Reklama

Reklama

Happy

  • Česko Buď šťastná! (více)
Trailer

Je těžké být šťastný? V nové rozverné komedii scénáristy/režiséra Mikea Leighe září Sally Hawkinsová jako Poppy, nezkrotná a bezstarostná učitelka, která vnáší nakažlivý a neutuchající optimismus do každé situace, která ji potká, a nabízí tak působivý, pravdivý a velice lidský průzkum jedné z nejzáhadnějších a často nejprchavějších předností lidského života: ŠTĚSTÍ. Poppyin optimistický pohled na svět je prověřen již na začátku příběh, když jí někdo ukradne kolo. Nicméně ona se zapíše do autoškoly ke Scottovi, který se ukáže být jejím „neporazitelným nepřítelem“ – vztekajícím se, upjatým cynikem. Napětí při jejich týdenních lekcích narůstá a Poppy musí vynakládat stále větší úsilí na to, aby si i nadále udržela pozitivní mysl a dobrou náladu. A jak si poradí s nervově labilní učitelkou flamenga, zatrpklou těhotnou sestrou, problémovým bezdomovcem, malým rváčem ve své třídě a zablokovanou páteří? Nyní zodpovězte otázku: „Je sklenice z půli plná nebo z půli prázdná? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

fmash 

všechny recenze uživatele

Jak nastínit každodenní problémy barevného života v ostrovním království, aniž by to působilo mentorsky a školometsky? Zarámovat je „příběhem“ skotačivé učitelky základní školy, která, na rozdíl od většiny ostatních vědomě, odmítá dospět. Asi to není úplně marný koncept (přinejmenším pro lidi se stejným světonázorem), naneštěstí však zná Leigh slovo optimismus jenom z akademického slovníku, takže je hlavní hrdinka spíš na pěst než na pohlazení a celé to vyznívá mírně řečeno do ztracena. Nemluvě o tom, že první polovina, ač opředená rádoby vílí atmosférou, si vysloveně říká o vypnutí, jak je nudná a trapná. 2½. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

V dnešných časoch je to celkom pekná paralela- šťastný a večne sa usmievajúci človek nám môže liesť na nervy a väčšine ľudí bude isto pripadať tak trochu drbnutý, však?:) Mne sa to celé po rozpačitom začiatku v podstate veľmi páčilo, teda okrem dosť trápnej scény s bezdomovcom! Myslím, že nejde prioritne ani tak o postavu Poppy ako takú, ale o rôzne prístupy k životu, o našom svetonázore...A to tu bolo znázornené veľmi pekne, milo, hravo, citlivo, originálne a inteligentne... ()

Reklama

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Toto rádoby komediální drama mě tedy zas tak extra neuchvátilo. Nejen, že jsem postrádal alespoň jistý náznak vtipu, ale navíc jsem z těch takřka dvou hodin měl více jak hodinu a čtvrt nutkání vypnout film, a to kvůli hlavní představitelce, která se opravdu chovala jako naprostá kráva na zabití. Já nevím, ale potkat takovouhle ženskou a být s ní ve stálém styku, já bych ji musel asi fakt ublížit. Jistě, je pravda, že brala svůj život velmi hezky a optimisticky, jenže já takovéhle snílky vyloženě nesnáším. Takže co bych tak ocenil, tak je příjemný malý detail v podobě kurzů flamenca a nahlédnutí do stereotypního života Paulininy sestry. Jinak celkově, nic moc. Hlavně si lámu hlavu nad tím, jak něco takového mohlo dostat nominaci na Glóby. Vedle Bruggčanů, ABBÁků, Barceloňáků a Cone bros. nemá dáma s třešničkami a jahůdkami žádnou šanci uspět. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl s Poppy sdílet byt, naléhavě hledám kontakt na nájemného vraha, ale jenom sledovat, jak svým optimismem připravuje o nervy druhé, bylo vlastně poměrně povzbuzující (dobrá nálada vás nic nestojí, ale na...e spoustu lidí). 65% Zajímavé komentáře: Radko, Pedestrian, LuckyStar ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nemám k dispozici 3 a půl *, to by se mi akorát teď hodilo, 3 jsou málo a 4 moc. Sally Hawkins je skvělá, ale ty 4 asi nedám. No, tohle byl zajímavý film. A divný. Čekala jsem britskou komedii, ale místo toho se mi dostalo tak napůl komedie a na půl sondy do mezilidských vztahů (a někdy dost šáhlých). Hlavní hrdinka Poppy je 99% procent filmu totálně napřesdržku, kdybych s ní měla vydržet dýl jak půl hodiny, asi bych si už sháněla nějaký kulomet, a být jejím učitelem autoškoly, asi ji brzo popadnu a prohodím předním sklem. Každopádně tomu učiteli taky dobře ruply nervy, ale to ho samozřejmě neospravedlňuje. Na druhou stranu její životní optimismus byl neutuchající (samozřejmě, dost často otravný a nevěděla, kdy přestat) a její byt byl stejný chaos jako můj pokoj a ta první hodina autoškoly, to bylo jak já v autě. Ale nic se nemá přehánět. Docela mi to ale pomohlo vidět jinou prespektivu učitelského povolání (což je i mé budoucí povolání, btw). Největší síla tohohle filmu je v dialozích, je na nich postavený (jinak to v podstatě ani děj nemá), a jelikož během nich nehraje žádná hudba, máte pocit, jako byste tam byli. Musím říct, že to byla taky fajn sonda do lodnýnského cockney, nevím, co bych dělala bez titulek :D Každopádně mám pocit, že na Happy-Go-Lucky už se asi znova nepodívám. Ale nikdy neříkej nikdy, že? Btw, scéna s koktajícím bezdomovcem už byla trochu moc a mimo mísu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Sally Hawkins získala za svůj herecký výkon cenu Stříbrného medvěda na Berlinále 2008. (Sofia)

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama