Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvyklá romantická komedie o lásce a osudu přináší příběh mladého reklamního textaře (Joseph Gordon-Levitt), který až dosud zoufale a bezúspěšně hledal dívku svých snů… A teď to vypadá, že by jeho nová kolegyně Summer Finn (Zooey Deschanel) mohla být tou “pravou”. Ale 500 dní jejich nekonvenčního vztahu dokazuje (na přeskáčku), že cesta ke štěstí může být nepředvídatelná, nekontrolovatelná — a neskutečně zábavná! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 688)

castor 

všechny recenze uživatele

Tak i přesně takhle se dá pomazlit s filmovými postupy. Jak na režisérské stoličce nebo pak ve střižně, tak už rovnou při psaní scénáře. Vztah dvou mladých lidí je tu totiž ukázán z kapku jiné perspektivy, takže žádné růžové brýle se naštěstí nekonají. Tvůrci jednoduše pojmenovávají to, co řada jiných před nimi nedokázala. Nebo nechtěla. Tržby, však to znáte.. Dospěle svěží a upřímně pravdivé vyprávění o vzplanutí vztahu/nevztahu mezi nesmělým Tomem Hansenem, nadějným architektem zakopávajícím se v reklamním braku, a Summer Finn, která k lásce přistupuje s cynickým odstupem. Ti dva si projdou tím, o čem bylo už mnohokrát vyprávěno, ale tady je řada "maličkostí" s přidanou hodnotou. Talentovaný Joseph Gordon – Levitt (nominace na Zlatý glóbus zcela zasloužená) skutečně v lecčems připomíná zesnulého Heathe Ledgera, každopádně minimálně talentem se mu hodně přibližuje (potkali se na začátku svých kariér v shakespearovské romanci Deset důvodů, proč tě nenávidím). Má v sobě slušnou dávku charismatu, jeho postava nikdy nepůsobí nuceně nebo nedůvěryhodně. Jen další hlavní role pro něj.. Životní energií přeplněná Zooey Deschanel je coby Summer rovněž postavou, kterou by jste chtěli znát. Pozitiv je ale celá škála. Snímek je výborný v drobných detailech, které dokreslují celou (mnohdy neveselou) situaci, má řadu výborných nápadů (kupříkladu sekvence Očekávání/Realita), chytlavých songů nebo jedno svěží muzikálové číslo.. Odteď budu doporučovat na každém kroku.. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Konečně film o romantickém snílkovi jako já .. a ještě se jmenuje Tom :) Pro mě obrovské překvapení nejen kvůli stále nádherné Zooey, ale i díky scénáři, zajímavému fázování filmu a příjemnému soundtracku. V podstatě čistých sto. ...... Když jsem si zpětně přečetl reakci Shadwella na tento film, tak jsem konečně pochopil, kterému z intelektuálů bylo na té výstavě určeno to hovno k hledání hlubšího smyslu. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V Hollywoodu někdo přijde na to, že ne každý vztah končí svatbou, děj jde vyprávět nechronologicky, film naplnit všelikými nápady pro zahnání nudy a ejhle... máme tu svěží, nový a invativní přístup k žánru, nebývalou originalitu a realističnost. Nebudu lhát, že mě některé scény "s všelikými nápady" nebavily - nákup nábytku, scénu po prvním sexu či očekávání/realitu vnímám pozitivně. Jde však o úspěch dílčí, který film jako celek nijak zvlášť neodvrátil od standardů žánru, který je mi až na vzácné výjimky velmi cizí. To jest: milenci jsou tupě vzdychající romantičtí nudaři polepení hesly o jejich zábavnoti, z úst vypouštějí hlubokonesmyslné fráze o životě či lásce, jejich sekundanti jsou zvykle komická, ale nikoliv vtipná stvoření (pekelná, předčasně duševně vyspělá mladší sestra, tupí kolegové z práce) a každá scéna zavánějící smutkem je doplněna o nějaký roztomilý prvek, jenž určitě musí vyvolat u diváka úsměv. Často přiblblý. O tolikrát komentáři zmiňovanou hořkost jsem ani nezavadil, tu mohou zažívat leda postavy, divák ne. Silné **. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nostalgická jízda do minulosti, kdy tohle všechno ještě něco znamenalo. Webb soustruží zručně a nezapomíná k tomu dobrému dodat to špatné. Gordon-Lewitt výborný v roli ideály ztrácejícího mlaďocha ze kterého se jednoho dne stane tatík od rodiny, který bude koukat v televizi na 500 dní se Summer protože mu Disney+ řeklo, že by ho to mohlo zajímat. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

