Reklama

Reklama

Historky hrůzy

Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy povídek krále horrorů - E.A. Poe. Morella - příběh o muži, jemuž krátce po porodu umřela žena. Dítě ovšem přežilo, a po 26 letech se vrací... The Black Cat - jedna z nejznámějších povídek vůbec, jak dopadne nevěrná žena a její milenec? The Case of M. Valdemar - starý muž na prahu smrti odevzdá svůj život (nebo svou smrt?) do rukou šarlatána. (Schobul)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Vyhledávám spojení Cormana s Poem a tahle třídílná povídka zaujme neotřelým stylem z kterého čerpal i Tarantino. Dle mého gusta, byla první ponurá povídka Morella nejpovedenější. Price protentokrát v nezvykle odměřené roli vypitého a ztroskotaného vdovce v županu bloumajíc v spleti pavučin ve svém potemnělém zámku. ¨Dech kosmického větru se mi slévá v jediný zvuk a mořský příboj šeptá na věky - MORELLA.¨ Druhá povídka Černá kočka stojí na komikovi Lorreovi, který hraje morálně odpadlého pijuse a žebráckého znalce vína, jehož mladá pseudomanželka jéj podvede s ovíněným Pricem. Tragikomická pointa a hitchcockovské rozuzlení je obnaženo až v závěru. Třetí mysteriózní povídka má něco do sebe, ale je docela nudná a nezáživná. Celkový dojem tak činí hezkých 70%. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Tři poeovské povídky jejichž hlavní role ztvárnil Vincent Price, režíroval Roger Corman. V první se dcera po letech navrací ke svému otci, který ji obviňuje ze smrti její matky, ve druhé se opilec v podání Petera Lorrea rozhodne pomstít za nevěru své ženy velmi krutým způsobem (Pro lásku boží, Montresore!) a ve třetí se starý, umírající muž chytne do pasti mezi životem a smrtí, když ho zákeřný hypnotizér uvede do spánku, aby si mohl přivlastnit jeho manželku. Film rychle utíká, jelikož příběhy jsou velmi zkratkovité, nezabývají se žádnými dlouhými popisy. Jsou tu špatné triky, křiklavé „dobové“ kostýmy, ale hlavně – skvělé herecké výkony. Za povšimnutí stojí jistě Peter Lorre, ovšem můj hlavní obdiv vzdávám Vincentu Priceovi. Jeho takřka „shakespearovské“ hraní dělá z Cormanových béček naprosto neopakovatelné filmové zážitky. Každý jeho pohled, každé slovo má cenu zlata. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od väčšiny som sa najviac bavil pri prvej poviedke, ktorá je husto atmosferickou gotickou peckou so všetkým, čo k tomu patrí. Zvyšným poviedkam chýba atmosféra a tá druhá je trochu pridlhá. A Peter Lorre je otravný. Ako fanúšik poviedky o sude Amontillada som si v tej role predstavoval niekoho pekelnejšieho. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Prvně bušící srdce. 1. příběh - slušná atmosféra, dům na skále nad mořem neměl chybu. 2. příběh - odporný a dábelský Montresor. Byl mi tak strašně protivný, ale tak hrozně, že bych vážně uvažoval nad jeho zazděním do sklepa. 3. příběh - záhrobní hlas byl velmi strašidelný. E. A. Poe byl třída. A jeho zfilmované povídky nejsou k zahození. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Herci opravdu skvělí - Vincent Price je bez debat. Hlavně to, jakým způsobem dokáže vytřeštit oči:-) opilec Peter Lorre a hypnotizér Basil Rathbone rovněž září. První povídka je docela o ničem. Je tam docela hodně podobností s Cormanovým dalším filmem Ligeina hrobka. Druhá povídka Černá kočka je crossoverem stejnojmenné klasiky a další z Poeových povídek - Sud vína Amontilladského. Tento příběh je hodně vtipný a z trojlístku nejlepší. Poslední příběh je také dobrý. Děj všech tří byl docela předvídatelný, ale ten poslední nejméně :-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Segment Černá kočka je inspirován dvěma Poeovými povídkami - Černou kočkou a Sudem vína Amontilladského. (liquido26)
  • Film je také znám pod názvy Edgar Allan Poe's Tales of Terror nebo Poe's Tales of Terror. (Chatterer)

Reklama

Reklama