Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (10 055)

plakát

Damaged (2024) 

Známý ksichty na plakátu, dobrý film neudělají. Naprostá, nudná rutina, která láká na známé obličeje, ale ve výsledku je na úrovni novinek Willise a Seagala jen s tím rozdílem, že se zde najdou určitě produkční kvality a herci se o něco pokoušejí. Bohužel vznikla překombinovaná srajda, těžící z 30 let staré "sedmičky" a občas se snaží šokovat vycucanými zvraty. 30%

plakát

Lowlifes (2024) 

Brzy je jasné, že se bude hrát podle jiných pravidel, než tomu u podobných žánrovek bývá, ale i přes neokázalou hru s postavami, jsem se do filmu nedokázal plnohodnotně dostat a skutečně se bavit.

plakát

Černobyl (2014) (TV film) odpad!

Příšerná záležitost, která používá prostředí černobylské katastrofy, k rozehrání laciného příběhu na úrovni telenovel.

plakát

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024) 

Jak mě předchozí "Odkaz" překvapil a pobavil, tak mě "Říše ledu" zhnusila a unudila. Ničím fungující film, který více než posledně sází na nostalgii a jediné čím láká diváky jsou tváře, které jsou známe z původních filmů. Jinak nuda a šeď jedoucí na neutrál, otravující nesympatickými postavami i nicotným, nikam nesměřujícím příběhem. Snad to tentokrát bude definitivní konec.

plakát

Rozhovor (1974) 

Slovo pomalé, povyšuje Rozhovor na novou úroveň.

plakát

Víc než podezření (2019) 

Phillip Noyce měl v devadesátkách své světlé chvilky a minimálně Clancyovky s Fordem jsou klasiky v thrillerovém žánru. Bohužel v posledních letech začíná s přibývajícím věkem ztrácet tempo a Víc než podezření patří mezi jeho nejslabší kousky. Po všech směrech nudná a líná kriminálka, která se opírá pouze o to, že je dle skutečných událostí, což ve filmovém světě vůbec nic neznamená.

plakát

Občanská válka (2024) 

Protitrumpovský thriller, někde mezi klasickou, komorní produkcí A24 a prvky výpravného spektáklu. Alex Garland je populární ale není dostatečně zručný režisér, aby potenciálně slibný materiál, dovedl do funkčního a divácky zajímavého celku. Občanská válka mi i přes téma přišla bez emocí a chyběla mi jakákoliv naléhavost nebo dokonce napětí. Zůstává tak slušně vypadají, nedotažený film, který nedokázal naplnit ambice, které někde hluboko byly. Pocta novinařině byla trochu navíc, stejně jako vizuální hrátky s fotkami.

plakát

Fúrie Paříže (2024) (seriál) 

Dost nedotažená gangsterka, křížená s moderní, fyzickou akcí. Těch pár akčních scén jsou je fajn, příběhově a herecky nudné a nezajímavé.

plakát

Karlos (2024) 

Skromný obyčejný chlapec, který rád mlátí lidi, za vzor má Pamelu Anderson a z vyhazovače ze zaplivaných anglických barů se stane jedním z nejznámějších bojovníků MMA. Režijně nijak zajímavý dokument o ne úplně sympatickém bijci, který má naštěstí dostatečně zajímavý život, aby to vydalo na slušný dokument.

plakát

Karaoke blues (2023) 

Klasický Kaurismäki s romancí o obyčejných lidech, kteří jsou možná zamilovaní, ale nejde to poznat. 81 minut pocitově o půl hodiny delší ale to už k této finské legendě patří.