Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (337)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Co je to (va)gína? To je země. Pochází odtamtud „Gíňani“. Asi nejlépe tyto věty vystihují tento snímek. Pokud vám to přijde jako infantilní (ono i je :-) humor pod vaši úroveň, vyhněte se snímku velkým obloukem. Vám ostatním (kterým to vyvovalo lehké (příjemné) cukání v koutcích úst) doporučuji následující: pohodlně se zabořit do vašich domácích sedaček, otevřít si plzínku(y) a po náročném dni si dopřát tuto oddechovku. Slither je totiž ideální snímek pro „výplach“ vašeho mozku a odreagování se, jehož největší (jedinou) předností je skutečnost, že se nebere vážně. Nelze jej totiž ani v nejmenším považovat za horor (snad vyjma těch, co když jdou o půlnoci na záchod, rozsvicí světlo v celém domě a nebude to kvůli jejich šerosleposti), ale (černo)humornou komedii. Zajít tvůrci ještě dál (přitlačit) a vy(o)brousit hran(k)y scénáře, mohlo se jednat o fajn (netradiční) žánrovku, ke které se budete (rádi) vracet. Takhle se jedná o „jednohubku“ na jeden večer. Byť pravda, příjemnou. 66,6% p.s. nechápu ty mnohé narážky na „nechutné“ scény. Člověk (alespoň trochu zběhlý v české politické scéně) by měl být zvyklý na ledacos..... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bohovská pocta 80s splatter body-hororovým komédiám s množstvom skvelých gagov, riadnou kadenciou hlášok a skvelými postavami (okrem tradične bohovského Nathana Filliona som si strašne obľúbil fuckujúceho starostu), z ktorej úplne srší fanúšikovské nadšenie tvorcov. "Oh, ho, ho, ho. Ha, ha, fucking ha!" ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to jako Soumrak mrtvých, ovšem o trošku méně nápaditý a s americkými vidláky místo anglických povalečů. Zkrátka velmi dobrá podívaná, ze které láska k hororům, v nichž krev a jiné (ne vždy lidské) tekutiny stříkají všemi směry, páchne od začátku do konce. James Gunn poměr humoru a napětí skvěle vyvážil a moc se mi líbilo, jak zvláštní efekty kombinovaly počítačovou animaci a klasické masky a loutky. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Slither je B-éčkoví a miestami možno aj C-éčko film. Všetko je na štýl zombie filmov 80. rokov i keď zombie nevzniknú žiadnou návozov vírusom, ale o niečo komplikovanejšie. Dej filmu je ľahký a priamočiary bez akejkoľvek odbočky. Plný scén, ktoré môžu slabším žalúdkom spraviť nevoľno. Milióny malý červíčkov či resp. lariev doprevádzaných kopov slizu, ktorý sa napchajú do vašich úst, dostanú sa až do mozgu a tým vás premenia na krvilačné nerozmýšľajúcu zombie beštiu. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že jesť pri tomto filme sa asi nedá a kto to dokáže má u mňa naozaj veľký obdiv. Znesiem dosť a dokážem jesť pri starých zombie filmoch kde sa krvou nešetrilo a vnútornosti tam vidíte častejšie než nejaký rozhovor aspoň dvoch osôb. Ale keď minimálne 1 tonová osôbka, ktorá musí stále jesť a jesť praskne a z jej tela sa okrem vnútorností vyhrnie spomínaných milión lariev, tak mám problém čo i len zavrieť úst od údivu a udržať svoj žalúdok v klude. Celá recenzia: TU ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tak to sem nečekal. Vskutku svižná věc se spoustou mě známých herců a hereček se přijela pobavit na venkov a spíchla věc věru nečekanou. Skvěle jsem se bavil, o strachu či dokonce hrůze nemůže být ani řeč, ale zábava královská :-) Kdo si rád zhlídne filmy jako Black sheep či Braindead, ba dokonce sérii Re-Animator, tento film vřele přijme. Nejvíc mě dostalo vyzbrojování kolem 35.minuty a do toho vykradená, trochu upravená hudba z Predatora :-) Vůbec jsem to nebral jako vážný prvek filmu. Naopak, je tam spousta parodických scén, které dokáží značně zacukat koutkem úst, protože tohle je hlavně sci-fi / komedie / "horor" :-) A to je více než dobře. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (23)

  • Jako první byl do filmu obsazen Haig Sutherland (Trevor), jako druhá Elizabeth Banks (Starla) a jako úplně poslední získal roli Nathan Fillion (Bill). (Stocki)
  • Natáčení filmu trvalo 47 dní. (Stocki)
  • V úvodnej scéne je možné zahliadnuť márnicu s nápisom RJ McCready's Funeral Home. Je to odkaz na postavu RJ McCreadyho (Kurt Russell) z filmu Vec (1982). (beso74)

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama