Reklama

Reklama

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (269)

monolog 

všechny recenze uživatele

Není to žádná pecka, ale aspoň je to jeden z lepších filmů, který Arne poslední dobou točí. Ne, to takhle není. Patří do skupiny těch lepších filmů z poslední doby, který Arnie natočil. Ani Terminátor 3 nebyl kdovíco, ale byl lepší. I šestý den a Konec světa byly lepší. Takže se dá říct, že tohle je nejhorší Arnoldův film, ve kterém za posledních pět let hrál hlavní roli. Možná kdyby to nebylo akční, ale spíš trochu psychologičtější, kdyby se Arnold se ztrátou vyrovnával pomocí třeba sebedestrukce a deprese a opíjení se. Kdyby se z ukázkovýho hrdinnýho požárníka stal opilec a feťák, který se neštítí ničeho, aby se napil a zfetoval. A mohlo by to pak končit jeho smrtí někde v Central parku na lavičce, když by kolem něho procházela nějaká malá holka a sledovala ho takovým tím zpomaleným pohledem. Takhle by to bylo lepší, ale ne. On se se smrtí svý rodiny vypořádává pomocí bomb a zabíjení teroristů. Škoda. Mohl to být nejhlubší film, jakej natočil. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nevím proč je tento film tak zatracován kritikou, když je to docela ucházející film. Arnold má na svém kontě i horší filmy. Žádné sklamání to pro mne nebylo, spíše jsem byl mile překvapen. Sice ten konec je trochu klišovitý, ale pověste mi, který Arnoldův film není. Film jako celek je pro mě za tři a půl hvězdičky. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Aj keď Schwarzenegger už nieje ten pravý borec a dosť zostarol stále vie ešte niečo ukázať. Je to dobrodružno-napínavo-thrilerovsky-akčne, ale chýbajú tomu nejaké lepšie scény, kde by sa šponovalo napätie. Andrew Davis je dobrý režisér, no tu mi prišlo ako keby sa nevedel rozhodnúť, či to bude akčný film alebo dráma. Nakoniec je to s každého trošku a aj keď to nefunguje tak ako by mohlo, nenudil som sa a na druhu stranu, stále je to film, ktorí ma čím zaujať. 75% - 4* ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No tak je to lepší a akčnější než Junior nebo Policajt ze školky, ale už dlouho se mi nestalo že bych zaspal před finále filmu, což je případ tohoto levného a nezvládnutého akčňáku. Navíc Protiúder šest let od premiery hodne zestárl a po boku nového Bonda, nebo Bourna ale i třeba stathamovek je chudým a nechtěným příbuzným. Ještě že se božský Arnold rozloučil o rok pozdeji mnohem stylověji. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sorry Arnie ale tohle se fakt nepovedlo film mne vubec nebavil ze se nekdy muj oblibenec upise do tak vymekly a propagandisticky sracky sem opravdu necekal ta hvezda je za nej jinak zaporak dost hroznej a celej film neslanej nemastnej ale vsichni vime proc! kdovi jak by film vypadal nebejt utoku 11 zari mohla to bejt naslaplejsi jizda takhla ocenzurovali a oklestili co se dalo aby se z toho tehdejsi vyklepany amici neposrali skoda preskoda mohl to bejt fakt dobrej film ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Tentokrát se objevil v cameo roli muže, který sedí na ulici a stane se obětí výbuchu bomby. (Rominator)
  • Z dôvodu atentátov na newyorské dvojičky bola premiéra filmu odsunutá, keďže hlavnou témou filmu bol atentát. (andykovac)
  • V pôvodnom scenári bol dej filmu situovaný do Lýbie a Gordy Brewe (Arnold Schwarzenegger) mal pátrať po arabských teroristoch, ktorí zabili jeho rodinu. Režisér Andrew Davis sa však rozhodol dej filmu zasadiť do Kolumbie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama