Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (250)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Je to síce napínavý film s prekrásnou hlavnou hrdinkou (navyše mojou obľúbenkyňou), ale tak trochu som čakal, že to bude TOP thriller roka. Možno najmä kvôli tomu, že sa to odohráva v nádhernom prostredí, a naháňačky po horách a lesoch vždy patrili k mojim najobľúbenejším. Čo však vyzeralo ako parádna adrenalínová jazda v štýle megapeciek ako El rey de la montaña či Vertige (áno, už som mal sto chutí napísať, že po Španieloch a Francúzoch sa konečne zobudili aj Briti), sa v záverečnej tretine zvrtlo, akonáhle sa postavy premiestnili do civilizácie. Potom je to už tradičná, akčná, rukojemnícka kriminálka, pri ktorej po sebe všetci strieľajú a odnesú si to policajti, zločinci, aj civilisti. Akcie je našťastie dostatok, takže nudiť som sa nestihol, akurát to po atmosferickej stránke začalo pekne zlyhávať. Čistý exploiťák by som jednoznačne privítal viac. 8/10. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Naprosto výjimečný thriller, který nemá za posledních pár let obdoby. Absolutně nechápu, jak může být hodnocení tak nízký. KevSpa, Obitus, Verbal a Dellamorte by zasloužili nakopat do zadnice nebo by takovým chytrolínům neuškodilo se taky trochu proběhnout před odstřelovačem, aby zkusili, jaký je to napětí, když jim tohle nestačí. :-D... Já osobně jsem nadmíru spokojenej. Opravdu jediná věc, za kterou LZE ubrat hvězdičku, je scénář. Všechny ostatní kritiky jsou jen hrstkou trapných keců. Ale chápu, že existují magoři, co si dokazují svoji inteligenci sledováním převážně artových kravin a když narazí na něco svižnýho a krvavýho, tak se jim z toho udělá nevolno, a pak se tu vyblejou do komentáře. Sakra, už mi přijde, že komentuju, jak ten kokot Verbal. Neva, snad mi to moji kámoši odpustí a za tento brilantní thriller dávám naprosto zasloužených 90 % !!! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jo, začátek nebyl špatný. Sice nerozumím tomu, proč se v každém filmu skupina turistů chová jakoby všichni právě utekli z léčebny pro duševně choré, ale budiž. Asi mám jen štěstí na lidi... No ale za naprosto fatální chybu považuju rozhodnutí hlavounů, že až dojdou lana, nakoupí se bouchačky a bude se střílet. Ono to totiž chvílemi vypadalo, že vůbec nikdo nemá páru, po kom že to vlastně má střílet, a tak se pálilo jako na zahradě o čarodějnicích. A když se zdálo, že už to nemůže být lepší, přišel závěr, při kterém přešel smích i třetí hvězdičku, protože pochopila, že stačilo málo a zabili i ji. Abych to tedy nějak shrnul. Logika tu byla přítomná asi jako Hliník ve večerní škole a Siru Karlu Rodenovi se musely při finální projekci jistě zase o něco zvětšit kouty. Zdejších 64% mi tak vážně nejde do hlavy, zas o tolik lepší než megahit včerejšího večera Tornádo nad New Yorkem to nebylo. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

A Lonely Place to Die je tak trochu novodobý Cliffhanger, jenom bez Sylvestera Stallona a pro akční film tipického klišé. Je to velmi povedený thriller plný dějových zvratů a zajímavých momentů. Scéna u řeky mi dost připomínala klasický hixploiťák Vysvobození. Tenhle film nabízí velmi napínavou podívanou, která vás od okamžiku rozjezdu nenechá v klidu. Celkový dojem doladí hlavně sympatické a zajímavé postavy, mezi nimi i starý dobrý Karel Roden (jeho dialog s únoscem v kavárně si ještě nějakou dobu budu vybavovat). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem vůbec netušil, co mám od filmu očekávat, po skončení jsem byl mile překvapen. Úvod odpovídá alpinistickýmu dobrodružňáku, při němž jsem začal klít, jelikož čekat, než lidi začnou padat ze skal, není zrovna můj šálek kávy. Musím ale uznat, že je tato část velice pěkně natočená, čímž nakopává film hned od začátku. Když potom skupina hlavních hrdinů podle podivného hlasu z lesa najde cosi zakopané v zemi, říkal jsem si, že se blýská na lepší časy. Euforie byla přehnaná, jelikož se jednalo o unesené malé děvče. Tímto okamžikem snímek přechází do akčního survivalu, kdy se skupina alpinistů snaží dopravit devčátko do civilizace, přičemž jsou pronásledováni dvěma nimrodskými únosci, kteří se starají o redukci počtu zachránců. Co mě opravdu nepotěšilo, byl závěr odehrávající se v "civilizaci". Karneval alá Rio v podhorské dědině byl na mě moc, natož pak zběsilé vraždění na potkání v podání jednoho z únosců. Film je zručně natočený, slučná atmosféra panuje skoro po celou dobu filmu, zachycena je zde velmi pěkná příroda, škoda jen toho závěru. 75% PS: Roden tam má jen štěk. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Při hledání vhodných lokací pro film bratři Gilbeyové použili při lezení kameru připevněnou na hlavě. Tato videa je možné vidět na konci filmu. (Kritiq)
  • V závěrečné scéně, kdy se v prostorách kuchyně Alison (Melissa George) zoufale brání před svým pronásledovatelem, je možné zaznamenat proměnlivou sadu kuchyňských nožů přichycenou na magnetickém madle. Během jenotlivých kamerových záběrů se jejich počet mění. (Conspi)
  • Takmer celý film bol natočený na území Škótskej vysočiny, na severe Veľkej Británie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama