Reklama

Reklama

VOD (1)

Markie Trattman (Ray Liotta) pořádá soukromé karetní hry jen pro pozvané. Jednoho dne se rozhodne najmout pár zlodějíčků, aby jeho tajné kasino přepadli. Všichni okradení se zprvu cítí značně poškozeni, ale celá záležitost nakonec utichne po pěšině. Co víc, Markie se posléze v opilosti dokonce ke všemu přizná a hráči mu s úsměvem na rtech jeho prohřešek odpustí. Markie má však přece jen průšvih, a to když karbaníky přepadnou podruhé. Historce, že s tim Trattman nemá nic společného, samozřejmě nikdo nevěří. Dát vše do pořádku má za úkol Jackie Cogan. (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (449)

verbal 

všechny recenze uživatele

Velice účinný recept! Máte li doma v šuplíku scénář k užvaněné, nudné a neorginální kravině, o který by zdravý, heterosexuální producent neopřel ani velocipéd, ukecejte nebo jinak orálně přesvědčtě Bradatou Pittku, aby vám v tom spanile zapózoval. A pokud bude Brad náležitě uspokojen, dobrovolně se znemožní i v takové kokotině a vy máte postaráno o to, že se pár chudáků nechá nachytat a cvaknou vám alespoň náklady. Že jsem se, já blbec, nepodíval, co za zvíře to spáchalo! Vřele tedy doporučuji všem, které zbabělec Robert Ford neodkrágloval smrtící dávkou tlučhubovské nudy dřív než chudáka Jesseho! Já osobně pošel už po půl hodině. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Moderní realismus v old-schoolovém kabátku. Dominik mění zavedená pravidla vyprávění a ještě k tomu srovnává lidskou a politickou rovinu. Bush a Obama jsou ve hře, které vládne Pittův Cogan, často směšnými figurkami díky svým projevům o jednotě a víře ve hvězdy a pruhy. Herci jsou perfektní, pointa strohá a úderná. Na těch posledních pár větách to všechno stojí. Amerika není země, je to jen byznys. A teď mi kurva zaplať. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tuto kriminálnu historku veľmi pekne vystihuje úryvok piesne Daniela Landu "strieľanie je dneska v móde hlavne pre tých z cudziny, tak ostaňte radšej doma a nerobte kraviny". Takýchto konfliktných príbehov medzi amatérmi a profesionálmi, už bolo sfilmovaných ozaj dosť a tento patril k tým lepším. Podanie filmu pôsobí komornejšie, treba si všímať každý dialóg a každý moment podáva dôležitú informáciu a k tomu ostro servírované príznačné črty povahy jednotlivých postáv. Po Zabitie Jesseho Jamesa znovu Andrew Dominik zvolil alternatívu nespútanej streľby a schémy prežije ten najlepší. Opakovaná spolupráca s Bradom Pittom vyznela slušne a potešilo ma ho znovu vidieť s kvérom v ruke. V jednú chvíľu som mal z toho fakt skvelí pocit, aký som mal naposledy pri pozeraní Road to Perdition, ale tento potenciál si film bohužiaľ neudržal. Dosť nevkusne, alebo umelo vyznela opakovaná pozornosť ekonomickej situácie v USA, ktorá sa šírila prostredníctvom televíznej siete. Aj keď poprava Trattmana na križovatke bola výborným momentom, film v konečnom čísle u mňa obstál na 70%. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Dominik je bůh, kterého uctívám už od Zabití Jesseho Jamese a ani tentokrát mě nezklamal. Stylové krimi drama bez jasně dané hlavní postavy. Není moc komu fandit, protože žádná z postav není divákům nakloněná. Hlavní postavou jsou prachy a příběhem se prolínající ekonomická krize. Každopádně všechny postavy jsou skvěle napsané a Pitt je jako nájemný vrah, co své vraždy neprožívá, úplně parádní. Jeho vstup na scénu podbarvený Johnny Cashem je geniální. Stejně jako celá kamera. Moje cinefilské srdce zase jednou zaplesalo. "America is not a country. It's just a business. Now fucking pay me!" ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejednoznačně zařaditelný kriminální film... Pro jednoho otravná, rádoby artová nuda, plná rádoby hluboké, ale přitom banální konverzace, pro druhého noirová a existenciálně silná filmová meditace. Já jsem ten třetí, který na to čuměl bez nějakých výrazných pocitů a jen zvědavě čekal, co z toho nakonec vlastně vyleze... Slušná atmosféra, nevěrohodný Pitt, znamenitý Gandolfini, hodně zajímavé duo dvou malých gaunerů. Víc nic. Za měsíc (a možná už za týden) si vůbec nevzpomenu, o čem že to vlastně bylo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení filmu probíhalo v březnu roku 2011 v New Orleans. (Haretix)
  • Děj vychází ze stejnojmenného románu George V. Higginse. (Haretix)
  • Na začiatku filmu, keď Russell (Ben Mendelsohn) a Frankie (Scoot McNairy) diskutujú o možnosti robenia či nerobenia prevratu, líže Russell zmrzlinu, ktorá v ďalšom zábere zmizla. (Crybaby)

Související novinky

Pittův Cogan nabírá posily

Pittův Cogan nabírá posily

11.01.2011

Produkce krimikomedie Cogan´s Trade, díky které opět spojí síly Brad Pitt a scénárista a režisér Andrew Dominik (natočili spolu Zabití Jesseho Jamese bla-bla), začíná lákat další zvučná jména. Prvním… (více)

Reklama

Reklama