Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Slušnou výpravou oplývající TV film vycházející z novely Michaela Crichtona, který má bezmála tři hodiny, se celkem povedl. Sice herci nejsou nic extra, ale svou roli plní a co je hlavní tak první hodina je opravdu solidní rozjezd. Bohužel druhá část jej docela podkopala, neboť závěr totiž je velké zklamání. A je to o to víc nečekané, že první díl rozpočtem (nebo alespoň se režisérovi povedlo navodit takový dojem) totiž strčila do kapsy například 24 nebo Heroes. Příběh je celkem atraktivní a právě ten mne donutil sjet tyto tři hodiny rovnou v řadě, opravdu škoda toho jak to nakonec dopadnulo. Ale jde určitě v rámci televizní tvorby o velmi našlápnuté sci-fi. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kvalitná miniséria, spracovaním mi pripomínala Záhadu bermudského trojuholníka. Na efektoch občas preráža ich umelosť, ale to je v poriadku, keď nemajú k dispozícii 200 miliónov. Celkom spokojná som aj koľko (že vôbec niečo, hehe ;-) zostalo zachované z knihy a zaujímavé boli aj scenáristické rozšírenia - i keď niektoré naozaj gýčovité zápletky si mohli odpustiť! ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Vo filme je veľa postáv a naozaj sa im snažia dodať hĺbku. Je to len mierna nevýhoda, pretože je tu toľko príbehov a nemajú čas na rozvinutie žiadneho z týchto vedľajších príbehov, pretože toľko času musia stráviť poskytnutím hlavného príbehu, ktorým je vírus. Napriek tomu dej plynie dobrým tempom a nikdy nemáte pocit, že sa vlečie. Veľká časť filmu sa odohráva pod zemou v ich vedeckom areáli, ale napätie je stále plné sily, pretože to vyvažujú scénami z povrchu a infikovanej oblasti a vládou, ktorá sa s tým snaží vysporiadať. Skombinujte politický triler so sci-fi chorobou a vznikne veľmi zábavný film, ktorý nie je perfektný, ale určite sa počíta ako jeden z najlepších zábavnejších televíznych filmov. 6/10 ()

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Scéna jak se vědec plazí oslepený k panelu aby na něj přidělal palec mě svou stupiditou vážně doháněla k šílenství. Průměrné zpracování, herci, efekty.. ideální k promítání na TV Nova / Prima .. Líbila se mi ale zajímavá pointa, i když konec byl už značně přehnaný a natahovaný, a fakt, že jsem se u 3 hodinového filmu nenudil, se nakonec postaral o 4 hvězdičku. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Perfektní atmosféra po celou dobu filmu. A že není z nejkratších...Od prvotního okamžiku je jasné, že máme zaděláno na pořádné dilema a není proto divu, že je povolán ten nejlepší tým specialistů, jaký jen máme. Ačkoliv se na scéně objeví poměrně dost tváří a příběh je opravdu rozlehlý, kupodivu vše drží pevně pohromadě a nehrozí, že by se člověk ztrácel. Film jistě doporučuji, čekání na zastavení Andromedy se jistě vyplatí...80% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama