Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Rssa 

všechny recenze uživatele

Drsná krimi o podnikavém JW, který k úspěchu a penězům přišel jen díky svému důvtipu a předstírání, je podána velmi netypicky hlavně svou atmosférou a celkovým vyzněním. Velký vliv severské depresivní filmografie je znát, učesaný příběh není radno čekat. Defacto jediný Švéd v tomto švédském filmu je blonďatá slečna hlavního hrdiny, který je Nor, ostatní jsou buď muslimští přistěhovalci nebo Srbové nebo jiní. A taky ta slečna je jediný dobrý element příběhu, všichni ostatní jsou svině, tzv. bad guys. Temnost a deprese v druhé části filmu sálají na povrch, ale film je to hodně dobrý. 80 % ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Dospělejší švédský Bony a klid? Jo proč ne, příběh jednodušší a předvídatelný, ale vadilo mi to? Myslím že ne. A Holder resp. Joel Kinnaman totálně boží *:+* Skvělý taky Dragomir Mrsic. Fakt jsem měl podobný pocit u trilogie Pusher a Madse Mikkelsena, když jsem ho kdysi "objevil". Doporučuju všema deseti resp osmi z deseti a těším se na zbylé 2 díly. *:+* ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neláká mne vymetání snobských večírků a tak na své případné podnikání s kokainem nebudu žádat eurodotace, chudým ho nechám za dumpingové ceny a do škol ho dodám zcela grátis. Jsem zkrátka charakter a hodlám se dožít vyššího věku než švédští obchodníci arabského, srbského či albánského původu. Moc dobře jsem se s nimi totiž necítil, zábavy jsem si taky příliš neužil a nepotkal jsem jedinou sympatickou postavu. Takže, kdyby všechny postavy tohoto snímku v závěru zemřely, tak bych přidal hvězdu za happy end, ale to se, bohužel, nestalo, takže tři jsou tak akorát. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

MINIKINO Kavárna, Ostrava, 6.7.2011: Tentokráte v mnohem komornějším prostředí v 6ti lidech. Tento severský triler se docela povedl. Je o mladíkovi (studentovi VŠ), který ač chudý se potřeboval kamarádit se smetánkou. Ovšem k takovým vztahům je potřeba mnoha peněz, aby člověk nějak vypadal atd. Však víme jaká je to snobárna. Jak nejjednodušeji získat hromadu peněz? Legálně asi ne. JW se tak spouští do spirály, z které není úniku. Ač schopný a chytrý je v nové brandži nový a neví co vše to obnáší. Což ho pekelně semele. Jak si lze jednoduše, kvůli karavině, naprosto pokurvit život. Zahráno dobře a realisticky, škoda že nebyl dán větší prostor Dejanu Cukicovi. Hlavní hrdina zahrál výborně, uvidíme co z něj vyroste. Kamera a střih na vysoké úrovni.80% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Konečne zasa výborný film, a zasa raz severská tvorba. Snabba Cash je dramatický thriller, aký sa nepotuluje na každom rohu a jednou z jeho kvalít sú výborne napísané a zahrané postavy (najlepší samozrejme frajer Kinnaman, ktorý je po Zločine momentálne v kurze), dobrý herci a skvele napísané osobné vzťahy a zázemie každého z hlavných účastníkov. Teším sa na dvojku. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama