Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gavin je rozvodový právník a jednomu klientovi vypráví příběh svých známých, manželů Barbary a Olivera Roseových. Ti se spolu seznámili při aukci, kdy se přetahovali o stejný předmět. Oliver studoval na právech, Barbara tělocvik. Po čase se vzali, narodily se jim dvě děti. Oliver budoval svou praxi a Barbara se věnovala domácnosti. Barbaře se už rok líbil jeden dům a chtěla by ho koupit. Když majitelka zemřela, její dcera ho Roseovým prodala. Po šesti letech se stal Oliver společníkem firmy a Barbara se starala o krásný dům, který dokonale upravila a zařídila. Začala uvažovat o vlastním podnikání – vyráběla by paštiku, kterou jí všichni chválí. Oliver s tím souhlasil a sehnal Susan, paní na péči o dům, když bude Barbara zaneprázdněna. Barbara chtěla, aby jí Oliver přečetl smlouvy, ale on na to zapomněl. Stal se z něj samolibý chlap, hlavně když začal pracovat pro budoucího senátora... Jednou se Oliverovi udělalo velmi špatně, vypadalo to na infarkt, ale v nemocnici zjistili vysoké podráždění zažívacího traktu. Barbara za ním do nemocnice nepřijela, a když Oliver přijel domů, nebyla ani tam. Přišla později a pohádali se spolu. V noci mu Barbara řekla, že za ním do nemocnice jela, ale cestou si představila, že je mrtvý a cítila se šťastná, protože by byla volná. Řekla mu také, že chce požádat o rozvod, protože ho nesnáší. Sešli se pak u jejího právníka, kde se Barbara vzdala svých alimentů a podílu na Oliverově firmě. Chtěla ale, aby jí zůstal dům s veškerým vybavením. Oliver nesouhlasil. Poradil se s Gavinem a ten mu našel zákon, podle kterého může dál bydlet ve svém domě a Barbara ho nemůže vyhnat. Oliver Barbaře nabídl mimosoudní vyrovnání, pokud se vzdá domu. Ta odmítla, a tak rozdělili dům na část její, Oliverovu a neutrální. Jednou v noci Oliver omylem přejel Barbařinu kočku. Když to Barbara zjistila, zablokovala Oliverovi dveře v sauně, když byl uvnitř. Od té chvíle si začali dělat spoustu drsných naschválů, které vyústily až ve velkou tragédii... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (615)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Válka růží trochu jinak, a to jako Válka Roseových. Jak by se řeklo - "tak dlouho se za provaz tahá, až se přetrhne" - v tomto filmu platí velmi dobře. Michael Douglas a Kathleen Turner jsou naprosto šílenou a totálně sednoucí si dvojicí. Když se nad tím nad tím tak zamyslím - není Válka Roseových celá dokonalá? Haf. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Leeson .. Rozvodový právník Gavin D'Amato vypráví dalšímu manželskému páru, který zažádal o jeho služby, jednu ze svých nejpeprnějších pracovních příhod. Poslechnout si tuto příhodu je povinností pro každého, kdo se na manželství chystá či už se do něj dostal. Danny DeVito toho moc režijně nenatočil, přesto se zapsal zlatým písmem do historie kinematografie a srdce mnoha filmových fanoušků. Pravda, hodně pomohl geniální scénář přeplněný ostře černým humorem a herci, odvádějící poctivý kus práce, ale režijní práce je neméně parná. Silně cynická zábava od růžového začátku do hořkého konce. Ženy jsou mrchy… ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

