Reklama

Reklama

Během jednoho úplně obyčejného dne se nepříčetný muž vřítil do Los Angeleské restaurace a začal jen tak střílet po přítomných zákaznících. Ti kteří unikli smrti, byli samozřejmě hluboce zasaženi. Ovšem každý z nich se s tím vyrovnává trochu jinak: mladičká Anne Hagen (Dakota Fanningová) se díky vyprávění její verze události stane ve škole populární; její kamarád Jimmy Jaspersen (Josh Hutcherson) se uzavře před světem a přestane mluvit; servírka Carla Davenport (Kate Beckinsaleová) začne zanedbávat své dítě a prožije několik vulgárních vztahů; Dr. Bruce Laraby (Guy Pearce) ztratí své sebevědomí a zkouší experimentální léčbu; a chorobný gambler Charlie Archenault (Forest Whitaker) věří, že bude mít štěstí ve hře a vsadí všechny své peníze, bohužel má smůlu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (90)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Drama o lidech, co zažili střelbu v restauraci a jejich osudech jak se s tím poté vyrovnávají. Ne moc přesvědčivé anebo emocionálně natolik silné, aby vás to nějakým způsobem strhlo nebo zaujalo. Film ve své podstatě hrozně chladný a herecké výkony zrovna tak. Za zmínku tak stojí asi jen Forest Whitaker, který asi nezklame nikdy. Slabší 3* ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, co mělo tohle znamenat. Tak ploché, tak nudné, tak suché... Jenom jediná scéna obsahovala emoce - když se ten chlápek na konci počural strachy. Ale jednu hvězdičku dám, Dakota totiž tu svoji bláznivou a děsně špatně napsanou roli zvládla - ostatně jako zvládla zatím všechno. 10% ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pravda je někdy dost krutá a je na každém, jak se s ní smíří...Závěrečná scéna "pod stolem" mě ohromila a ukázala, že přijmout realitu je někdy dost těžké. Výkony všech herců jsou přesvědčivé, prostředí reálné a příběh - ze života, na němž lze dobře ukázat, co se může stát vlivem jednoho člověka a jeho rozhodnutí. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Ukázka psychiky lidí po přežití vražedného útoku maniaka. Přístup a změna chování malé Anne mi přišla až přehnaná. Nechci a nemůžu to soudit, naštěstí jsem nic podobného nezažil, ale tak moc se upnout k bohu kvůli tomu, že ona i otec měli ohromný strach? A pak být zase z minuty na minutu normální ? I spáchání sebevraždy, což chtěl provést mladý Jimmy mi nepřišlo moc normální. Naopak si myslím, že servírka i gambler mohli do svého problému sklouznout i bez toho hrůzného zážitku. Oba k tomu měli osobní důvody, které s přepadením nesouvisely. Jinak herecké výkony nebyly špatné, ale působilo to na mě vcelku dost utahaně a nudně. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V tomto dramatu se silným hereckým obsazením sužuje pět hlavních postav trauma z tragické události, které má podobu přestřelky v restauraci za bílého dne, po niž přijde o život člověk. Pachatel se bezprostředně po činu zastřelí a divák zůstane ochuzen o motiv jeho konání. Postavy se s událostí vyrovnávají po svém. Svobodná matka Kate Beckinsale začne lovit muže, Dakota Fanning se dá na víru, Forest Whitaker propadne hazardu a tak dále. Z vedlejších postav zaujme Jackie Earle Haley. Snaha o zachování autentičnosti se režisérovi Rowanu Woodsovi daří a možná, že i některé postavy by se v reálu takto nějak po podobném traumatu chovaly, ale přesto občas film sklouzne do nevyrovnaného pojetí. Na druhé straně díky určité syrovosti divák s většinou postav nesoucítí, a to snímek činí zajímavým a nevšedním. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • V scéne oživovania pacienta je jasne vidieť na monitore nápis "leads off" (zvody odpojené). Lekár by teda na pulzovú frekvenciu čakal márne. (BlackTom)
  • Kolovala tvrzení, že bylo těžké s Dakotou Fanning spolupracovat a že se dost jejích scén muselo sestříhat. Režisér Rowan Woods tyto pověsti ovšem popírá. (zajda404)

Reklama

Reklama