Reklama

Reklama

Veřejný nepřítel č. 1

  • Francie L'Instinct de mort (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Národ ho uctíval, ženy ho zbožňovaly a pro stát byl nepřítelem číslo jedna. Jeho odvážné skutky, nesčetné útěky z vězení, milostné románky, nad nimiž zůstával rozum stát, jeho bájná dobrodružství, obrovský cynismus a výsměch policii, z toho všeho vznikl pro Francouze skutečný národní epos. Epos o člověku, který byl skutečným hrdinou nebo antihrdinou…
Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (premiéra 1.1.2009) se natáčely souběžně celých devět měsíců, na třech kontinentech a s rozpočtem přes 80 miliónů Eur. Jedná se o nejdražší francouzskou produkci všech dob. (Festival francouzského filmu)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (538)

kingik 

všechny recenze uživatele

Gangsterky moc nemusím, ale tahle stála za to. Klady: perfektní režijní vedení, mnohovrstevnost hlavní postavy gangstera a její dokonalé ztvárnění Vincentem Casselem, výborné střídání vypjatých a klidných pasáží, nápaditý scénář, propracovaná akce, strhující děj, kvalitní kamera. Zápory: Gérard Depardieu se sem moc nehodil. 100% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jacques Mesrine: Reservoir Dog nebo Baron Prášil? Sága o francouzské gangsterské celebritě zakončila můj víkend s Casselem a já po něm odhazuji vůči manželovy Monicy B. svou infantilní žárlivost a smekám. Disponujíc výhodou vidět oba filmy bezprostředně za sebou jsem byl svědkem rozkošně natočené první půle s už pohublým Vincentem (nenatáčelo se chronologicky, nýbrž od konce, kdy měl 20 kilo navíc), jenž i přes svou útržkovitost splnila účel a dokonale mě navnadila na tu druhou. Teď jen čekám, že do těch téměř skvěle šlapajících kapesních hodinek dosadí Richet to pověstné poslední kolečko a stvoří tak dokonalý stroj.. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film překrásně ladí mezi krimi thrillerem, gangsterskou ságou a studií osobnosti. Tenhle film je drahokamem v žánru, s perfektním hereckým ansáblem, neuvěřitelné rekreace Francie ze 70. let, instinktivní a velmi realisticky podané akci, která je mimochodem podle pravdy a Richetovo režírování je velmi precizní, pod kontrolou, při sledování cítíte, že ví co režisér chce, tohle je další z filmů, které mě absolutně a nečekaně rozsekaly. Jacques Mesrine opravdu v 60-70 letech zabil několik lidí, loupil banky, opakovaně několikrát utekl z vězení a vlastně prováděl všechny věci o které, každý legendární kriminálník usiluje. Doporučuji ! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V této branži platí jen jeden zákon, zákon džungle…. Tvůrci hned na začátku upozorňují, že není možné zobrazit složitou identitu člověka, kterou každý vnímá odlišně. Přesto se jim to v kontextu obou částí podařilo! Právě to, že měli možnost dvou částí, mohou ukázat jaké byly začátky této gangsterské legendy - rozporuplné osobnosti, jenž nemá ráda odpor a vzdor. A je opravdu jen nás, jestli si budeme myslet, že je to nebezpečný ….syn! PŘÍBĚH**** HUMOR ne AKCE*** NAPĚTÍ *** Tato část je přesto jen jakýsi úvod k tomu, co mě dostalo! A co se týče Jaquese Merina .. (konec 1.části) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Film mi tak trochu pripomenul gangsterské eposy od Scorseseho. Akurát že nieje tak epický, plynulý, nieje tak strhujúci a je komornejší. Film si na úkor plynulosti rozprávania tak trochu sebecky vyberá z Mesrinovho života len tie najextrémnejšie okamihy a na frak dostáva tým pádom aj hlavný charakter (do nejakých charakterových popisov film nejde), na druhú stranu je však o zábavu postarané, keďže je sa stále niečo deje. Vincent Cassel si úlohu očividne diabolsky užil a aj to sa podpísalo na silno pozitívnom dojme. Plusové bodíky patria aj Depardieuovi za postavu ako vystrihnutú z klasických mafiánskych filmov a Royovi Dupuisovi, ktorý síce nijak nehviezdil, no má moje obrovské sympatie vďaka filmu Screamers (hypercool zabiják s vytetovanou slzou pri oku :) ) a vidieť ho po dlhej dobe na obrazovke ma veľmi potešilo. Finálny dojem sa samozrejme ukáže až po zhliadnutí druhého dielu....zatial (8/10) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Vincent Cassel měl během natáčení přibrat 20 kilogramů, poněkud postup změnil, nejdříve zhubnul 9 kilogramů a pak během natáčení postupně přibíral. (Snorlax)
  • Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog sa natáčali súbežne celých 9 mesiacov, na troch kontinentoch a s rozpočtom viac ako 80 miliónov Eur. Jedná sa o najdrahšiu francúzsku produkciu všetkých dôb. (Smok)

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama