Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (530)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Recept na Noční hlídku: Vhoď do hrnce Matrix, Highlander, Blade, Pán Prstenů a Rabbit in your headlights, přidej starou baterku co ti zbyla z pionýrského tábora , babiččin korálkový závěs, pěticípou hvězdu a hrdinu co má hlášky typu: "davaj pelmeně". Opravdu výživný film. Hodně jsem si smlsla na ruštině a těším se na další díly. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Bože, ony mi nestačí hvězdičky! Ani po vizuálně povedených trailerech jsem od Rusů nečekala nic víc, než slabou (a o poznání přeplácanější) verzi dnes již kultovního "Matrixu". Po zhlédnutí jsem si však uvědomila, jak moc jsem se se svými úvahami pletla. "Noční hlídka" mi totiž doslova vyrazila dech a okamžitě skončila v mé sci-fi topce, kde se bude hřát ještě pěkně dlouho. A to nejen díky vizuálním orgiím (Hollywoode, máš co dohánět), ale i všemu ostatnímu - od herců (Anton rulez!!!), přes senzační hudební doprovod, až po samotný děj a neskutečně vymazlené scény jako je boj s upírem či proměna Olgy zpět v člověka.:-)) ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Trochu chaotický, miestami nezrozumiteľný film z kategórie dark fantasy, ale temný ako noc a so zaujímavými efektami i príbehmi, plus solídnym mytologickým základom. Trošku mi vadilo, že niektoré časti zápletky zostali až príliš otvorené, ale snáď to dorieši pokračovanie. Rozhodne vzhľadom na obsah, kvalitu i krajinu pôvodu majú všetky "Dozory" veľký potenciál a pozriem si aj ďalšie časti. Fandím Rusom už len preto, že vytiahli na svetlo žáner, ktorému sa na hollywoodskej či celosvetovej scéne v poslednom čase príliš nedarí (rsp. sa netočí). Určite by ma zaujímala aj knižná predloha, ktorá má v Rusku vraj veľký úspech, ale to by ju musel niekto v ČR vydať :-) Takže tak za 3,5*. ((Trošku poopravujem starší komentár - fantasy a sci-fi sa predsa len už dostáva trochu viac na svetlo filmového sveta, ale stále jej nie je dosť - komixy nerátam. Len tak ďalej a hádam sa dožijeme aj sfilmovania niektorých sf&f legiend. A knihy o "hliadkach" v češtine už sú tiež na svete.)) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale lepší vystižení, než "splácanina" mě nenapadá. Nejenomže tvůrci nedají divákovi prostor k jakékoli orientaci, kvůli vizuální stránce jaksi přeskakují všechno ostatní. To už jsme někde viděli, dokonce i ty černé brýle u "jinejch Jinejch". Proto se mi nejvíc líbily více "lidské" zápletky, vztahů otce a matky, otce a syna. A možná právě proto byl pro mě konec Hlídky více strhující než 90% uplynulého děje, jelikož z těchto vztahů vychází, rozvíjí je a posunuje někam dál. Uvidíme ve dvojce. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hrdina sci-fi povídky Dokonalý robot se usilovně snaží zkonstruovat robota, který by se zcela vyrovnal lidem. Nedaří se to a nedaří, pořád robotům něco lidského schází. Nakonec po dlouhém trápení na to konstruktér přijde. Aby se roboti vyrovnali lidem, musí se poškodit. Přestanou být dokonalí a stejně jako lidé začnou dělat chyby. Podobný příměr platí i pro Noční hlídku Timura Bekmambetova. Ten film má ve skutečnosti řadu nedostatků, schází mu větší rozpočet a některé scény bezostyšně napodobují známé zahraniční vzory. Hlavnímu hrdinovi schází charisma a scénář by si zasloužil dopilovat. Jenže přes všechny tyhle chyby je to snímek hodně sympatický. Ve Spojených státech by ho takhle natočit nedokázali. Ta bezútěšnost panelových sídlišť, špína v ulicích, strohé prostředí elektrárny, to všechno působí ve filmu autenticky. To, že film není obsazený filmovými hvězdami, v konečném výčtu filmu také prospívá. Snímek je natočen podle stejnojmenného románu Sergeje Lukjaněnka, který už před uvedením filmu do distribuce byl v Rusku velkým bestsellerem. Noční hlídka spojuje dva světy - ruské reálie a americké filmové představy o žánru fantasy a z obou si bere to lepší. Celkový dojem: 60%. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • V Antonově pokoji můžeme na moment zahlédnout reprodukci Rembrandtovy malby „Noční hlídka“. (imro)
  • Noční hlídka původně vznikala jako dvoudílný TV film, ale producenti nakonec usoudili, že vznikající materiál bude vhodný do kin. (imro)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama