Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Není to špatně vymyšlené. Sice trochu překombinované, ale je tam pár dobrých vychytávek. Představa, že bermudský trojúhelník vyblije zpátky, co kdy sežral, je věru roztomilá. Mám rád filmy o hrátkách s časem nebo časoprostorem. Přikládám záznam tematicky korespondujícího snu. - - - Sen o tabatěrkové Bibli (v noci z 6. na 7. září 2019) - - -     Je horké léto. Nějak vím, že se píše srpen 1969. Sedím v hospodě mezi samými mladými lidmi. Všichni mě evidentně vidí v mém tehdejším věku. Bavím se s nějakou šestnáctiletou slečnou ve slušivých minišatech. Slečna drží v ruce sklenku červeného vína a opatrně z ní upíjí. Pak mi ji podá s tím, jestli bych ji nechtěl dopít, protože ona už na víno nemá chuť.      U vedlejšího stolu sedí nějací mládenci. Chvílemi na sebe pokřikujeme různé vtípky, vše ve velmi přátelském duchu. Z této útržkovité konverzace se dozvídám, že slečna je tu docela známá a že má přezdívku Svízel přítula.      Jdu na WC a při návratu si všimnu, že se čas posunul o padesát let dopředu, i když všechno vypadá stejně. Slečnu, která si mezitím objednala pivo, si přišla vyzvednout její matka. Zakoupení půllitrové sklenice piva v roce 2019 ovšem představuje nemalou investici, a proto matka pivo dopíjí. Slečna se tváří dost otráveně. Najednou sebere z podlahy kovovou tabatěrku a podá mi ji se slovy, že jsem ji ztratil. Otevřu tabatěrku a koukám, že na její pravé straně je upevněná miniaturní tabatěrková Bible. Vlevo se nacházejí cigarety, aby si člověk při četbě Písma svatého mohl zakouřit. Slečna říká matce, že člověk, který s sebou nosí Bibli, je určitě slušný a důvěryhodný. Nemohla by v hospodě pod mým dohledem ještě nějaký čas zůstat? Alkohol by už nepila.      Matka na mě zkoumavě pohlédne. Zdá se, že dvanáctka, kterou do sebe urychleně kopla, jí poněkud zatemnila úsudek, protože to vypadá, že o dceřině návrhu uvažuje. Také je zřejmé, že mě vidí jako starého chlapa. Slečna na mě spiklenecky mrká. Dojde mi, že tu tabatěrku vyčarovala. Šikovná holka! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Čakal som oveľa viac. Hlavným problémom je rozťahanosť deja, ktorá často hraničí s nudou a zákonite nepomáhajú ani fádne dialógy a slabšie vizuálne efekty. Na televízny projekt pomerne kvalitná herecká zostava však zachraňuje čo sa dá a príležitostne sa objaví aj náznak mysteriózna. Prečo však len príležitostne? A s každým dielom ide kvalita neustále nadol a korunu všetkému nasadí hlúpy záver . Áno, cítil som sa oklamaný... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice je to zbytečně roztahané do tří filmů, ale jinak docela ucházející sci-fi s ne zcela jednoznačnými a jasnými pokroky v pátrání. Mělo to atmosféru, napětí i herci mi docela seděli, ale po čase se příběh vykouří z hlavy, chybí mu větší scény, překvapení, cokoliv ne-rutinního, co by z toho udělalo skutečně nadprůměrný kousek žánru, na nějž se nezapomíná a rád se na něj člověk znovu povídá. Na tohle se sice znovu rád podívám, ale tak trochu se skřípějícími zuby a s knížkou nebo nějakou jinou aktivitou v ruce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak je to možné, že čím je člověk vzdělanější, tím méně je ochoten akceptovat nové myšlenky?" Možná tím, že jsou trochu pitomé, ale to je věc názoru. Já jsem tedy viděl ambiciózní tv projekt obsahující prvky jistého mrazení, což mne jistou dobu uspokojovalo. Celková bilance v podobě jednoho povedeného vtípku za čtyři hodiny však dává tušit, že se odlehčený nadhled nedostavil a sledovat tak dlouhou dobu samé ustarané tváře není bůhvíjaká zábava. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Asi málokdo by tušil, že velký podíl na vzniku tohoto filmu mají X-Men a X-Men II. Nebýt těchto komerčních trháků, asi by Bryan Singer nenašel ani peníze, ani důvěru, pro natočení takto zvláštního projektu. Řeč je totiž o TV filmu s pochybným námětem, s celkovou stopáží čtyř hodin. Za normálních okolností bychom dostali miniseriál mizerné úrovně, jako byl třeba Den trifidů. Jenže Singer tyto filmy miluje a tak neváhal použít nemalých prostředků proto, aby se za Záhadu Bermudského trojúhelníku nemusel stydět. Nic není ošizeno a všechny tři díly mají parametry A-čkových filmů. První díl nastiňuje různé záhady okolo Bermudského trojúhelníku a vzniká tým expertů, kteří mají za úkol jednou pro vždy tuto záhadu vyjasnit. Druhý díl se pak zaobírá hlavně konspiračními teoriemi a pomalu se dozvídáme kdo, nebo co za jevy v Bermudského trojúhelníku může. Navíc se zdá, že se tyto jevy šíří i za jeho hranice a v ohrožení je celý svět. Ve třetím díle pak sleduje jestli a jak se podaří této zkáze zabránit a jak to celé vlastně dopadne. Pokud se v záhadologii orientujete, budete trochu otrávení, protože po dvou hodinách se vše zvrhne v nepříliš dobré sci-fi. Ohledně alternativních světů a časoprostoru se toho natočilo hodně, ale jen málokomu se to podařilo dobře. Vlastně mě napadá jen Osudový dotek a 12 opic. Tento film je co se logiky a fyziky týče, ostudně blbý, ale přesto působí sympatickým dojmem. Zčásti za to může opravdu velkorysá výprava, ale velký podíl mají i slušně hrající herci a vcelku dobře napsaný scénář. Vlastně nebýt těžce přepálené třetí části, klidně bych dal vyšší hodnocení. Pokud o Bermudském trojúhelníku nic nevíte a nečtete kvalitní sci-fi, nejspíš budete shovívavější a klidně si k mému hodnocení půl hvězdy přidejte. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Výkonný producent Dean Devlin uvedl, že v minisérii je přibližně 800 záběrů s digitálními efekty a že o jejich výrobu se postaral stejný tým, který pracoval už na Dni nezávislosti (1996). (fiLLthe3DD)
  • Snímek získal cenu Emmy v kategorii nejlepší speciální vizuální efekty. (Terva)

Reklama

Reklama