Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Pre nádejných basketbalových hrdinov vynikajúca inšpirácia ako sa dá uspieť. V prvom rade je to všetko o hlave, disciplíne + ďalšie faktory. Sfilmovanie príjemne - aj dojímavé, aj vášnivé, aj vtipné, aj vážne. Samuel L. Jackson prezentuje naviac svoju charizmu neodbytného trénera dbajúceho o zásady a princíp. Ako naoko športovému (ale aj všednému) divákovi. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som bol priam zhrozený, že ma zase čaká dielko z Dielne Mtv s minimálnou hodnotou a snahou nasilu poučovať mládež o skutočných hodnotáach alebo v horšom prípade vyplňovať čas nejakým tým príbehom z getta. No opak bol pravdou! Napriek faktu, že filmové spracovania rôznych športov nemám vôbec v láske toto je naozaj vínimka hodná pozrenia, a ono to vôbec nie je len "oddychovka", nie film má snahu zájsť ďalej a aspoň načrtnúť problémy s ktorými sa a to nielen mládež stretáva. Aj keď často je toho poučovania až príliš veľa ale keď si uvedomím, že ono to je naozaj podľa skutočného príbehu tak nemám námietky. Samuel L.Jackson dostal film podobne ako na trénerskej lavičke úplne pod svoju kontrolu. Ostatné herecké výkoni len udržujú štandard filmu. Proste vinikajúce dielko, ktoré od začiatku vie čo chce odkázať dospievajúcim ľuďom a robí to síce ejdnoducho no o to presvedčivejšie.Hádam jediná vec čo mi vadila, že človek má z filmu dojem, že 100 % presnos´t hodov je samozrejmosťou ale to eln na okraj. ()

Reklama

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Nejsem taková naivka, abych si myslel, že se teď všichni středoškolští basketbalisté začnou pořádně učit aby se dostali na vejšku. Ale příběh je to o to poutavější, že se zakládá na pravdivé události. Jackson je jako charismatický trenér výborný. Až má člověk sto chutí si jít zaházet na koš a pak se hned vrhnout do učení :-))) ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Nejdříve průměrný film o podprůměrném družstvu, které začne s příchodem nového trenéra vyhrávat. To je klasická zápletka, kterou jsme videli už tisíckrát. Postupem času se ukáže, že tu jde i o jiné věci než basketbal. I tenhle prvek už známe z jiných filmů, kdy sport udělá z grázlíků studentíky. Ovšem i navzdory těmto faktům, mi nepřišel Coach Carter jako průměrný film. Naopak. Skvělá hudba, velice věrně zahrané role studentíku Richmond High a autentičnost prostředi. Vše podtrhuje skvělým výkonem Samuel L. Jackson, který v roli trenéra nepůsobí vůbec křečovitě. Je na něm vidět, že basketbalu rozumí i v soukromém životě (je to veliký basketbalový fanoušek, který chodí neustále na zápasy NBA)....Asi by to byl film na čtyři hvězdičky, ale já jako basketbalovej fanatik dávám pět, protože I LOVE THIS GAME!! ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů už bylo natočeno docela dost, ale co na tom, mládeži se má jít příkladem, i když se to nedaří tak, jak by si dospěláci asi přáli. Tyto filmy mají kolísavou kvalitu, ale Coach Carter se docela povedl, a to hlavně díky Samuelu L. Jacksonovi, který zahrál svůj dobrý standard. Ze smutných psích pohledů grázlíků, kteří si jakoby začínají uvědomovat a chápat, co jim to ten dospělák vlastně chce říct, by člověk chvílemi i ublinknul, ale to už k těmto filmům holt patří. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Film je založen na skutečném příběhu trenéra Kena Cartera. (KucC)
  • Ve scéně, kdy má trenér (Samuel L. Jackson) telefonát, zda jdou hráči do finále, si můžete všimnout, že v kanceláři na zdi visí portrét Martina Luthera Kinga Jr., který je především znám jako vůdce hnutí afroameričanů za lidská práva. (Aknah)
  • Samuel L. Jackson získal od Národní sdružení pro herce černé barvy pleti cenu Image 2005 v kategorii nejlepší herec. (Terva)

Reklama

Reklama