foto

Josh Hutcherson

  • nar. 12.10.1992 (27 let)
    Union, Kentucky, USA

Biografie

S dětskými herci se v poslední době roztrhl pytel a mezi ty publiku známější a režiséry obsazovanější patří i mladý Joshua Ryan Hutcherson. Narodil se i vyrůstal v Kentucky. Dráhu herce nastartoval v epizodních rolích v seriálech, mihl se například v POHOTOVOSTI.

V pravém slova smyslu ale prorazil až díky animovanému POLÁRNÍMU EXPRESU Roberta Zemeckise v roce 2004. Poté se objevil ve snímku ZATHURA: VESMÍRNÉ DOBRODRUŽSTVÍ, který si pohrává s podobným námětem jako JUMANJI. V roce 2007 si zahrál titulní postavu chlapce v rodinném filmu MOST DO ZEMĚ TERABITHIA. Během natáčení se spřátelil s představitelkou Leslie, AnnouSophií Robb. Josh má staršího bratra Connora, také herce. Mezi jeho velké záliby patří fotbal a zvířata. Kromě dvou psů, vlastní ještě dvě kočky.

V budoucnu se objeví v dramatu WINGED CREATURES či v dobrodružné fantasy režiséra Paula Weitze CIRQUE DU FREAK se Salmou Hayek. Dveře k slibně načaté kariéře má, jak to vypadá, otevřené dokořán.

Goldenhair

Herecká filmografie

Filmy

2021 Journey 3: From the Earth to the Moon
2019 Burn
The Long Home
2018 Elliot: The Littlest Reindeer
2017 Ape
The Disaster Artist: Úžasný propadák
Tragedy Girls
2016 In Dubious Battle
2015 Hunger Games: Síla vzdoru 2. část
2014 Escobar - Paradise Lost
Hunger Games: Síla vzdoru 1. část
2013 Hunger Games: Vražedná pomsta
Království lesních strážců
2012 7 dní v Havaně
Cesta na tajuplný ostrov 2
Hunger Games
Rudý úsvit: Nová krev
The Forger
2011 Vrah zůstal po škole
2010 Děcka jsou v pohodě
2009 Upírův pomocník
2008 Cesta do středu Země
Okřídlené bytosti
2007 Hafan hasičem
Most do země Terabithia
2006 Rodinná dovolená a jiná neštěstí
2005 Malý Manhattan
Zathura: Vesmírné dobrodružství
Zelená je tráva
2004 Motocross Kids
Party Wagon (TV film)
Polární expres
2003 Divoké dny (TV film)
Můj svět
Poslední sázka
Zázrační pejsci (TV film)

TV seriály

2019 Future Man (TV seriál)
Ultra-Max (S02E13)
The Brain Job (S02E12)
Dia de Los Robots (S02E11)
další epizody (13)
2017 Future Man (TV seriál)
A Date With Destiny (S01E13)
Prelude to an Apocalypse (S01E12)
Beyond the TruffleDome (S01E11)
další epizody (13)
2005 Smosh (TV seriál)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
2003 Line of Fire (TV seriál)
2002 Pohotovost (TV seriál)
První sníh (S09E08)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)

Dokumentární

2013 Sixth Man: Bluesanity

Hudební videoklipy

2016 DJ Snake and Bipolar Sunshine - Middle (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Filmy

2017 Ape
Honor Council

TV seriály

2017 Future Man (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Ape

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(723)