Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Všetky tie kriminálne seriály od CSI...po NCIS a podobne nemusím, ale tento je "kráľom" medzi ostatnými. Podľa mňa tým správnym spôsobom usmerňuje pohľad človeka na kriminalitu a zločinnosť ako takú. Dáva možnosť aj pochopiť, prečo vrah koná tak ako koná. Dokonca ukazuje fakt, že k násiliu nie je treba pristupovať vyložene len násilne, že v mnohých prípadoch stačí použiť základnú psychológiu a empatiu, čo má mnohokrát väčší a účinnejší efekt ako impulzívne a násilné konanie. A to aj v bežnom živote človeka. Seriál je zároveň komerčný, má grády a skoro z každého natočeného dielu vyplýva nejaké ponaučenie. Podľa môjho názoru výborný seriál, ktorý sa veľmi dobre pozerá, o čom svedčí aj fakt, že som videla už asi 40 častí, ale ani pri jednej som sa nenudila ani na chvíľu...Obľúbení herci sú Matthew Gray, Shemar Moore, Kirsten Vangsness, Thomas Gibson a tiež Paget Brewster, verím, že ďalší obľúbení pribudnú..ešte ma totiž čaká zopár sérií, na ktoré sa veľmi teším..:-))) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejný příklad jako Útvar pro zvláštní oběti. Výtečný scénář, brutální vrazí a opravdu perfektní herecké výkony a navíc veliká plejáda známých tváří v epizodních rolích vrahů.Bohužel kolektivní detektivky natáčené řadu let nesou svoje úskalí. Málo která parta vydrží dlouhý roky po hromadě, střídají se herci a bohužel pro našince i dabéři. Pokud Vám v nějakém seriálu vyloženě sedne herecký tým, jen těžko se potom smiřujete s odchodem některého z herců, nedej bože hlavní hvězdy. Zákon a pořádek pro mě ztratil smysl u 12. série po odchodu Meloniho, ale 13. sérii jsem ještě dal, tady nastěstí odešel Patinkin po dvou sériích a Mantegna ho nahradil slušně, navíc celý tým je super takže se to dalo. Bohužel opět vystřídání dabérů a nakonec odchod Moora i Gibsona už znamenal vlastně konec seriálu a další díly mě nezajímaj. Ale jak Zákona a pořádek tak Myšlenky zločince prvních pár sérií fakt žeru. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snaží se konkurovat sérii CSI bohůžel marně...kdyby se alespoň tvůrci pokoušeli aspoň trochu více zajímat o zločince/vraha, tak by to stálo i za zájem. Bohůžel je to další tuctová kriminálka, která nezaujme ani žádnými luxusními scénkami z 'uvnitř těla' nebo 'okolí pachatele' jako je v CSI a ani herci nedokážou seriál povznést do výšin. Možná už jsem zvyklý na něco luxusnějšího což se mi u CSI povedlo docíli, ale když mě kriminálka musí zaujmout tak něčím originálním, ale zde jsem si nic originálního nevšiml. Chvilkama se mi i zdálo, že tvůrci sami neví co chtějí a je to škoda, jelikož nápad je to opravdu originální. (6/10) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zpočátku na 4*, ale postupná repetetivnost jednotlivých dílů, stále stejné postupy a nepravděpodobné situace (zjednodušování a zakčňování), velí z hodnocení ubrat, ikdyž mám tenhle krimiseriál docela ráda. Hodně mě pobavil včerejší díl s rumunskými "cikány", co jasně ukázal, jak v USA kritizují chování evropské (přinejmenším české) majority k etniku, o kterém američani nemají ani sebemenší ánunk. Romská rodina v jejich podání je bílá, hnědovlasá, modrooká, s jedním dítětem, tichá, čistotná a posedlá mystickými rituály. No to jsem se fakt posmála! Měli bysme do Svatého lesa vyslat průměrný vzorek romské rodiny (klidně všechny, aby nám věřili), ať imperialističtí soudruzi nesetrvávají v bludu a neuvádějí v omyl taky nevědomé émerické diváky. 68% ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně dost rozkolísaný seriál, v němž se střídají zajímavější a nudnější epizody. Dozvíme se tu někdy hodně kuriózní informace - například že "Jack Rozparovač se vyžíval v trýznění žen, protože ho v dětství zneužívala matka." Tahle parta ví někdy víc než zbytek všech ostatních kriminalistů světa dohromady. ()

Galerie (2 162)

Zajímavosti (18)

  • Matthew Gray Gubler si při natáčení filmu 500 dní se Summer (2009) zranil koleno. Zranění si vyžádalo 3 operace a dlouhou rekonvalescenci s berlemi. Scenáristé to zapracovali do děje seriálu (průstřel kolene v epizodě Vyděrač, 2009), proto skoro celou 5. sérii Dr. Spencer Reid chodí o berlích. (Pitbull16)
  • Ve 20. epizodě 3. série neznámý pachatel zastřelí svou oběť v metru a v klidu jde dál. Při přehrávání videa z bezpečnostní kamery je oběť otočena na druhou stranu a pachatel jde stejně tak na opačnou stranu. Podle nápisů na stěnách jde však vidět, že obraz není jen převrácený a scéna tak musela být scéna točena v obou směrech. (Agita)
  • Mandy Patinkin odešel ze seriálu, protože ho velmi tížila na srdci vážnost a brutalita, která je v seriálu vyobrazena. (cunicekb)

Související novinky

Reklama

Reklama