no bylo to teda hodne divny.... a to znamená (aspon v tomto prípade) UPLNE UZASNÉÉÉÉÉ!! Marc Webb, stejne jako Neil Blomkampf, natocil svuj prvni film a neni v silach cloveka, aby dokazal natocit neco lepsiho.. Takhle by mely vypadat vsechny romanticke filmy (a mozna nejen ty).. tenhle styl, jakym nekteri novacci toci filmy, beru vsemi deseti, vic takovych (a min makovych) Napadity scenar, skvele napsane a zahrane (nekdo by to nemusel vedet, takze rikam ano, dobre zahrat svoji roli je hodne dulezite) postavy (hlavne Summer MELA byt nominovana na oscara i kdyz hrala tedy poradnou bitch.. :-)), celkovy scenar museli scenaristi psat v dobe nejvetsiho rojeni Můz (ci jake havedi .-)), emoce vytazene na maximum, vsechno nasnimano tak skvele, ze se divak ani nemusi prilis snazit, a hned citi to, co Summer a Tom, animovane prvky vlozene primo do pribehu (ti ptacci byli rozkosni, sedivy svet... prazdny), vice casti obrazu (ta scena, kterou zminuje Cervenak je neco nevidaneho.. kvuli ni se budu muset podivat na film jeste nekolikrat, strasne tezce se v tom clovek orientuje.. aspon je jasne, ze kecy, ze se lide muzou soustredit i na 5 veci naraz, jsou kraviny :-)), nechronologicky dej (ano to tu uz bylo, ale spise v detektivkach, v romantickych filmech sem to aspon jeste nevidel), sceny bez mluveni, podbarvene uzasnym soundtrackem, dokumentarni vlozky (wow, velice zajimavy napad), komentator (ten mi jako jediny prisel trochu nadbytecny, v tech vlozkach ano, ale primo v pribehu ne..) a pribeh jednoho chlapce a jedne divky, kteri k sobe meli tak blizko (mozna) a pritom tak daleko (mozna). To vsechno roztazene na 500 dni... + genialni zaver... (ale druhej dil bych tedy radeji nezkousel..) musim rict, ze to bylo zdaleka revolucnejsi a chytrejsi (jo uznavam, chytrejsi neni zadna vyhra) nez Avatar.. nemohu jinak nez 10/10 PS: Hit-Girl je opravdu chytra holcicka a Lewit je zajimavy herec (s jeste zajimavejsi tvari a ocima), opravdu se podoba na HL (jen trochu jina postava).. A Marc Webb at toho Spideyho toci, od ted mu verim (taky proto, ze mi jedna scena strasne moc Spideyho - konkretne druhy dil, pripomenula.. zkuste najit, ktera :-)) PPS: k tim nominacim.. jak to, ze tenhle skvost nema ani jedinou blbou nominaci? akademici si snad delaj srandu.. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (35)

  • Tom (Joseph Gordon-Levitt) obdrží v 303. den mail od Summer (Zooey Deschanel). Jelikož se potkali 8. 1., den 303 by měl připadat na 6. 11., jenže mail uvádí jako datum odeslání 7. 5. (120. den). (Dalfor)

Související novinky

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

500 dní se Spider-Manem

500 dní se Spider-Manem

22.01.2010

Studio Sony/Columbia to bere hopem. Je to pár dní, co se z pavučiny vysvobodil Sam Raimi, a už v ní uvázl Marc Webb. Ten po dlouhé a plodné kariéře tvůrce hudebních videoklipů loni celovečerně… (více)

Reklama

Reklama