VÁLKA ROSEOVÝCH nabízí - nejlepší režii DeVita, nejlepší roli Kathleen Turnerové a nejlepší výkon Michaela Douglase! Všichni v nejlepší formě. DeVitovo vyprávění dodává filmu výborný impuls a vychutnáváme si válku manželského svazku v plné parádě (válku, kterou nechce nikdo doma zažít). Podobný námět jako měl DeVito má i Doug Liman a jeho Mr. & Mrs. Smith, oba filmy hodnotím stejně vysoko (4*), protože jsou sexy, mají Hollywoodské ikony v nejlepší formě a výborně nás pobaví, i když jsou rozdílné - DeVitův záměr směřuje až k psychothrillerovému prvku, zatímco Limanův záměr jde do akčnějšího rázu. Výsledek je u obou nadprůměrný a nakonec bych jen řekl: "Marriage is a long way". ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Z počátku mě to strašně nebavilo a vyloženě mě rozčilovalo, jak dlouho tomu filmu trvá, než se tam konečně začne něco dít. To, co pak následuje, mě sice částečně uspokojilo, ale stejně mi na tom filmu pár věcí vadilo. Jednak mě moc nebere už samotné obsazení - herectví Michaela Douglase mě nikdy moc neoslovilo, a ani Kathleen Turner mě moc nebavila - její postava mi navíc byla extrémně nesympatická (podobně jako postava Joanny Kramer z filmu Kramerová versus Kramer v podání Meryl Streep - nemůžu si pomoct, ale obě ženské postavy v těchto filmech na mě působí jak dokonalé píčy). Za druhé mi přišlo, že je ten film hodně předvídatelný - dokázal jsem dopředu vytušit vývoj některých scén i samotné závěrečné vyústění. No a konečně se mi též i zdálo, že ten film hodně zastaral a je dnes poznamený pro mě osobně nepříjemným ušmudlaným osmdesátkovým lookem - kamera mi na tomto filmu vadila asi nejvíc. Válka Roseových - pro mě osobně v první řadě překvapení, že Danny DeVito není jen herec, ale i režisér; a za druhé dojem, že kdybych si ten film nechal ujít, zas tak o moc bych nepřišel. Co ve mně zůstává druhý den po jeho zhlédnutí, je hlavně dojem intenzivní averze k té příšerné ženské - nechápu, jak z toho filmu může někdo vyvozovat, že by se člověk měl do smrti vyhýbat manželství. Já v tom naopak vidím varování, aby si člověk uvážlivěji volil partnera pro život, což je v dnešní době, kdy se rozvádí každé druhé manželství, výsostně aktuální téma. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Válka Roseových je pojmem a dnes již velkou klasikou. Velmi neotřelý snímek. Nevím, kdy a zda vůbec jsem viděl něco podobného a na originalitu já si potrpím. Se skvělou hlavní hereckou trojicí a nápadem nemohl DeVito prohrát. Scéna s rybou, či hašení stromku jsou "nádherné". A to jak Douglas projede během filmu celou škálu emocí nemá obdoby, jen víc takových rolí pro něj. Líbilo, očekávání splnilo. Válka Roseových je skvělým filmem. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (20)

  • Oliverův (Michael Douglas) Morgan Plus 4 z roku 1960 byl původně zanedbaný polovrak, zvenčí nastříkaný, aby působil dojmem zachovalého vozu. Pro scénu, kdy ho Barbara (Kathleen Turner) rozdrtí svým autem, filmaři přivařili pod jeho zadní nápravu malý železniční podvozek a postavili vůz na malé koleje, aby zajistili, že po nárazu druhého auta Morgan pojede trávníkem rovně, dokud nenarazí do zdi. (Stejšn)
  • Exteriér domu Roseových se natáčel v Los Angeles na Fremont Place West 119. (M.B)
  • V nemecky hovoriacich krajinách sa ujal výraz "Rosenkrieg" ako označenie neľútostného súperenia o majetok a používajú ho dokonca i tí, ktorí film nikdy nevideli. (gogo76)

Související novinky

Válka Roseových dostane novou verzi

Válka Roseových dostane novou verzi

02.04.2024

Připravte se na notnou dávku vyhrocených manželských hádek na velkém plátně, u studia Searchlight Pictures je totiž v přípravách nová adaptace knihy amerického spisovatele Warrena Adlera pod názvem… (více)

Reklama

Reklama