Reklama

Reklama

Happy

  • Česko Buď šťastná! (více)
Trailer

Je těžké být šťastný? V nové rozverné komedii scénáristy/režiséra Mikea Leighe září Sally Hawkinsová jako Poppy, nezkrotná a bezstarostná učitelka, která vnáší nakažlivý a neutuchající optimismus do každé situace, která ji potká, a nabízí tak působivý, pravdivý a velice lidský průzkum jedné z nejzáhadnějších a často nejprchavějších předností lidského života: ŠTĚSTÍ. Poppyin optimistický pohled na svět je prověřen již na začátku příběh, když jí někdo ukradne kolo. Nicméně ona se zapíše do autoškoly ke Scottovi, který se ukáže být jejím „neporazitelným nepřítelem“ – vztekajícím se, upjatým cynikem. Napětí při jejich týdenních lekcích narůstá a Poppy musí vynakládat stále větší úsilí na to, aby si i nadále udržela pozitivní mysl a dobrou náladu. A jak si poradí s nervově labilní učitelkou flamenga, zatrpklou těhotnou sestrou, problémovým bezdomovcem, malým rváčem ve své třídě a zablokovanou páteří? Nyní zodpovězte otázku: „Je sklenice z půli plná nebo z půli prázdná? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mike Leigh .. Ztřeštěně pozitivní podívaná, kterou málokdo skousne bez potíží či vážných zádrhelů. Sally Hawkins jako roztržitá Poppy skutečně boduje - u strany jedné, tu druhou nenávistně sere. Scénář by snesl nějaký hlubší směr než jen poskakování mezi nejrůznějšími situacemi (noční dívčí tah a střety s instruktorem autoškoly jsou jasným vrcholem), ale já to i tak celé přijal. Divně dobrých 70%. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Je tu oscarová nominace za scénář a např. Zlatý glób pro Sally Hawkins, proto mě nízké procento u tohoto filmu překvapilo a říkala jsem si, že to snad bude omyl... Bohužel musím dát nízkému hodnocení za pravdu (ač ne tak radikálnímu). Čekala jsem ne třeskutě vtipnou komedii, ale spíše takovou inteligentní komedii možná i ve stylu 500 dní se Summer, jenže přišlo zklamání. Děj naprosto o ničem, žádné pořádné zvraty a budování napětí, nic, na čem by se dalo stavět. Hlavní postava mě naprosto iritovala, nebyla mi absolutně sympatická a těžko jsem si k tak afektované a diblíkovské postavě hledala cestu. Nenašla jsem ji. Ve výsledku mě film spíše nudil než bavil, škoda, hodně jsem si od Happy-Go-Lucky slibovala. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď už boli tak blbé a bláznivé, tak mohli byť aspoň krajšie. Jediným poriadnym plusom tohoto filmu je jeho fajn anglická atmosféra, ale keď chcem byť objektívne subjektívny (alebo naopak), tak toto Leighova zásluha nie je a budem radšej hodnotiť scenár, réžiu a hercov. Po Another year a Secrets and lies som napísal, že sa teším na jeho ďalšie diela, vybral som si však nesprávne. Hlavná postava (a jej predstaviteľka) je nesympatická, zuby má ako Hamšík, scény v aute sú totálne na nervy, posolstvo vlažné a koniec vyznieva do stratena. Leigh asi senilnie a nechce riešiť už nič závažnejšie, vzhľadom na očakávania mu ale nič v konečnom hodnotení neodpustím a neurobím ho silou mocou šťastným. Podľa jeho filmu by to bolo robiť nasilu predsa chybou. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velmi divna trpka komedia, ktora je sice miestami naozaj vtipna, avsak vacsinu casu sa vo filme nic nedeje, teda okrem blaznenia ultrastastnej Poppy, ktora vo mne svojim podanim evokuje, ze jej postava bola nielen az uchylnohyperstastna, avsak aj lahko retardovana. Kazdopadne riadny typek. Film sa pre mna inak nicim nevymyka z priemeru. Eddie Marsan ako autoskolovy instruktor Scott bol vsak vyborny. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl s Poppy sdílet byt, naléhavě hledám kontakt na nájemného vraha, ale jenom sledovat, jak svým optimismem připravuje o nervy druhé, bylo vlastně poměrně povzbuzující (dobrá nálada vás nic nestojí, ale na...e spoustu lidí). 65% Zajímavé komentáře: Radko, Pedestrian, LuckyStar ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Sally Hawkins získala za svůj herecký výkon cenu Stříbrného medvěda na Berlinále 2008. (Sofia)
  • Ve scéně, kde Poppy (Sally Hawkins) řídí auto a baví se se Scottem (Eddie Marsan), bylo použito pět miniaturních kamer, které byly vloženy do interiéru auta. (Terva)

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno