Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (149)

Miki68 

všechny recenze uživatele

Animace slušná, námět taky, ale ten scénář... mravoučnost z toho filmu odkapává jako sliz. Je to tak maximálně pro děti od pěti do deseti, které se budou určitě bavit výborně, ačkoliv některé pasáže jsou hodně ujeté (pro ty menší nesrozumitelné), některé zase docela temné. A absence humoru mi u animáku tohoto typu přijde vyloženě smutná. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Namixovaný koktejl tak specificky, že ne každém tato prapodivná směs bude chutnat. Jako malý jsem byl nadmíru spokojen, ale dnes už to zkrátka nefunguje. Moc uspěchané, emočně slabé, pro děti nepochopitelné (odzkoušeno, ale kdo nevěří, tak ať vysvětlí dětem časový paradox) a hlavně málo vtipné, což děti prostě vyžadují. A když už ten lepší vtip přeci jen přijde, děti ho nechytí (Tom Selleck), nebo jim nepřijde vždy vtipný (retrospektiva). Za vynikající 2A akt s plno nápady o 5% navyšuji. ()

Reklama

marie.en 

všechny recenze uživatele

Občas trošku nuda a příběh postavený na klasických filmových/pohádkových klíšé. Ale například scéna s tyranosaurem mi připomněla typické vtípky a lá 9gag a postapokalyptický buřinkami ovládaný svět byl taky super. A žáby...parádní. Nakonec celkem povedená pohádka, kterou ocenili i moji malí bratranci. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Na první pohled trochu jiná cesta, než jakou se většinou vydávají Disenyho pohrobci - emočně prázdná, chudá na humor, absentují zvířátka…….ano, absentují zvířátka a ačkoliv především při znárodnění Robinsons familly tvůrci až příliš zatlačily na pilu, je to zase jednou o lidech (i když trošku fantas-magorických). Tahle „taková normální rodinka“ je sice trochu odlišná, ale určitě ne animovaný propadák, jak by se dalo vyčíst z některých komentářů. ()

Maxmilian 

všechny recenze uživatele

Na jeden příběh toho bylo až moc. A to jěště musíme dodat, že je to film pro děti. Nápad byl dobrý, jen to udělalo v ději hodně zmatků a ti naši nejmenší toho moc asi nepochopí. Nebudou schopni pospojovat veškerá fakta dohromady. Děj se odehrává v několika časech, takže dítě má trošku zmatku. Mě osobně se film docela líbil. Protože nápad, ač ne originální, ale je tu. Samozřejmě tu již několik takových bylo, cestování v čase je přece moderní. Ale už to není tak často v animované podobě. Můj celkový dojem je kladný, takže 3* jsou zasloužené. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • William Joyce napsal knižní předlohu A Day with Wilbur Robinson už v roce 1990, futuristickou rodinku vymyslel podle vlastních příbuzných. (Siriuss)
  • Robinsonovi jsou založeni na knize „A Day With Wilbur Robinson“ od Williama Joyca. Podle spisovatele je ve snímku například pojmenovaná škola, kde se odehrává vědecká soutěž. (imro)
  • Slogan firmy dospelého Lewisa Robinsona - "Choď stále dopredu" (Keep moving forward) - bol zároveň životným krédom Walta Disneyho. (Smok)

Reklama

Reklama