Reklama

Reklama

Street Fighter: Legenda z Hong Kongu

  • Česko Street Fighter: Legenda o Chun-Li (více)
Trailer 1

Chun‐Li ( Kristin Kreuk – Eurotrip) je ještě malé děvčátko, když obávaný místní gangster Bison (Neal McDonough – Minority Report) unese jejího otce. Když zemře i její matka, rozhodne se, že je čas pro pomstu. Mistr bojových umění ji zasvětí do tajů svého oboru a Chun‐Li se pokusí zachránit otce ze spárů místní mafie. Klasický snímek tohoto žánru sleduje tradiční linii příběhu, doplňuje ji o skvělé akční scény a efektní souboje. Film je adaptací proslávené videohry Street Fighter. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (119)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Méně opulentní než hraný předchůdce, dokonce i některé příběhové intence "zcivilněly". Zkrátka oproti 90. letům se snaží všichni v současnosti mluvit o současných problémech a nikoliv vytvářet nějaké imaginární, fantastické konstrukce. Chun-Li je obyčejnou dcerou milionáře, potká kouzelného staříka s holí (jak originální), s jehož výcvikem porazí bosse... Lepší než na automatech... ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Scenárista nového pokusu převést popularitu Street Fightera z herní obrazovky na filmové plátno evidentně viděl všechny staré filmy s van Dammem – kromě předchozího Street Fightera. Příběh rozumně rezignuje na snahu dostat do arény co nejvíce populárních postav ze hry tak jako to s větším (Mortal Combat) či menším (DOA: Na život a na smrt) zkoušeli ostatní. Místo toho se soustředí na Chun-Li, vypráví “legendu” o jejím vzestupu, přičemž se kolem míhají známá jména jako Bison, Balrog, Vega nebo Nash. Zápletka I její zpeacování jsou beznadějně béčkové a akční scény neodpustitelně slabé. Sice dojde na přehlídku Chun-Liných výkopů, většinou ale působí legračně, skoro parodicky. Okoatá Kristin Kreuk je aspoňroztomilá a bezvadně tančí. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak Van-Damme si může oddechnout, nejhorší adaptace Street Fightera se neúčastnil. Ten cca 15 let starý pokus byl aspoň místy guilty pleasure vtipnej. Tohle je už bohužel jenom nudný a navíc strašně demetní. Andrzej Bartowiak klesnul na režijní dno, neumí natočit pořádně ani jednu scénu. Ty scény nejsou napínavý, ale bohužel nejsou ani tak blbý až jsou vtipný. Je to prostě jenom nehorázně nudný, i když sem tam se nějakej guilty moment najde (internetová kavárna uprostřed slumů, policajti pronásledují špatné auto a vůbec se to neřeší..) Příběh nemá s herní předlohou nic společnýho a vůbec to nedává smysl. Akčních scén a bitek tady moc není a když už přijdou, tak jsou pomalu ještě nudnější než ty kecací části!! Navíc tady hraje skupina těch největších hereckých dřev, které jsou momentálně v Hollywoodu. Kristin Kreuk, Chris Klein, Neal McDonough jsou takový anti-talenti, že to snad není možný. Tam už chyběl jenom Dominic Purcell, aby herecká zkáza byla dokonána, i když Taboo z Black Eyed Peas ho dokáže nahradit. Prostě katastrofa a ať už to prosím na třetí pokus nikdo nezkouší. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Lana po ožiarení známym kryptonitom začne opäť skákať, lámať kosti, lietať a hľadať samu seba... veď o čom bol celý Smallville však? Ale tam sa to bralo, alebo aspoň ja som to bral trochu s patričným nadhľadom, proste mladý superman - "bullshit". Exit Wounds je 8 rokov starý film, avšak v porovnaní s týmto prelomový. Podobná katastrofa ako Dragonball. No a popravde? ani "ksichtik" Lany ma nedostal... v Smallville to fungovalo, tuna nie. 2/10 Bol som prekvapený, aké to bolo nepozerateľné, gyčové, dosť trápne... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 63%***TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Akce 6/10/// PLUS: je to další film na základě počítačové (konzolové) hry, jsou tu pro mě známe postavy, i když třebas Chun-Li vypadá jinak, ale budiž, Kristínka to vynahradí, rovněž potěší účast dalších oblíbených herců jako je Michale Clarke Duncan, Robin Shou, Moon Bloodgood a je tu i Kevin s Prciček, na jeho postavu jsem byl taky zvědavý, hezky se na to kouká, akce neurazí MINUS: jen jí není mnoho a není zde ani klíčová, což by právě měla být, snaha o jakýsi příběh působí hodně uměle a naprosto zbytečně zabírá místo jakékoliv akci./// Shrnutí: Stejně jako Mortal Kombat je Street Fighter srdcovka, byli to první bojovky na PC, které jsem hrál. Rovněž ve stejné době vzniku tohoto snímku byl natočen i "konkurenční" Tekken a snad všem ukázal že natočit výbornou bojovku lze. Asi bych z toho vinil režiséra, který dokázal pokazit už druhou herní adaptaci a to určitě není náhoda. Docela škoda, tomuhle filmu jsem fandil. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně na pohřbu jsou všichni oblečeni v černém. Čínskou tradicí je však obléci se do bílé, která je místním symbolem smrti. (Conspi)
  • V úvodní scéně lze vidět letadlo přistávající na letišti Kai Tak a poté i výškovou budovu IFC Two tower. Ta byla však dokončena až v roce 2006 a letiště bylo uzavřeno ještě o 8 let dříve. (Conspi)
  • Během scény, kdy Chun-Li (Kristin Kreuk) hraje na klavír, si můžete povšimnout kladívek, která se nepohybují, díky čemuž by také neměla vydávat žádný zvuk. (Conspi)

Související novinky

Povolání – drtič videoher

Povolání – drtič videoher

29.12.2007

Producent Jerry Bruckheimer tvrdí, že zná recept na úspěšný film podle počítačové hry. Žádná videoherní adaptace se nestala opravdovým trhákem, protože ani jediná z nich neměla opravdu prvotřídního… (více)

Reklama

Reklama