Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Ten Troška už snad není při smyslech. Bez známky sebereflexe točí samou chujovinu, ale vo co gou, vždyť je to přece "zábava" pro diváky a ne pro kritiky! Jinak řečeno, Nova to odvysílá i s padesáti reprízama, čímž si uřízne svůj kus "primetime koláče", tak má vystaráno a všichni jsou spokojení. V momentech skřípajících pokusů o humor přímo vycítíte tu zoufalou snahu, ale ono se prostě není smát čemu. Snad jen Troškově impotenci. Příště by mohl zkusit umělý smích jako v sitcomech, abych aspoň věděl, kdy se řezat a kdy si dát šlofíka. Herci (dá-li se to tak nazvat) jsou ještě křečovitější, než epileptik na technopárty. I ten Langoš, kterého jsem měl kdysi za frajera tady přehrává jak na Shakespearovských slavnostech. Takhle dramatický projev by mu neslušel ani jako Hamletovi. Aspoň jsem si užil africkou přírodu- letiště i chatrč.. a kdo má postřeh, spatří i užovku a afektovanou Slavíkovou. No nic, letošní vánoce si škrtám. Ježíšek mi nenadělí ani nenadělá, byl jsem totiž zlobivý a sledoval TroSkův výkal. ()

liborek_ odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměl potřebu Troškovy filmy komentovat; snad z obavy, že to bude vnímáno jako povýšené mudrování nebo pouhé hloupé snobství. Nicméně dnes si neodpustím krátkou poznámku: Herce, kteří se zde objevili, dokážu pochopit (přátelství s režisérem, prostá snaha živit rodinu či milenky apod.), ale ani flogiston pochopení nedokážu v sobě najít pro Trošku, který, dle mého laického pohledu, naprosto postrádá soudnost. Netroufám si posoudit, nakolik je DoJH horší nebo lepší než jeho jiné filmy z posledních 15 let, na to by asi byla potřeba velmi jemná stupnice, avšak celkové hodnocení tohoto "filmu" hodně vychází z kumulativního znechucení z celkového díla tohoto "lidového" umělce - nenacházím naprosto nic, co by zasloužilo aspoň náznak uznání nebo pochvaly.__ Dodatek: Je pozoruhodné, jak se zuby nehty drží české kotliny onen mýtus o lidovosti režiséra Trošky. Na jeho filmy se do kina vůbec nechodí a jsou to vlastně divácké propadáky. Že se jako kolovrátek hrají neustále v TV (=TV Nova)? Oh.. come on... ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Neviem či Troška nadobro uviazol vo svete rozprávok, ale tento film vôbec nepripomína reálny život. Je plný skreslených charakterov, ktoré s prehnaným pátosom stvárňujú prehrávajúci herci (Tereza Bebarová si cvičí pred zrkadlom duckface) a celé sa to vyvinie (spoiler) v happyend gigantických rozmerov, kde dobro víťazí nad zlom. Tento film Vám neponúkne o moc viac ako jeho farebný cover. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Neškodná letní komedie, která bohužel často tíhne k pavlačovému humoru. Není to žádný zázrak, ale např. Langmajer byl výtečnej. Po debilních Troškových Kameňácích konečně něco, co se dalo bez problémů vidět. V paměti to příliš dlouho neutkví, ale žádné velké ambice si to neklade, tak netřeba čekat něco velkého. Jinak 110 minut je na film podobného typu obludně moc. Kdyby to mělo 90, vůbec nic by se nestalo. 50% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

"Sestro, skalpel! Odsávat! .... Ale ne odsávat ústy v mém rozkroku, sestro, to jste se spletla, myslel jsem odsávat krev pacientovi!" Troufnu si říct, že jen tahle jediná věta (která navíc není z "étavo filmá") je vtipnější, než celý dvouhodinový spektákl, omylem zařazený do žánru komedie. A propos, k těm dvěma hodinám - nevím, jestli Troška úmyslně vynechává u svých filmů střihače, aby ušetřil na letenku do Afriky kvůli několika málo záběrům, ale 112 minut je fakt priveľa (tady vidím 102 minut, že bych sledoval nějaký director's cut?). Švandrlíkova původní myšlenka byla asi humornější, nicméně Troška ji opět zabil, byť tentokrát nedošel až do údolí totální trapnosti, aby tam znovuobjevoval kameňácké jakoževtipy a babovřeskovou jadrnost. Pro skalní fanoušky tohoto guyského "fajnšmekra" bych jen doplnil, že ani zde nechybí pohled na holou pánskou zadnici, dokonce se okolo ní točí podstatná část zápletky, což samo o sobě by mělo odradit většinu diváctva z protipólu (ne, já se odradit nenechal). Ty, kteří jako já podlehnou svodům luzného rejži, dokoukají jeho další úžasné 4procentní (pardon, 30procentní) veledílo a jsou heteromužského pohlaví, ti mohou být snad aspoň částečně odškodněni pohledem na sympatické figury i tváře Terezy Bebarové a Alžbety Stankové, která od Rebelů zajímavě vyzrála (teď nemyslím hereckou stránku). Dokonalý protipól jim tvoří Sandra Pogodová, která zejména v první polovině filmu odstraší odhadem polovinu těch, kdo to přeci jen riskli i přes své antitroškovské postoje (i tuhle zkoušku odvahy jsem ustál). Nejlepší herecký výkon předvedla ve filmu určitě ta africká "mamba", bez které by vlastně Troška ani neměl co filmově vařit... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Po příletu do Nairobi čekala na štáb dvanáctihodinová cesta do vesnice Ltibo, která leží stranou od turistických oblastí a nejbližší hotel je vzdálený více než hodinu cesty. (TheSlezy)
  • Komedie vydělala za první víkend promítání 6,7 miliónů korun. Snímek se v kinech udržel úctyhodných třináct týdnů a za tu dobu vydělal celkem 33,6 miliónů. (pavlikv)

Reklama

Reklama