Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní zpravodajská relace České televize. Souhrn nejdůležitějších událostí dne v ČR i ve světě. (Česká televize)

Recenze (213)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Novinky (,,jasné a spolehlivé") posílají Události pomalu ke dnu. Zvýšila se akčnost moderátorské dikce (hlavně Savarová) a hustota zpravodajských upoutávek, snížila se důležitost referovaného. V malé desetimilionové zemi má teď hlavní zpravodajská relace veřejnoprávní stanice celých 45 minut, přičemž poměr zpráv ze zahraničí se nijak výrazně nezvýšil, co tam asi chtějí vysílat? Obsah začal VÝRAZNĚ pokulhávat za formou. A navíc: ,,Na silnici tento víkend zemřeli 4 lidi a to je nejlepší výsledek za posledních pět let." (10.4.2012) ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

No bratia, musím vám povedať, že vy ste tiež nevyhrali tým vaším spravodajstvom asi tak ako my s tými našimi. Strašne veľa propagandy. Ľudia si myslia, že tá skončila pádom opony, ale sú na omyle. Je tu ďalší "izmus" a propaganda tentokrát opačným smerom pokračuje. Veľa jednostranných pohľadov, asi tak ako u nás. Či už na Rusko, Juhosláviu, blízky a ďaleký východ. Západ ako vždy velebený. Domáca scéna je trocha lepšie spracovávaná, ale aj tak na odpad. Je to bieda a to takmer vôbec pravidelne nepozerám vaše komerčné televízie. Dúfam, že sa to časom zmení, ale to neviem, či si na toto potom spomeniem a hodnotenie zmením. Zatiaľ, pre mňa len polopravdy. Odpad! ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

O tom, jak je to na ČT s nezávislostí a objektivností jsem se mohl přesvědčit na vlastní kůži, oči, uši, nos a hlasivky. Podlézání "správné straně", dehonestace "třídního nepřítele" doma i za hranicemi, vlastně se nic nezměnilo. Když už to tu je, tak by mě zajímalo, jestlipak si Marcela Augustová při dnešních zprávách (a jejich ideologickém zabarvení) ještě někdy vzpomene na časy v Pionierskej Lastovičke (kterou má eufemicky v profilu přejmenovanou na Vlaštovku). Odpad nedávám jen proto, že pak by mi nezbyl stupínek na zpravodajství z výročního sjezdu TOP 09 potvrzujícího vedoucí úlohu této pidistrany v zemi, který se tu jistě taky časem objeví. Jen malý příklad, co je to reportáž (a kupodivu zrovna na téma úpadek žurnalismu). Kromě toho není od věci upozornit na způsob práce dnešních médií, jako stálé zvyšování paranoidního strachu vůči (skoro) všemu. Dámy a pánové, Adam Curtis. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Opět další z pořadů, který tady podle mýho nemá co dělat a za normálních okolností bych ho ignoroval, ale bohužel normální okolnosti nejsou. Někdy mám dojem, že kdyby se vytvořila hromada hoven a nahoru se napsalo logo čt, příběhnou někteří zdejší uživatelé a budou říkat, jak ta hromada krásně voní a kdyby se pak přes noc ta samá hromada přesunula jinam a jen se vyměnilo logo čt za logo tv nova a přiběhli by k ní ti samí uživatelé, co den před tím, začali by tvrdit že strašně smrdí. Zdejší hromadné přirovnání zpravodajství veřejnoprávky ke zpravodajtsví komerček přejdu s tichým mlčím a úsměvem na rtech. Přece jen za ty roky na csfd už mě hned tak něco nepřekvapí. Přejdu rovnou k věci, tedy k příkladům proč dávám odpad a rozhodně to nebude kvůli porovnávání s bbc. Myslím si, že komedie je zde až dost. 1. Válka na Bálkáně - hlavně z počátku to nebylo nezávislý zpravdajství, ale pouhé předčítání tiskových zpráv vydaných Bílým domem případně sekretariátem NATO. 2. ČT : věc veřejná - to nebylo zpravodajství, ale jednostraně viděné pravdy. 3. Kauza Ďolíček - lidi, kterých se kauza dotýká byli ze zpráv v šoku. Buď učelové lži a nebo naprostá lenost novinářů z ČT zjišťovat si pravdu a dát prostor všem stranám. Opravdu neuvěřitelné, byl jsem v šoku, kam až je Čt schopna zajít a klesnout. Po bodu 3 už jsem se na Události přestal dívat, protože je nepovažuji za objektivní a pravdivé, ale co taky čekat od TV, nad jejíchž "nezávislostí" bdí slepenec prapodivné partičky říkající si rada ČT, kterou jmenujou politici !! Jediný pořad, který na ČT snese přisné měřítko jsou Události, komentáře ve 22:00 na ČT 24 a to je opravdu zoufale málo. Co tady dělá proboha Kocáb ?? Že by novej moderátor zpráv ? No pokud se chce ČT vyrovnat objekitivou zpráv třeba ruský státní televizi, bude kariérista a protekční politik Kocáb ten nejpovolanější. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

Objektivní novinařina ?? Jistě, ale leda tak na planetě Dělámesizvásprdel.. A tak přišla doba, kdy i dříve jen profesionální formou se pyšnící a zastydle distingované Události začaly platit za pouze profesionální formou se pyšnící a zastydle distingované nepříjemně koncentrované zlo.. Pravda je tam venku, přátelé, ne na internetu, ne v novinách, časopisech a televizních obrazovkách.. Ať žije masová manipulace !! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Během Událostí vysílaných 18. 11. 2011 přestalo fungovat spouštění obrazových příspěvků. Události tak musely být ukončeny po 19 minutách. Branky, body, vteřiny (od r. 1956) byly ale odvysílány bez technických problémů. (David7)
  • Během Událostí vysílaných 18. 8. 2012 nastal technický problém – šlo o selhání pultu ve zvukové režii. Na konci Událostí (byly ukončeny předčasně) bylo slyšet, jak Jakub Železný říká: „Ty k*ávo, už jsem zažil ledacos.Branky, body, vteřiny (od r. 1956) byly odvysílány z Velína namísto virtuálního studia. (David7)

Reklama

Reklama