Reklama

Reklama

Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (447)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hancock je nějakej novej odborník na selfpromo či co? Zakladatel sice neni podobně odpudivá korporátní propaganda jako Zachraňte pana Bankse, ale že by se zase tak vzdálil... taky ne. Sice rafinovaně vkládá konflikt, aby to nepůsobilo jako pouhá reklama, ale značku McDonalds jako takovou to beztak vynáší do nebes. Myslím, že scénář je o kus lepší než mělká režie, škoda, že to nevzali ti Coeni. Jenže takhle se nenechám opít, když se podávají jen soft drinky. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že jsem se na to jako odpůrce fast foodu a Mekáče potažmo mohla podívat naprosto v klidu. Film se nezaměřuje až tak moc na produkt jako na obchod. Já vůbec tuhle story o přebrání Meku neznala a proto mě to bavilo celou dobu a Michael Keaton je na tuhle roli přímo jako dělaný. Musím uznat, že podívaná je to jak zajímavá, tak napínavá a má v sobě i dávku drzosti. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Príbehovo nijako bombastické. Nič strhujúce. Žiadna neobvyklosť. Jednoducho dvaja dostali skvelý nápad, ale nemali buňky na to, aby zo skvelého nápadu urobili skvelý biznis. A tak skôr či neskôr musel prísť niekto s úsmevom na tvári a k*revsky s nimi vyjebať. Keďže je však McDonald's obrovský pojem, tak je tento pohľad za oponu ako dvojhodina dejepisu zaujímavá jednorázovka. Keaton hajzlovstvo potrebné k biznis úspechu vystihol kvalitne. Jeho plynulý prechod z človeka ktorý skúša a skúša, a neprestáva snívať o úspechu, na človeka, ktorý úspech má, a môže byť, či možno musí byť, konečne sám sebou je hlavným ťahákom. Problém filmu je v tom, že naozaj neprináša nič viac, než by dal hodinový dokument na ČT2 v štvrtok o 23:00. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Povedený příběh o jídelně, kterou zná snad každý na světě. Michael Keaton zvládl roli dobře, ač hrál obchodníka, který jde přes mrtvoly. S bratry McDonaldovými doslova vyjebal, oni jsou to srdce podniku a on ten zmrd, který rozšířil vše do světa. Nebýt jeho, tak se k nám nikdy McDonald nedostane, byl to vizionář, který viděl víc. Kdyby takový nápad měli bratři asi by teď McDonald byl kvalitní žrádlo, ale to se nedozvíme. Film je zpracovaný dobře a až na slabší začátek jsem se bavil .. 7/10 = 78% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočený příběh o pravdě, kterou všichni zakladatelé firem velmi dobře znají. Není to až tolik o talentu, ale o vytrvalosti a drajvu jít kupředu. Možná Founder není tak objevný a důmyslný jako jiné butovatelské příběhy o vzestupu, avšak nedá se mu upřít do jisté míry realističnost, místy štiplavý sarkasmus a implementované funkční prvky ze života (rodinné problémy, dluhy apod.). Nemá to sice žádné kulervoucí momenty, ale film na úrovni je to bez debat. Keaton si celý film krade pro sebe a i pro něj platí tvrzení "čím starší, tím lepší". ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Když Ray Kroc (Michael Keaton) poprvé objednává jídlo u McDonald's Hamburgers, stojí u pravého výdejního okénka z pohledu prodejce. Ovšem když odchází s balíčkem na lavičku, stojí u levého. (Pan.Jitrocel)
  • Společnost Prince Castle, pro kterou Ray Kroc (Michael Keaton) pracoval jako obchodník před vstoupením do McDonald's, stále existuje a zásobuje McDonald's velkou částí svých výrobků, které slouží jako vybavení restaurací. (freelex)
  • Roli Raye Kroca původně nabídli Tomu Hanksovi. Ten však odmítl a role nakonec připadla Michaelu Keatonovi. Pravý opak se pak stal před natáčením snímku Philadelphia (1993), když hlavní roli tehdy odmítl Keaton a nakonec se jí chopil Hanks. (Larrysbride)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Reklama

Reklama