Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdyby Woody po tomhle nenatočil Vicky Cristina Barcelona, tak bych si snad začal myslet, že ztratil nadhled a svůj smysl pro humor. Zde by jste ho totiž hledali jen stěží. Nekompromisní příběh o dvou bratrech, který má opravdu hutnou atmosféru. Příběh sice není nijak originální a je vám celkem jasné jak to skončí, ale díky excelentním hereckým výkonům, výborným dialogům a Woodyho neselhávající režii to funguje od začátku do konce a chvílema mi celkem mrazilo v zádech. Ještě lepší než Match Point. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Na Woodyho je to slabé ako dvojtýždňový čaj, zvlášť keď má k dispozícii také dve herecké esá v popredí. Postavy šablónovité až hrôza, jednoduché, "telenovelistické"- také ako nepodarený záver. Kde je niečo zapamätateľné? Kde je NIEČO čo robí Woodyho Woodym???????? Najslabší film môjho najobľúbenejšieho režiséra:( ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama. Zápletka není zas až tak moc originální, Woody už s podobnými tématy pracoval, ale scénář dobře funguje. Vytknout by se daly určité zdlouhavé momenty, které však mají své opodstatnění, a určitá vykonstruovaná "umělost", kvůli níž film chvílemi působí poněkud nedůvěryhodně a divák se tak nemůže do příběhu plně "zažrat". Velkým kladem jsou ale rozhodně skvělí herci v hlavních rolích a působivá hudba. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Už při prvním záběru, kdy natěšení bratři běží k přístavu a k lodi, jsem si říkala, že se Woody musel asi pomátnout. A postupně se ten pocit jenom stupňoval. Bože můj, všechny herce bych za tohle nejradši přetáhla polenem, za což pravděpodobně můžou neskutečně protivné a nepřesvědčivé postavy a vůbec celkově příběh, který mi přišel příšerný, zbrkle napsaný a a a už ani nevím, jakou špínu na to nakydat. Jako jsem byla z Match Pointu nadšená, tak z tohohle jsem vyloženě rozčarovaná, protože takhle zvrhle plýtvat divákovým časem je skoro zločin. Opravdu nechápu, proč ten film vznikl. A hudba byl pro mě jen poslední hřebíček do rakve. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Perfektne spracovaný konverzačný thriller, ktorý od začiatku nesie allenowský štýl, ale zároveň v ňom aj riadne pritvrdil. Asi najviac moralizačná pointa, ktorá vzišla z jeho pera. Nekompromisný dej, ktorý hryzie vaše svedomie už len z toho, že to pozeráte a kladiete si otázku, či by ste niečoho podobného boli schopní aj vy. I keď na scéne neuvidíte počas celého filmu čolen kvapku krvi, tak je film pomerne dosť brutálny. Samozrejme hlavne psychicky. Ak teda máte staromódne filmy s množstvom kvalitných dialógov a hereckých kreácií, podporené dobrým scenárom, tak 'Cassandra's Dream' je presne ten typ filmov, o ktorých ste si mysleli, že sa už netočia. 80%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • I když se původně měl film natáčet v Paříži, nakonec vznikal od 10. července do 22. srpna 2006 v Brightonu a Londýně. (Tygrys)
  • Při natáčení v Brightonu si Woody Allen rozbil hlavu, když se zapomněl sehnout při podjíždění nízkého mostu. (Tygrys)

Reklama

Reklama