Reklama

Reklama

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (721)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o mě, tak nám Harry Brown prokazuje laskavost. Rázná a úderná odpověď britské kinematografie na rozvleklé Gran Torino. Oproti rasistickému dědkovi má zde hlavní hrdina, v podání excelujícího Michaela Cainea, velmi osobité a na první pohled uhrančivé charisma. Nesnaží se mládež převychovávat, neboť moc dobře ví, že v této době je to téměř nemožný úkol. Jeho jediným cílem je ochránit své bližní a zamezit zlu, které pouliční gangy rozsévají skrze ulice Londýnského předměstí. Debutující režisér Barber se navíc nebojí jakékoliv kontroverze a tak bez obalu ukazuje krutou, ale pravdivou skutečnost o násilném realitě za oponou mediálních lží. A to si zaslouží potlesk. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale na pana Kerseyho ( http://www.csfd.cz/film/12971-prani-smrti/ ) přes podobný úděl a žánrovou spřízněnost pan Brown teda nemá. A i to chování britských(!) policajtů mi tedy moc nesedlo. Ale jinak je to inteligentně natočený a odehraný thriller. Škoda, Mr. Caine... - - - - - (Poprvé viděno 24.1.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 5622., komentář zde jako pětistýšedesátýdevátý - 21.1.2013) ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na zkazenú mládež jedine vyslúžilých dôchodcov s kvérom v ruke a zubatou na krku. Jednoduchá žánrová jednohubka, ktorej k dokonalosti chýba veľa (menej truchliaceho starčeka, viac viac záporáka, silnejšie motivácie - príbeh - drajv - záver), ale nenáročnému divákovi naservíruje tučnú porciu špinavého Londýnskych (?) ulíc, na ktorých by to mal ťažké aj Fredy Kruger. Spokojnosť. 70% ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.8/10] | me: Michael Caine je drsnej Harry (Brown). Výborne zahraté a tým veľmi presvedčivo zobrazená brutalita britskej mladej nevychovanej špiny. Michael Caine je opäť vynikajúci. Odhliadnuc od menších (prehnaných) detailov v závere (kvôli ktorým nedávam 5*) sa jedná o výborný film, ktorý má neuveriteľne veľa silných momentov a scén a stojí za povšimnutie. Je to tvrdé - reálne až autentické ... britské Gran Torino bez Gran Torina. Good one ! ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Neo noir podobající se Gran Torinu, ale Michael Caine, pan herec, není drsnej Harry ani tvrďák Eastwood. A sporé herectví Emily Mortimer je převážně na vadu. A ten anarchistický závěr kvůli ničemu, naprosto vycucaný z prstu je přehlídkou nejvyšší hlouposti. __ Trocha šmrncu a stylu by tomuhle filmu neuškodilo, právě naopak. Tahle suchárna je marná. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Žena v hospodě, která zpívala píseň "Gold", byla zdravotní sestrou štábu. (Frankooo)
  • Noela Winterse si zahrál britský rapper a skladatel Ben Drew, známý pod pseudonymem Plan B. Často spolupracuje s duem Chase & Status, se kterým se podílel i na soundtracku k tomuto filmu. (bradl3y)
  • Natáčení probíhalo převážně na londýnském sídlišti Heygate Estate ve čtvrti Walworth, které se přibližně 3 roky po uvedení filmu dočkalo demolice. (Lumberjack)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama