední polibek, má takový zvláštní kukuč a oči. Některé dialogy měly velkou hloubku, celý příběh byl tak obyčejný, na hony vzdálen typickým hollywoodským velkohubým chvástačkám a megalomanství vlastní americké produkci. I zdánlivě rušivé vsuvky úryvků ze života kámošů a sousedů, nakonec zapadly do logického celku. Celoživotní trauma, sedativa, nudný život, výčitky, pohřeb, návrat, náhoda, osud, proměna, procitnutí, závěr. Od Portmanky se přece neutíká. Tečka. Žádná elipsa. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Potřebujeme se. Už jsem dokonce nelhala asi dva dny.“ – „Je to pravda?“ –„Ne.“ Procitnutí v Garden State je docela typická nezávislárna a zároveň místy dost střelená romantická tragikomedie bohatá na uhozený, absurdní i jednodušší humor (u kterého člověk někdy neví, zda se má smát nebo jen nevěřícně kroutit hlavou). Švihnuté jsou i její postavy (nejvíc jsem si užil Parsonsovu roličku a jeho klingonštinu ještě 3 roky před TBBT!), dialogy a několik situací (stírání otisků prstů, výběh pro křečky, sledování hotelových pokojů atd.). Bohužel, dramatická linka se ozývá docela nevhodně (přechody mezi vtipnými a vážnými místy jsou často poněkud necitlivé a černý humor občas selhává) a pak Procitnutí nechybí nešvar mnohých žánrových filmů, a to postupně směrem ke konci čím dál víc tlačit na romantiku, což v některých případech vychází, v tomto ovšem vyznívá do ztracena (nudy). Natálku ve své roli blbnoucí jsem si užil, její milující a plačící verzi už podstatně méně. Jakože závěr mě emočně docela dost minul, proto zůstávám pouze na průměru. A Zach Braff mi přišel úsměvný svou min. počáteční posedlostí symetrií v záběru. „Je to můj rytíř v zářivé zbroji.“ - „Nemluv o rytířích před Markem. Je to slabé místo.“ – „Já toho mamrda zabiju!“ – „Slovní hříčka?“ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Natalie Portman (Sam) sa cítila kvôli scéne, kde stepovala, tak trápne, že Zach Braff (Andrew Largeman) jej sľúbil, že ak bude scéna zlá, kompletne ju odstráni. (TheRoller)
  • V scénach kde Andrew, Mark a Sam kráčajú spolu, mala Natalie Portman (Sam) problém s držaním kroku popri Zachovi Braffovi (Andrew) a Peterovi Sarsgaardovi (Mark), pretože sú podstatne vyšší ako ona. Keďže Natalie musela kráčať tak rýchlo, bola vo väčšine záberov zadychčaná. (TheRoller)
  • Zach Braff do filmu přidal i zážitky z vlastního dětství a hereckých začátků, které pro něj byly před úspěchem seriálu Scrubs velmi těžké. (ČSFD)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama