Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Na to, že by měl být Farley asi hlavním zdrojem zábavy a mě spíš většinou štval, jsem si film celkem užil. Perry je prostě Chandler v historickém úboru, ale bohatě to stačí. Nikde jsem se nijak přímo neřechtal, ale úsměvné je to často. Postavičky jsou docela fajn a je i zajímavé sledovat, co dalšího hrdinové v divočině nebo v malém městečku okusí za příhody. ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že tato komedie není přehnaně trapná ani nechutná. Ústřední dvojice Chris Farley a Matthew Perry funguje velmi dobře a zejména Chris Farley jako bodrý vidlák zvedá tuto komedii o jednu hvězdu výše. Vtipů se dočkáte dost a scénář je velmi vyvážený, nedočkáte se nudného místa a prohlédnete si i pár pěkných přírodních lokalit. Ideální odpočinkový film a divím se, že jsem jej neviděl v televizi dříve, podle mě je to neprávem opomíjený pohodový film pro celou rodinu. ()

Reklama

batik 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komédia/paródia, ktorá sa na nič extra nehrá a kde nájdeme niekoľko podarených vtipov a komických situácií. Oceňujem aj to, že tvorcom sa nepodarilo skĺznuť do trápností, čo sa podobným filmom z hollywodskej produkcie často stáva. Perry naozaj vyzerá, ako keby aj tu hral Chandlera, ale toho sa už asi nikdy nezbaví. Najlepšie postavy sú u mňa jednoznačne, španielsky bandita s najkrajšími vlasmi Hidalgo. Ďalej indiánsky tlmočník, ktorý neovláda žiaden indiánsky jazyk Guy Fontenot a jeho pekná manželka, ktorá tam bola asi iba pre potechu mužského oka. 65% ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Po Jen blázni spěchají jsem čekal obvyklý nářez gagů a tváří Matthew Perryho, ale s podivem musím konstatovat, že film stojí na Chris Farleym, jeho hlase a jeho pitvoření se. Perry tu hraje "pouze" druhé housle, navíc mi v téhle roli vůbec neseděl. Příběh mne nikterak nezaujal, happy end byl očekávaný a nástrahy také. Takže za co dvě hvězdičky? No, Perrymu tenhle "úlet" odpouštím; dobrý byl konec (staří ninja indiáni), cesta Chrise za orlím vejcem a Chrisovo holení, stříhání a mytí. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie o bláznivé výpravě napříč USA. Mathew Perry je sice trošku prkenný, ale vše vrchovatě vynahrazuje nebožtík Chris Farley, který toho sice moc za svůj život neodehrál a přesto si mě svým živelným humorem naprosto získal. Sice už jsem to v jednom komentáři zmiňoval, ale je ho opravdu obrovská škoda. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Poté co je Španěla vyzve Hunt (Chris Farley) k závodům v pití, z nepochopitelných důvodů je španělův hrnek na kořalku prázdný.   Přesto se však "upije" ku spánku a Hunt závody vyhraje. (Jaroslaf)
  • Ve filmu se v poslední hlavní roli objevil populární americký herec a bavič Chris Farley, který zemřel pět měsíců před samotným vydáním filmu, 18. 12. 1997 ve věku 33 let. Jeho vůbec posledním filmem byl snímek Špinavá práce (1998), kde se objevuje v malé „cameo“ roli. (Conspi)
  • Závěsného mikrofonu v levém horním rohu obrazovky je možno si povšimnout během Edwardsovi (Matthew Perry) resuscitace Huntem (Chris Farley) na vrcholku skalistého hřebenu. (Conspi)

Reklama

Reklama