Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer
Švédsko / Dánsko, 2011, 120 min

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Ice.dog 

všechny recenze uživatele

Zajmavá kombinace absurdních prvků, které mi velmi připomínali Big Fish, dramatu a velmi divného humoru v čele s Peterssonem Jonssonem - přiteplenym krasobruslařem hrajícím hokej, který jakoby vypad z filmu Ledově ostří. Celkový mix, nazvdory všem dílčím nedostatkům a možná uměle natahované délky, vyšel parádně. Kladné body u mě rozhodně film získal za standartně velmi kvalitní severskou kameru, dějovou linii Downa Jesuse, obsazení Alicie Vikander a velmi dobrou vizuální stránku příběhu. Ne každému tento film sedne, ale mě se ve výsledku líbil. 85% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na absurditu v severskych filmech jsem si jiz davno zvykl a mam ji rad. V Kronjuvelerna se vsak misi tolik zanru (drama, krimi, mysteriozni, pohadka, komedie, parodie...), ze je to ve finale na skodu. Je ale pravda, ze v nekterych momentech me zacala trapit uzkost. Film je to originalni, se zvlastni atmosferou. Cekal jsem vsak neco jineho a ackoliv to neni uplne spatny film, uz jej nikdy nechci videt. ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Když někdo film popíše jako drama, tak bych byla ráda, aby tomuto popisu styl filmu odpovídal. Jenže tady se tak nestalo a jsem zklamaná. Žánrů se tam prolíná na jeden film až dost. Psycho, drama, melodrama, romantika, poetika, fantazy a v poslední fázi pro mě i komedie. Celkově pohádka pro dospělé a to není zrovna můj šálek kávy. První polovina mě okouzlila, krásné vodní fantazijní scény, dramatické zápletky. Druhá polovina se proměňovala, natahovala, byla polopatická a na konci z mého pohledu až směšná. Možná to chtělo více střihu. Ale abych nebyla nespravedlivá, hlavní představitelka Vikander byla výborná, nejlepší hokejista byl roztomilý, za první půlku 4*, za druhou 2*, celkově 55%. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Špetka Popelky, špetka Mrazíka, kopec severský ujetosti, složitých metafor, fatálně nekvalitního černýho humoru a koncentrovaný fantasmagorie = jedna dramatická "pohádka" s bisexuálem-krasobruslařem-nejlepšimhokejistouplanety, nesmyslnou líbačkou v průběhu hokejovýho zápasu, hrozivě překombinovanym závěrem a úchvatnou Aliciou. Právě ta, spolu se solidnim soundtrackem, nakonec zařizuje ony (celkem potupný) dvě hvězdičky. Tahle magie mě fakt neoslovila. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Nebudu jediný, kdo vidí podobu s Big Fish od Tima Burtona. Příběh plný absurdit, emocí plných deprese a zároveň štěstí má bohužel několik slabých chvil. Velká ryba byla doslova plná fantazie Burtona a způsob vyprávění fungoval skvěle, škoda že u klenotů není ta současná linie bez překvapení. Velmi dobrý festivalový film, který doplácí na příběh bez výraznějších a překvapivých zvratů. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Prvýkrát, čo sa Alicia Vikander objavila nahá. Už rok pred týmto filmom mala sexuálne scény vo filme Čistá (2010), avšak jej telo bolo strategicky zakryté, takže na nej nebolo vidieť žiadnu nahotu. (Arsenal83)
  • Švédská televize vysílala rozšířenou verzi jako tříhodinový televizní seriál. (skudiblik)
  • Natáčení filmu probíhalo v Litvě od 8. do 10.2010. (skudiblik)

Reklama

Reklama