Reklama

Reklama

Sněhová kalamita

  • Česko Napadl sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nečekaná sněhová nadílka zneprůjezdnila přes noc všechny silnice. A to znamená - žádná škola, žádná pravidla, prostě sněhová kalamita! Pro patnáctiletého Hala (Mark Webber) je to šance získat srdce populární Claire (Emmanuelle Chriqui) - nebo se taky totálně zesměšnit. Desetiletá Natálie (Zena Grey) má ještě lepší nápad: zařídit ještě jeden den sněhové kalamity! Ale, aby se jí to podařilo, musí zastavit neústupného odklízeče sněhu (Chris Elliot). Raději si dejte pozor, odklízeči sněhu! Protože, když je sněhová kalamita, může se stát cokoliv... v této bláznivé komedii! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najväčšie plus tohoto filmu je nenáročná a krásne hollywoodsky idealizované zimná atmosféra. To posledné o čo ide tvorcom je to, aby bol film reálny. Krásne nadnesene sa rozvíjajú osudy všetkých postáv a je len na vás, či túto hru príjmete. Je to jeden z tých filmov, ktoré prenesú človeka do alternatívnej reality (=Ameriky?) a nechávajú človeka snívať o ideálnom ničím nerušenom živote (podobne ako trebárs Summer School). Áno ide o to či na niečo také máte náladu. Trošku je škoda, že film počíta v niektorých fázach viac s dieťaťom ako dospelým divákom, avšak na to tu máme Chevyho Chasea, ktorý je aj po rokoch vo forme. A Iggy Pop rulez :) ... PS: Sixpence None The Richer urobili pekný cover klasikov The La's, teda ich piesne There She Goes ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příjemná zimní komedie pro nastupující teplé dny. Trochu mě překvapil rok vzniku, podle toho, co jsem viděl, bych i řekl, že to bylo natočeno o nějaký ten rok dříve, ale i proto je to milé. Emmanuelle Chriqui a Katharine Isabelle v jednom filmu... Ale není to to jediné, čím film zaujme. Příjemné obsazení, sympatická atmosféra, příjemný humor. Iggy Pop rozsekal. A já si říkal, že je mi tvář Schuyler Fisk hrozně povědomá, a ona ji má po mámě... ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tahle zimní komedie je především o dětech. Chevy Chase a všichni další známější herci tam hrají pouze vedlejší role (a často je to docela křeč). Nejvtipněji působila účast Iggyho Popa. Nicméně, pokud je venku hnusně, můžete klidně sednout k televizi a jestli nejste moc nároční, třeba vás to bude i chvílemi bavit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako Christmas Vacation, jenže tyhle dva filmy maj společný opravdu akorát to, že tam je sníh a Chevy Chase. Navíc Chevy Chase tady hraje docela nevýrazou vedlejší roli. Po většinu času sledujete nezbedný dětičky, jak po sobě hážou pochcaný sněhový koule a podobně. Humor ve filmu je určen zřejmě pro diváky ve věku 0 až 10 nebo 80 až smrt. Potěší snad akorát hezká Emmanuelle Chriqui a jeden drobnej odkaz na Šílenýho Maxe 2, i když moc nechápu, proč to cpou zrovna do takový blbosti. 20% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Slunečné počasí je zničehonic přerušeno nemalou sněhovou nadílkou. Oč větší problémy dělá sníh dospělým, o to větší radost z něj mají děti, kterým sníh nečekaně přinesl volný den. A ve volném dni se může stát cokoliv - alespoň to si říká Hal, který právě v tento den (stejně jako spousta jeho spolužáků) zaútočí na srdce krásné Claire. To jeho sestra Natalie má jiné starosti - narušit bohulibou činnost Sněhového plužáka, a tak si vydobít další volný den... Sněhová kalamita je takový obyčejný rodinný film. Pro dospělého diváka sice film moc nenabízí - ale zase až tolik nenudí, takže se s ním jedno (zasněžené) odpoledne dá strávit. Pro děti patrně bude film větším zdrojem zábavy, jen jim pak budete muset vysvětlovat, že u nás se chodí do školy pořád - a pokud je počasí vhodné na sáňkování, tak na školu určitě taky... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama