Reklama

Reklama

Volte mě!

  • USA The Campaign (více)
Trailer 1
USA, 2012, 85 min

Bratři Mitchovi jsou zazobanými Američany, kteří uplatňují svou moc prostřednictvím ovládání lidí na důležitých místech. Když se kongresman Cam Brady dopustí veřejného faux pas před nadcházejícími volbami, rozhodnou se využít vzniklé situace a nasadit proti němu svého kandidáta, který jim má zajistit vliv nad oblastí Severní Karolíny. Jejich mužem je Marty Huggins - naivní ředitel místního turistického centra. Mezi oběma kandidáty se rozhoří těžký boj, ve kterém se na pravidla slušného chování nehledí. Brady brzy přijde o své postavení, volební příznivce i manželku s dětmi. Jeho syn se dokonce postaví na stranu protivníka, což ho dovede téměř k šílenství. A to nejhorší ho teprve čeká? (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (253)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ptá se snad někdo, jak se cítí moje ruka, když dala ránu ocelové čelisti toho dítěte?" Se smutným kukučem musím konstatovat, že se nemohu stát americkým kongresmanem, neboť jako seriózní šetřílek nejsem schopen obětovat 900 USD za načesání svého řídkého vlasu. Takže mne nečekají žádné sexuální hrátky se stážistkami, pařba na počítači v době hlasování ani sebeuspokojení z nicnedělání pro blaho své země. Přesto jsem byl přesvědčen, že když se o kongresové křeslo utkají takoví dva trotlové, jakými Ferrell s Galifianakisem rozhodně jsou, tak se přitom umlátím smíchy. Nebudu zapírat asi tři spontánní výbuchy smíchu ani užití si podlosti politických kampaní, ale na druhou stranu se té zákeřnosti nabízelo daleko více a vítězství "úžasně tradičních" amerických hodnot mi v závěru hodně nadzvedlo žaludek a lehce snížilo hodnocení. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

America, Jesus, Freedom - velmi funkční zaklínadlo k vymytí mozků voličů a následnému otevření si dveří do Kongresu USA.. Jay Roach v Recount a Game Change názorně ukázal, že na americké politické scéně není všechno košer (nebo je vše až moc košer?), ale v komediální rovině působí značně rozpačitě, neboť trapnost až příliš často vytlačuje na okraj to opravdu vtipné (třeba sofistikovanou urážku z úst Cama Bradyho: „You know the difference between your mum and a washing machine? The washing machine does not follow me around when I dump a load in it.“). Zachovi doporučuji změnit si příjmení na Galaklitoris - bude se to lépe pamatovat a řecký esprit zůstane zachován.. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

O tom, že na post politika není potřeba vize či odbornost všichni dávno víme a naši drazí zákonodárci se nás o tom snaží přesvědčovat dnes a denně. A není pro nás překvapením ani to, že na tom Američané jsou velmi podobně. Potud se žádná invence nekonala. A nejednalo se ani o žádnou sžíravou satiru či inteligentní humor. Jak by také mohlo, když v tom hraje Will Ferrell. Přesto mě tahle, spíše situační, komedie sice nenadchla, ale v některých momentech vyloženě rozesmála a celkově slušně pobavila. A to i přes již zmíněného Ferrella. Sexuální narážky jsou celkem omezeny, tentokrát je to bez prdění a krkání a světe div se, objevilo se i pár slušných hlášek. Samozřejmě je tu přítomen morální rozměr a nakonec všechno dobře dopadne, ale když si tohle člověk odmyslí, jedná se sice o zapomenutelný, ale ne nudný zážitek. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že politické filmy moc nemusím, a to ani v případě, pokud se jedná o komedii, respektive parodii. Musela by to být parodie opravdu dobrá, ale to o snímku "Volte mě!" vůbec neplatí. Postavy jsou zde karikatury a to je hlavní problém, protože přesně víte, jak se budou chovat, aby se to v závěru zlomilo a oni udělali něco velkého. Spojení Will Ferrell a Zach Galifianakis jsou zárukou alespoň nějakého toho humoru, i když se většinou nejedná o humor nějak převratný. Sem tam se tu najde nějaký ten vtip, který je dobrý, kterému se člověk zasměje, ale v konečném důsledku se jedná jen o další sprostou a nevybíravou komedii. Je vulgární, je drsná, ale dle mého skromného názoru není dobrá. Ferrell a Galifianakis zde předvádí, jak jsou schopni zahrát roztodivné charaktery, Galifianakis jde tak daleko, že je v podstatě gay kandidátem, Ferrell je zase ten pravý Američan. Koho chce Amerika víc? Člověka z lidu, který mluví jako chlapík s něčím zaraženým do zadku, nejspíš s něčím růžovým, anebo člověka, který má v hlavě kulové, ale dokáže hrát podle scénáře, který se mu dá? Ano, v konečném důsledku je to vlastně úplně jedno, protože nesmíme zapomenout na poselství, které film přináší v závěru. Ne, tohle jen tak nekousnu. Podle mě velmi zbytečný film, kterému se dostalo financí, jež by se mohly využít lépe. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/volte-me-sousedska-hlidka-universal.html ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ono to takhle nějak funguje,ale v případě téhle komedie jde opět o to samé jako vždy a potenciál rozhodně naplněn není.Z toho co by mohla být trefná politická satira je tak jen standartní hollywoodský prefabrikát hrající na klasickou notu.Co víc Ferrell ani Galifianakis nijak nevybočují z charakterů na které jsme u nich zvyklí (jakkoliv to pro Galifianakise byla asi nejnormálnější role ve které jsem ho zatím viděl).Pár gagů je povedených,ale zbytek skončil někde na půli cesty...60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Dej filmu sa odohráva v americkom štáte Severná Karolína, kde sa narodil aj Zach Galifianakis (Marty Huggins), a kde bol jeho strýko Jesse Helms v sedemdesiatych rokoch kongresmanom. (Darkage)
  • Malou roli si ve filmu zahrál i John Goodman, který se objeví jako kongresman v televizi na závěr filmu. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama