Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

VOD (1)

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (129)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak som si na nedeľné ráno vybral dobre. Oddychová príjemná komédia bez jediného falošne dojemného okamžiku, zato s morálne pokleslým hlavným hrdinom. Žiadne moralizovanie, práve naopak a to ho ešte stvárňuje klasicky výborný Langella, jeho dcéru (aj v tridsaťpäťke) stále dievčensky krásna Liv Tyler. A ten robot nie je vôbec otravný. 65% ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

No nevim, nevim. Mít takový robota, tak bych se asi bál, že mně v noci kuchne a to asi z důvodu, že jsem zblblej z těch amerických bijáků, ve kterých vidíme, jak tito roboti překonají své nastavení a postupem času se bouří proti svejm páníčkům. To samé nebo něco podobného jsem čekal od tohoto snímku. Bohužel jsem se zapomněl kouknout do profilu tohoto filmu, že je tam napsáno komedie a podle toho se to také odvíjelo. Také bych byl asi náročný a zkoušel bych, co si ten dotyčný robot nechá líbit a určitě bych ho jebal, kdyby mi špatně ochutil můj gulášek s pěti knedlema i kdybych věděl, že nemá chuťové buňky a jede podle nějakého elektronického receptu virtuální báby kořenářky. Příběh vypráví o starém muži, kterému už paměť moc neslouží a tak ho jeho potomci chtějí uložit do nějakého toho odpadlického domu pro starší a pokročilé. Naštěstí má empatického syna, který to tak nenechá a svému zapomnětlivému otci koupí nový model robotického přítele, který je naprogramován tak, aby pomáhal svému novému pánovi. Od té chvíle jsme svědky nově vznikajícího přátelství a dobrodružství konečně může začít. A i když náš robotický hrdina neporuší žádné ze tří zákonů robotiky, které vymyslel americký spisovatel Isaac Asimov, který byl ruského původu a v jehož povídkách se to roboty jen hemží, tak by se asi v hrobě obracel, kdyby viděl, jak se tento vykutálený robot naučil nádherně lhát, krást a další neřesti a to vše pro dobro svého zkaženého pána, který vám postupem času připadá, že tu svoji sklerozu tak trochu hraje a využívá jí jen v situacích, kdy se mu to hodí. Dál nebudu psát, abych nespoileroval, ale musím směle podotknout, že ta kriminální zápletka mohla být vymyšlena a zamotána trochu líp a na to, že tam hrálo toliko hollywoodských superstars to byl jen další z těch snímků, který sice pobaví, ale na který si za týden ani nevzpomenete. To samé mně mírné zklamalo ukončení a nedostal jsem odpovědi na všechny mé otázky, ale nechám to bejt, abych se necítil jako Bulhar, kterej jde reklamovat televizi do obchodu s drogistickým zbožím. Po tomto filmu mně přepadlo mírné zklamání, zejména z důvodu protože mám robotické filmy rád a tak mně trochu mrzí, že musím dát pouhých 50%. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dle mého velice vydařený film. Stárnoucí a postupně dementnící bývalý zloděj Frank dostane sluhu robota a chytá druhej dech. Frank Langella zahrál dobře a fakt jsem mu věřil, že se s robotem skámošil. A moc se mi líbilo to ozvláštnění lupičskou zápletkou, kterou robot bere jako motivační projekt. Oloupený yuppík byl navíc fakt nesympatickej debil, takže jsem mu to přál. Btw Susarn Sarandon má na starý kolena samý moc fajn filmy a Liv "ksicht jak vajco" Tyler tu měla fakt otravnej hlas. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Milý malý film (rozpočet dva a půl milionu dolarů), u kterého sice po prvních pár minutách přesně víte, kam se bude ubírat, ale stejně mu to nakonec (pravděpodobně) odpustíte. Frank je bývalý trestanec s pokročilým Alzheimerem, jenž si v minulosti poseděl v chládku za své zlodějské přečiny. Teď žije stárnoucí muž sám a jednou za týden ho navštěvuje jeho syn, který mu koupí robota, aby mu vypomáhal v domácnosti a staral se o jeho duševní zdraví. Frank nejdřív není přítomností mechanického společníka vůbec nadšen, ale poté co zjišťuje, že robot není schopen rozlišit mezi správným jednáním a kriminální činností, rozhodne se s jeho pomocí provést poslední prácičku/y. Nesklízejí se tu auta ani nespouští hotelová postel na kladce, ale krade kniha a šperky mladého manželského páru. To vše v rámci zachování „vyššího dobra“. Je třeba upozornit na to, že film funguje hlavně díky vynikajícímu Franku Langellovi, starému morousovi trousícímu hlášky („Zmizte, vy usmrkanci.“ „Co je to za zmetka?“), které by stejně dobře připadly snad už jen Clintu Eastwoodovi. Zbytek obsazení je bohužel jedním slovem příšerný (až na Susan Sarandon, ta ujde), což přičítám zejména malému rozpočtu, který nedovoloval lovit v áčkových vodách. Rezignovaný James Marsden se raději ani nesnaží tvářit, že by uměl hrát (v čemž má pravdu, protože opravdu neumí) a Liv Tyler je se svou konstantě ublíženou tóninou hlasu mimořádně otravná. Závěrečný zvrat ve vztahu dvou postav (nechci zbytečně spoilerovat) působí jako vycucaný z prstu, na druhou stranu Frankovo rozhodnutí, jestli učiní jistý „morální“ krok a přijme tak následky stáří a chřadnoucího duševního stavu mi přišlo hodně fajn. P.S. Pokud by někdo věděl, kde sehnat skladbu ze závěrečných titulků, byl bych rád, kdybyste se mi ozvali. Zájemci si ji můžou zatím pustit zde, ale zajímalo by mě, jak funguje YouTube počítadlo, zřejmě započítává pouze jednu návštěvu denně, neboť jenom já jsem si dnes písničku pustil už nejméně třicetkrát. : ) 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Víte, jaký je rozdíl mezi stařeckou a robotickou demencí? Ta druhá se spouští tlačítkem a může být i užitečná.. Lehce nostalgické, místy úsměvné indie o úskalích stárnutí jako jsou osamělost, nedostatek vitality či pocity nepotřebnosti a promarnění. Twist s exmanželkou působí poněkud rozpačitě, ale budiž vše odpuštěno, když interakce Franka Langelly (mrzutý a zapomínající zloděj Oceanova typu) a jednoho Krytona japonského designu (zákony robotiky bezvýhradně ctící, sebedestrukci občas simulující domácí pečovatel) působí tak milým a zároveň smutným dojmem. Jak už to tak bývá, síla se často skrývá v jednoduchosti.. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Vzhled robota je inspirován roboty vyráběnými v Japonsku, jako je například ASIMO: Pro filmové účely jej vytvořilo studio speciálních efektů Alterian INC. (Adrai)
  • Postava Franka (Frank Langell) se jmenuje stejně jako herec, který ji ztvárnil. (BabetakCZE)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2012 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama