Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (944)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Aneb sbalit Julianne není žádná prdel. Okamžitě volám čínské aerolinky, že chci mít na zpátečním letu Liama Neesona. Já se bál, že do téhle místy Bohem zapomenuté země dorazil s turné Míša David, a on to byl po delší době další povedený manuál o tom, co dělat, když se v letadle nudíte. (Motueka, NZ) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAK DALEKO ZAJDETE, ABYSTE TYHLE LIDI ZACHRÁNIL?“ … ,,TAK DALEKO, JAK BUDE TŘEBA...“ /// Tohle je fajn, žádný dlouhý vykecávání a šup šup do letadla. Někdo spí, někdo ne a jsou i tací, co maj smysl pro humor a začnou prudit: JSTE PŘIPRAVAVENEJ PLNIT SVOJI POVINNOST ŠERIFE?… Malej prostor, vzduchem lítaj (visej…) zprávy a hezká atmosféra strachu postavená na důvěře, vzbuzuje vočekávání, jestli dřív dojde čas nebo pasažéři. Samozřejmě, že mě taky totálně dojebala závěrečná čtvthoďka. Zvraty a akce budí spíš než nadšení úsměv a do toho ty reklamní kecy… inu což, je třeba to brát takový, jaký to je. Nic lepšího asi zrovna nedostanem. 3a½! (Když vono to většinu času fakt baví…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju zvopáknout nějaký ty letecký protokoly. 2.) Jaume Collet-Serra pro mě není pan Neznámý. 3.) Thx za titule ,,-OverLord-¨. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Liam nám rád vegetuje v akčních thrillerech, protože nám jde chlapec z jedný akce do druhý, ale jak se říká přej a bude ti přáno. Teda já doufám, že to co tady zažil mě dopřáno nikdy nebude, protože sex 0, údery hasičákem do držky 1 a já osobně dávám přednost spíše opačnému skóre. Jako ze začátku je tahle záležitost luxusní od první smsky jsem se vnořil do děje jak hovnivál do hovna. Sice mě občas sralo, že Liam tady byl chytrej jak kaddafího radio, jenže to vynahrazovala má milovaná hra na "kdopak to asi je" Postupně jsem obvinil půlku letadla a v jednu chvíli dokonce i lidi mimo letadlo, ale to všechhno jenom proto, že filmu se skvěle podařilo se mnou pracovat. Závěrečná akčnější část trošku pokazila celkový dojem, ale ten i po závěrečných titulích zůstal nad průměrem a víc po podobných filmech ani nežádám. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John W. Richardson, Chris Roach, Ryan Engle | Hudba: John Ottman | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: StudioCanal, Silver Pictures, Anton Capital Entertainment | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 201,299,012 $ || Začínam byť alergický na filmy, ktoré sa odohrávajú celý čas v dopravnom prostriedku. Možnosti scenára a samotného príbehu sú potom tak obmedzené, že aj zážitok môže byť maximálne minimálny. Pre mňa jednoznačne najslabšia Neesonovka doteraz. Taken 1 a 2 je oproti Non-stop v inom vesmíre. 40% | Blu-Ray, HD650, EN DTS | ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Což o to, Liam Neeson je pořád největší filmový drsoň široko daleko, a Serra umí svižnou režií a šikovnou kamerou zachránit ledaco. Nad ne zrovna chytrým uvažováním některých postav a počtu logických lapsů se mi však ani přesto nepodařilo přivřít oči. Navíc to z hlavy vypadává asi tak rychle, jako cestující z odbouchlého letadla. 60% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Federální agenti neprocházejí stejnými bezpečnostními kontrolami jako běžní cestující, jak je vidět ve filmu. Vzhledem k tomu, že Marks (Liam Neeson) letěl ozbrojený, musel by vyplnit papíry a projít samostatnou kontrolou. Marks na to naráží, když si uvědomí, že bomba na palubu letadla byla propašována prostřednictvím kufříku jeho kolegy, který nebyl kontrolován. (tom.nosek)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 92,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 222,8 mil. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Kyle (Jason Butler Harner) vyrovnává stroj do horizontály, všechny předměty by vlivem přetížení měly dopadnout na zem. Zcela nelogicky se ale začnou vznášet. (nowizz)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama