Reklama

Reklama

Tichý dům

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Laura a její otec Wilson se rozhodnou strávit poslední noc na starém rodinném letním sídle, než bude zrenovováno. Vše probíhá normálně až do chvíle, kdy Laura uslyší podivné zvuky z druhého patra. Otec se rozhodne jít nahoru podívat. Dlouho se nevrací a tak se ho vydá hledat. Jenže to co objeví se jí vůbec nelíbí, zjistí že v domě někdo je a ona se nemůže z téhle smrtící pasti dostat ven. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Za pointu by tvůrce zasloužil zpřelámat hnáty, ale to je bebino bolící až na konci, takže za tu předchozí smělou a neznámem obestřenou hodinku dávám 75%. Pochválit musím originální kameru, která dodala spoustě scén hutnou atmosféru, na druhou stranu hodně šlo ještě zapracovat na hudbě a tom scénáři. Docela překvápko. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Keď som videl dievča v uruguayskej pustatine, ako sa vysokou trávou brodí ku kamennému domu, potešil som sa. Starý dom vyžaroval zlú energiu, a to bolo ideálny predpoklad pre dobrý horor. Aj interiér domu bol sľubný: archaický nábytok a hrubé steny, ktoré určite držali chlad. Jedinou ambíciou tohto filmu na jeden záber však bolo vyľakať diváka, čo sa darilo pomerne úspešne. Zámer vyvolať skutočný strach v skutočnom čase sa vydaril, zopárkrát som sa znamenite zľakol. To podstatné aj tak zostalo neviditeľné a La casa muda, je zaujímavejšia spôsobom spracovania a povesťou o zavraždených, ktorá ju v realite charakterizuje... Veľmi znepokojivý a tiesnivý film, disponujúci malým rozpočtom, z ktorého sa podarilo urobiť malý zázrak. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Bohužel, musím konstatovat, že americký remake vychytal daleko více drobností a byl zajímavější, přestože zde slyšíme španělštinu, která je správným kořením těchto hororů. Nevím, co bych říkala, kdyby viděla nejprve tento originál a pak teprve remake, nicméně pokud se někdo počítá za hororového začátečníka, může se mu to zamlouvat mnohem více. Jediné, co zaujalo moji pozornost, byla zbraň, kterou si Laura "vybrala", jinak to od úpadku zachraňovalo jen pár dobrých scén s tmou a blikajícím fotoaparátem. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Tak, koukám že zhruba 200 lidí stáhlo mé titulky, takže nebyly až tak zbytečné a já se mohu tedy vyjádřit k samotnému filmu. Holka s tatínkem přijedou opravit strýčkovi barák. (to, že to byl strýček, jsem se dozvěděl až z předlohy, podle které byl film natočen). Holka v 1.patře slyší šramot a tak tam pošle tátu. Táta se však nevrací a tak ho jde holka hledat. Hodinu chodí a hledá. Dlouho, předlouho hledá a ukazuje nám ten bordel ve zchátralém domě. Hle, v domě někdo je a tak holka heká strachy a schovává se. Ihned si možná položíte otázku, proč ta kráva neuteče z domu, když je vše tak v zuboženém stavu? Vždyť si ta "pitka" dům na začátku filmu prohlížela. Stačilo, aby se opřela o okno a ono by samo vypadlo. Jasně, 10 minut před koncem zjistíme, proč nemohla utéct. Možná se film bude líbit těm, kterým se líbil PARANORMAL ACTIVITY a podobné příšernosti. Mne osobně film totálně unudil. Komentář ukončím slovy, které sdělila má sestra:"Až ta píčovina skončí, tak mne zavolej". Není co dodat :-) ODPAD! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Zajímavý filmový experiment, který mohl být s kratší stopáží i sakra úderný. Takhle jde jen o nastavovanou kaši s mnoha hluchými místy, kde by se navzdory záměru natočit film na jeden záběr hodil nějaký menší prostřih. Rutinní (a co do pochopení vlastně nelogické) chození po jednom temném baráku začnou už ke konci moc ovlivňovat různá hororová klišé a snaha do jednoduchého konceptu vnést nějakou zápletku, ba možná myšlenku. Zasloužené atmosferické body však právoplatně sbírá minimalistická hudba, která občas dokáže nějakou situaci slušně vygradovat a pocukat nervy. O samotném strachu z neznáma a lekačkách by se dalo polemizovat, jelikož jen lacině využívají tmavé prostředí nebo náhlé zvýšení zvuku, čehož se divák automaticky reflexivně lekne. A s čím jiným se dá také při zvoleném konceptu přijít, že? Tyhle autenticky natočené bezvýchodné situace (napadá mě například Otevřené moře) sice mají něco "nepříjemného" do sebe, ale do plnohodnotného filmového zážitku jim schází právě ona "filmovost". I když, kameru Tichého domu můžeme jen tiše obdivovat. 6/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, která se odehrála ve 40. letech minulého století v malé vesnici v Uruguayi. (Taninaca)
  • Celý snímek je natočen v jednom nepřetržitém záběru. (Taninaca)

Reklama

Reklama