Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvyklá romantická komedie o lásce a osudu přináší příběh mladého reklamního textaře (Joseph Gordon-Levitt), který až dosud zoufale a bezúspěšně hledal dívku svých snů… A teď to vypadá, že by jeho nová kolegyně Summer Finn (Zooey Deschanel) mohla být tou “pravou”. Ale 500 dní jejich nekonvenčního vztahu dokazuje (na přeskáčku), že cesta ke štěstí může být nepředvídatelná, nekontrolovatelná — a neskutečně zábavná! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 686)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Scott Neustadter, Michael H. Weber .. Na světě je dost žvástů, i bez mé pomoci. _ Žánrová lahůdka. Nástřel romantického příběhu zní tradičně tuctově, ovšem ta koncepce, přístup, svěžest, hlubokomyslnost, láska? Je to všechno úžasný koloběh do kterého se nesmíte bát vkročit. Marc Webb, dosavadní režisér hudebních dokumentů, si pro svůj debut vybral vskutku parádní scénář. Ověnčil ho parádní písničkovou hudnou, civilní atmosférou velkoměsta a zajímavým tvůrčím podáním. Obsazení ústřední dvojice byla taktéž trefa do černého. Joseph Gordon - Levitt je již prověřený talent a Zooey Deschanel je typ ženy do které se musíte zamilovat a hraje typ ženy, se kterými jsme občas konfrontováni. Bitch. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mychael Danna: 1. A Story Of Boy Meets Girl [1:35] 2. Us - Regina Spektor [4:48] 3. There Is A Light That Never Goes Out - The Smiths [4:02] 4. Bad Kids - The Black Lips [2:08] 5. Please, Please, Please, Let Me Get What I Want - The Smiths [1:51] 6. There Goes The Fear - Doves [6:54] 7. You Make My Dreams - Hall & Oates [3:04] 8. Sweet Disposition - The Temper Trap [3:52] 9. Quelqu'un M'a Dit - Carla Bruni [2:43] 10. Mushaboom - Feist [3:44] 11. Hero - Regina Spektor [3:29] 12. Bookends - Simon And Garfunkel [1:20] 13. Vagabond - Wolfmother [3:47] 14. She's Got You High - Mumm-ra [3:25] 15. Here Comes Your Man - Meaghan Smith [3:14] 16. Please, Please, Please, Let Me Get What I Want - She & Him [2:12] ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Aby dnes romantický film nevyznel ako absolútne klišé, prichádzajú tvorcovia s veľmi zaujímavými nápadmi. '(500) Days of Summer' ich má hodne, ale škoda, že väčšina sa sústredila v technickej stránke filmu. Príbeh totiž nie je ničím výnimočným, a keby sme časový sled udalostí vo filme zoradili podľa reálneho časového priebehu, tak by asi väčšina z nás zostala naozaj nemilo prekvapená. Rozprávač nás síce hneď na úvod upozorní, že to nebude žiadny ľúbostný príbeh, ale škoda, že to tak úplne neplatí. Ale práve skvelo spracované časové uzle a šikovne napísaný scenár z tohto filmu robia neobvyklý zážitok. Zooey Deschanel a hlavne Joseph Gordon - Levitt boli ako zamilovaný pár úplne uveriteľní. Film obsahuje veľmi veľa pekných myšlienok o veciach, ktoré nás stretávajú na ceste za šťastím, pravou láskou, i za láskou neopätovanou. 80%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film není ani příliš komedie ani romantický to především. Spíš by se o něm dalo mluvit jako o "vztahovém" filmu. Láska je tu jak pozitivní element, který nabíjí energií a dává člověku pocit, že vše je úžasné, tak negativní, který naopak může hodně bolet. Historie jednoho vztahu, kde se krásné momenty střídají na přeskáčku s depresí, je podána velmi zajímavě - nechronologicky. Jako když se člověk ohlíží zpět a znovu dokola se vrací k tomu co bylo: nejsou to souvislé vzpomínky v čase, ale momenty, které se nahodile cpou člověku zas a znovu do hlavy. Objevuje se tu spousta moc pěkných filmařských nápadů: cesta městem po první milování nebo srovnání očekávaného a skutečného patří k tomu nejlepšímu. Navíc oba hlavní představitelé skvěle hrají, především Joseph Gordon-Levitt je vyloženě vynikající. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Následující děj je smyšlený. Je to příběh o seznámení chlapce a dívky. Ale nečekejte LOVE STORY!..... Možná by stačilo napsat, že ONA JE JEHO OSUD!!! Atmosféru má tento příběh úchvatnou. Říkám si, že život za to stojí. Jistě i díky skvěle padnoucímu soundtracku a obsazení. Už dlouho jsem neviděl takhle optimistický film ze života. Všichni ví, že přijde žal, zlomenost a skleslost na konci vztahu. Stejně jako ti zkušenější, že ryb je v moři habaděj! Asi bych film nedoporučoval beznadějně zamilovaným, ale snílci, kteří stále hledají a věří v osud budou nadšeni. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (98)

Zajímavosti (35)

  • Když Summer (Zooey Deschanel) pronese hlášku: "They used to call me anal girl.", v pozadí hraje píseň od skupiny Black Lips s názvem "Bad Kids", v níž mj. zazní: "Anal girl is a bad kid..." (Megalomaniac)
  • Film byl inspirován skutečným vztahem scenáristy Scotta Neustadtera a jisté Jenny Beckman, která mu dala kopačky. Neustadter jí věnoval "vzkaz" v úvodu filmu, kde mj. stojí: "Jakákoli podobnost se skutečnými žijícími i nežijícími osobami je čistě náhodná. Obzvláště to platí pro tebe, Jenny Beckman. Krávo." Jenny se příběh údajně moc líbil, v Summer (Zooey Deschanel) se však prý vůbec nepoznala. (yugy)

Související novinky

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

500 dní se Spider-Manem

500 dní se Spider-Manem

22.01.2010

Studio Sony/Columbia to bere hopem. Je to pár dní, co se z pavučiny vysvobodil Sam Raimi, a už v ní uvázl Marc Webb. Ten po dlouhé a plodné kariéře tvůrce hudebních videoklipů loni celovečerně… (více)

Reklama

Reklama