Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Spojte příběhem serii Karate Kid a vizuálně Lets dance 2 a vznikne Never Back Down! Je to tak, ohraný příběh okořeněn výborným soundtrackem, stylovým nasvícením a jakš takš dobrými režisérskými fígly vychází jako celek dobře, nenudí, ale bohužel ani extra neoslní, spíš se u něj divák baví a tak po hodince zapomenene, že se na něco díval. Amber Heard má Keiřin úsměv a jinak je to cela Britney :-) Tři a půl hvězdičky, 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Never back down mi připadá jako snímek pro teenagery. Objevuje se tu řada otřepaných klišé, které jsme již v akčním žánru viděli nespočetněkrát a v mnohem lepší podobě. Mladé divačky budou učůrávat z postav hlavních hrdinů (toho kladného i záporného) a vizáže Jake Tylera a mladí diváci se budou kochat choreografií bojů a tajně budou po zhlédnutí cvičit, aby se v mnohém vyrovnali postavám z filmu. Příběh sám o sobě mi ale připadal poměrně jednoduchý, přímočarý a naivní. Potěšila však zmíněná choreografie a také semifinálové gesto hlavního hrdiny. Průměrná podívaná za 3*. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Povedený mix Karate Kida, Rockyho s lehkým šmrncem Krvavého Sportu pro teenagery. Dějová linie taková, jaká se dá čekat od tohoto filmu. Ale o to tam nejde, jde tam o údery a kopy. Boje jsou tam dobře natočené i zahrané. Djimou Hounsou jako trenér tam opravdu sedí, je tam obrovský:) I ten hlavní týpek je zajímavý, takový machírek, ten se mě tam líbil asi nejvíc. Film má docela zajímavě namíchaný ost, potěšil mě skoro u konce supr remix od Daft Punku. A není to žádný odpad, jak tady rádoby pisálci hodnotí nebo píší. Netvrdím, že jsem nadšením skákal sto metrů do výšky ale dostal jsem to, co jsem čekal. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Průměrná kombinace Klubu rváčů a Warriora v mladickém naivním americkém podání, projevujícím se především v tak do očí bijících, v reálném světě neexistujících, „American party“ se stovkami lidí v luxusní vile, která mě kdykoli ji vidím rozesměje. Také volba hlavního aktéra nebyla přímo trefa do černého, ale trenér, až překvapivě časté potyčky a zápasy a ojedinělý humor to táhnou velmi nahoru. „Jak je fešáku?“ „Fajn, jak často hraješ na X-Boxu?“. Jen škoda předem jasného závěru, přesně tak jsem nechtěl, aby to skončilo, ale člověk nemůže chtít vše. 65% ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Velice chutný filmový kousek, který si na nic nehraje. Cíl filmu je od začátku jasný, stokrát ohraný, šablonovitý a jednoduchý jako facka - zmlátit hlavního hajzla, ale to je na tomto filmu právě sympatické. Po celou stopáž jsem se ani chvilku nenudil, i díky skvělé hudbě to pěkně šlape. Sice se najde mnoho kokotin a nesmyslů (průměrný rváč, se během jednoho jediného měsíce vypracuje ve špičkového bitkaře, nebo že hlavní hrdina dostane padesát tvrdých ran do zlomených žeber a přesto dál statečně bojuje), ale ani to moc nevadí, protože tohle je zatraceně zábavná věc. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Chris Hauty napsal scénář k filmu poté, co mu jeho syn ukázal několik teenagerských soubojů na YouTube. (Terva)
  • Cam Gigandet (Ryan) je držitelem černého pásu v izraelském bojovém umění Krav Maga. (Mr.Hudson)
  • Sean Faris (Jake) pribral 7 kg svalovej hmoty pre svoju rolu. (ČSFD)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama