Reklama

Reklama

Roger Greenberg je ztělesněním „pana zbytečného", inteligentního čtyřicátníka, který žije ve snech zpackaného života a věčného nicnedělání. Kdysi opustil slibně se rozjíždějící rockovou kapelu a odjel do New Yorku za „kariérou" pokrývače a současným psychickým zhroucením. Po letech se vrací do L.A., aby pohlídal dům úspěšného bratra, a v setkání s bratrovou osobní asistentkou Florence se možná skrývá i sebekritické prozření. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Existenciální drama, řešící otázky nezaměstnanosti a bezstarostného života bez práce. Greenberg rozhodně není novým Lesterem, na jeho obranu je však nutno podotknout, že se o to ani nesnaží, i když mnoho diváků tvrdí opak. Ben Stiller si s vážnou rolí poradil bez sebemenších potíží (stejně jako jeho kolegové v podobných rolích - Jim Carrey, Will Ferrell...), škoda že všechno tohle musím psát ke zhola průměrnému filmu, který krom vážného Stillera nenabídne vůbec nic. Ben se do své role ponořil překvapivě hluboko, shodil kvůli ní až nezdravé množství váhy, ale není mu to moc platné. Pokud by si měl člověk film pro něco pamatovat, tak právě pro Bena Stillera. Jenomže na Greenberga se vzpomínat nebude. Tentokrát americký nezávislý film šlápnul vedle. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

V pohode stráviteľný arthouse plný awkward momentov - hoci nestabilnou postavou je tu Stiller v úlohe Greenberga, približne v polovici filmu nastavovanú atmosféru naruší neurotickým telefonátom jeho brat a to je prvý z momentov, keď sa začne medzi postavami prudko kymácať rovnováha - neurózou tu totiž trpia všetci. Baumbach vie navodiť posmutnelú dramedy atmosféru, no tuto sa mu nepodarilo vystihnúť myšlienku tak ako napríklad v Sépii a veľrybe, o čom svedčil aj koncepčne a sčasti i klimaxovo nečakane ustrihnutý koniec. Ten zachraňuje len naoko obyčajná dvojslovná posledná veta, v ktorej sa však skrýva tá nádej na katarziu mysle, po ktorej Greenberg celý čas pátral. S istou rezervou by som film prirovnal k Allenovej observation manhattanskej ére, no s úplne odlišným a riedkym humorom. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pěknej kokůtek tenhle Roger Greenberg, ale upřímně, kdo z nás často nesmýšlí stejně jako on? Greenberg, kterej se jednoho dne psychicky zhroutil, se snaží vrátit do života a normálně fungovat, tím 'normálně fungovat' je v jeho případě myšleno to, že prostě každá jeho věta bude končit slovosletem "fuck this shit", nestará se o svoje okolí, nestará se, co si o něm kdo myslí, naopak se stará o věci, o které mu nakonec vlastně až tak nejde. Jen se snaží dodat svému žití a bytí nějakej smysluplnější důvod... Skvělá sebereflexe normálního čtyřicátníka, kterej nežije život tak, jak si většinová společnost představuje, a asi právě tím mi je, přestože je to takovej shithead, vlastně hrozně sympatickej. Ben zase jednou v civilní roli a zase jednou prokazuje jak skvělým dokáže být hercem. Perfektní film, na kterej (aspoň podle místního nízkého hodnocení) bude většinová společnost nahlížet asi tak, jako většinová společnost ve světě Rogera Greenberga nahlíží na něj. ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Komedii nečekejte v žádném případě, o drama tam nějaké pokusy jsou. Ve skutečnosti je to, ale film o člověku, který se snaží nic nedělat a i když by se tohle téma dalo zpracovat mnohem poutavěji, tohle zpracování je doslova a do písmene o ničem. Se Stillerem už jsem viděl leccos, ale tohle bylo suveréně to nejhorší. Jedna hvězda za z rámce filmu poněkud vybočující závěr, ale to je vše. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Zatím tři ze čtyř filmů, které Noah Baumbach natočil a napsal se mi vůbec nelíbily. Jedinou výjimkou je Manželská historie, která byla skvělá, ale předchozí snímky, co jsem viděla včetně tohoto šli naprosto mimo mě. Obsazení super, Ben Stiller byl správně divný a neurotický, bylo zajímavé ho vidět v jiné než komediální roli, ale zvládá to, jen škoda, že to bylo zrovna v tak nepovedeném filmu. Šílená nuda, vadilo mi snad všechno kromě herců. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Představitelka Beth (Jennifer Jason Leigh) se spolu s režisérem podílela na psaní příběhu, podle kterého byl později připraven scénář. (ČSFD)
  • V 51. minúte, keď sa Roger (Ben Stiller) prechádza po ulici, je v pozadí možné vidieť vo výklade dva vzácne nemecké automobily Gumpert Apollo. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama