Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

swamp 

všechny recenze uživatele

"'You can't just kill people because you disapprove of them!' 'That's what my doctors kept saying. It was the one thing we could never agree on.'" Snad, řekl bych, půvabná britská komedie, kde excelují především Rowan Atkinson a Kristin Scott Thomas (řazeno abecedně:). Jedná se o konverzační komedii s lehkou krimi zápletkou..zkrátka nic složitého a navíc se pěkně zasmějete. A na závěr bych chtěl pogratulovat české distribuci za další ze stupidních překladů názvů filmů. "'Oh, so you know about the other bodies!' 'What other bodies?' 'Oh. You don't know about the other bodies..' 'WHAT other bodies?' 'Oh, just Mr. Brown's dog..and Mr. Brown.'" ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslela, že Rowanu Atkinsonovi nálepku "Mr. Bean" už nikdo neodpáře a ohromně jsem se mýlila, jeho herecký výkon je obdivuhodný a je to absolutní přerod. Anglický suchý humor funguje na 100 %. A dokonalá je i Maggie Smith, která se tváří jako to nejnevinnější neviňátko, nepodezírali byste ji ani ze zabití mouchy. Kapitola sama pro sebe je rovněž Patrick Swayze - ten slaví herecký comeback - i ve svých letech je to fešák a frajer, což bravurně využívá ke ztvárnění svého přislizlého Amíka. Kontrast britské a americké angličtiny je dalším parádním detailem, co dělá tuhle britskou komedii povinnou záležitostí. A všem možným vtípkům, kterými je film doslova prošpikován, se směju ještě teď. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

hodinová nuda jakžtakž vykoupená poslední třetinou, která to ale stejně nevytáhne na lepší než průměrný zážitek... no ale aspoň to nebylo založeno na fekálním humoru, beďarech a kýblech sprostých slov... přesto, univerzální usínačka. 60% pozn. red.: já nevim, pro mě je prostě britský humor buď naprosto mimo, nebo ho žeru. nic mezi. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

To je jenom zdání, že na venkově se nic neděje. Farář, kterému většinou uniká veškeré dění v rodině „Jsi půl dne za námi, víš to?“. Dcera, která je v tom skoro dospělém věku a obtěžují ji matčiny pokusy o výchovu: „Víš co mě bolí nejvíc?- Ne. Ale ty mi to stejně řekneš.“ A stereotypem znavená Glorie, žena v domácnosti, kterou štve navíc i sousedův uštěkaný pes. Závidět se jí dá snad jen to, že dokáže hlavu rodiny umlčet slůvkem Amen. A potom je tady ještě nenápadný lehce přehlédnutelný syn, kterého si, ale ve škole všímají víc než je mu příjemné. Glorie naštěstí část povinností předává hospodyni a zdá se, že přijmout ji byla trefa přímo do černého. „Ujasněme si to. Můj syn se zbavil šikany. Z mého manžela je komik. A moje nymfomaniakální dcera objevila vaření. Co se to děje?“ Cynický humor, báječné dialogy a skvělá Kristin Scott Thomas, která byla pro mě v téhle černé komedii naprostou jedničkou . ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalě suchý místy cynický britský černý humor, který každou chvíli práskne skvělou hláškou, dialogem nebo situací, skvělé obsazení a svižné tempo, které jen občas klopýtne lehce přetaženou scénou (zejména některé scény s Patrickem Swayzem). Maggie Smith je ve své smrtící laskavosti dokonalá, stejně jako Kristin Scott Thomas ve své unavené podrážděné neuspokojenosti a Rowan Atkinson ten překvapil nejen umírněným humorem, ale také jednou z nejkouzelnějších milostných scén jaké jsem v posledních letech viděl. A to vlastně jen leží, hlavou mu běží verše a v odraze zrcadla vidí svou ženu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama